Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Μικρές και μεγάλες Ιστορίες για αγρίους στην χώρα της Αφροδίτης, στην κατά κόσμο... Κύπρο!




Μαθητές Δημοτικού Σχολείου λοιδορούν δασκάλους και καταστρέφουν δημόσια περιουσία, ενοικιαστές Κυβερνητικών κατοικιών αρνούνται να τις εγκαταλείψουν αφού πληρώνουν μόλις 80 ευρώ ενοίκιο τον μήνα, σκοτωμένη αλεπού κρεμάμενη σε πινακίδα τροχαίας, τελετές προς τιμή του Δία και άλλες μικρές και μεγάλες ιστορίες για αγρίους στην χώρα της Αφροδίτης.

Γράφει ο Δημήτριος Γκόγκας


      10. Ο αποχωρισμός της Κύπρου για τον Δημήτρη Χριστόφια. Ξαφνικά αγαπήθηκε από το σύνολο των Πολιτικών της Κύπρου, δικαιώνοντας την ρήση ότι όταν πεθαίνει κάποιος, πεθαίνει μαζί του ένας καλός άνθρωπος. Άνθρωποι που τον πολέμησαν,  που τον αδίκησαν, με τις ύστερες δηλώσεις τους αναγνώρισαν το ούτως ή άλλως σημαντικό έργο που επετεύχθη κατά την διάρκεια της θητείας του, με τα όποια μικρά και μεγάλα λάθη. Ο συντάκτης του κειμένου εύχεται με ειλικρίνεια Καλό Παράδεισο.

9.    Οι μαθητές  του Δημοτικού Σχολείου στη Λευκωσία που κλείδωσαν σε αίθουσα δυο δασκάλους, τους έβριζαν και στη συνέχεια προέβησαν σε βανδαλισμούς αιθουσών και γενικότερα δημόσιας περιουσίας. Το θέμα πέρασε ως συνηθίζεται σε αυτή τη χώρα στα ψιλά των εφημερίδων και των τηλεοπτικών καναλιών, ως ακόμα ένα μεμονωμένο περιστατικό. Δυστυχώς όμως από ανάλογα μεμονωμένα περιστατικά έχει πήξη ή Κυπριακή Κοινωνία και θα πρέπει ο προβληματισμός να είναι εντονότατος και να ληφθούν άμεσες αποφάσεις. Όχι άλλες ανεδαφικές συζητήσεις αλλά κατασταλτικά μέτρα προς όλες τις κατευθύνσεις που χαϊδεύουν κυρίως αυτιά. Τα καμάρια μας έχουν πρόβλημα!

8.    Στους Ενοικιαστές Κυβερνητικών Κατοικιών που τις ενοικιάζουν προς 80 περίπου ευρώ τον μήνα και αρνούνται να τις ε ένα όντως αυξημένο ενοίκιο αλλά διόλου πέραν της πραγματικότητας. Έτσι είναι, όταν δίνεις θάρρος στον αράπη, σ΄ αναβαίνει στο κρεβάτι! Η υπόθεση πάντως διαβάζουμε βρίσκεται στην Εισαγγελία! 

7.    Τα ανθρωποειδή κτήνη που κρέμασαν σκοτωμένη γάτα σε πινακίδα της Τροχαίας στη περιοχή της πόλης Χρυσοχούς. Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την μειωμένη μας αντίληψη περί δικαιωμάτων των ζώων προβάλλοντας πάντοτε με προκλητικό τρόπο την ανύπαρκτη παιδεία μας.

6.    Η πρώτη τελετή προς τιμή του Αρχαίου Θεού Δία που καταγράφτηκε στα Λύμπια. Δεν απορούμε καθόλου. Μην ξεχνάμε ότι ήταν και ο πατέρας της θεάς Αφροδίτης!

5.   Οι πολιτικοί μας που ενώ το Γιαβούζ πραγματοποιούσε εισβολές στην Κυπριακή θαλάσσια περιοχή, αυτοί έσπευσαν στην παρακολούθηση των εξαίσιων εκδηλώσεων για τους κατακλυσμούς σε διάφορες παραλιακές πόλεις και χωριά. Μα θα μου πείτε και τι να κάνουν και που να πάνε; Αυτό σε πείραξε. Ε καλά, το ένα δεν πρέπει να μας πειράζει , το άλλο θα το περάσουμε. Πείτε που θα πρέπει να σταματήσουμε! Είχε κι έναν καύσωνα θεέ μου!
4.   Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να κηρύξει ως Δημόσια Αργία την ερχόμενη Τρίτη 25 Ιουνίου 2019, ημέρα της κηδείας του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, δεν αφορά τον ιδιωτικό τομέα, αναφέρει η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ). Συμφωνούμε, δικαίωμα στο πένθος έχουν μόνο όσοι εργάζονται στον Δημόσιο Τομέα. Ουαί υποκριτές και Φαρισαίοι!

3.   Το Ice Cream Museum που δημιουργήθηκε στην Κύπρο  από γνωστή εταιρεία Παγωτών. Το ερώτημα είναι γιατί ο τίτλος αναγράφεται στην αγγλική γλώσσα και όχι στην Ελληνική ή τέλος πάντων πρώτα στην Ελληνική και να υπάρχει υποσημείωση ή μετάφραση στην αγγλική; Χάθηκε η ομορφιά της Ελληνικής Γλώσσας: Μουσείο Παγωτού! Αλλά είπαμε: Ice Cream και μη χειρότερα! Ποια ανάγκη οδήγησε τους οργανωτές σε αυτή τους την απόφαση στην κατά τ΄ άλλα αξιόλογη και αξιέπαινη προσπάθειά και πρωτοβουλία;

2.   Η Πολιτεία δια στόματος αξιωματούχου τόνισε πως ένα κράτος δεν μπορεί να παρέμβει για να καθορίσει τις τιμές των ναύλων των αεροπορικών μεταφορών καθώς, ….  αυτό απαγορεύεται με βάση νομοθεσία της Ε.Ε. για την προστασία του ανταγωνισμού και για τις κρατικές ενισχύσεις,  η οποία δεν επιτρέπει σε ένα κράτος να επέμβει. Κανείς όμως δεν επισήμανε της  αξιωματούχου ότι το κάθε κράτος έχει δικαίωμα να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα για να προστατεύσει τους πολίτες της από κερδοσκοπικά σενάρια και ενέργειες; Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για όλους εμάς που καλούμαστε να  περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας στο εξωτερικό. Και κανείς μα κανείς δεν επισημαίνει ότι η Κύπρος είναι το μοναδικό κράτος της ΕΕ που εκτός από την αεροπορική σύνδεση δεν έχει άλλη δυνατότητα επικοινωνίας. (ΠΧ οδική, σιδηροδρομική, ακτοπλοϊκή κτλ) και πως θα πρέπει να μπει σε κάποιο άλλο ειδικό καθεστώς;



1.   Το φωνητικό σύνολο της Λάρνακας που φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια δημιουργικής παρουσίας. Σε όλους τους συντελεστές, δημιουργούς, μαέστρους και χορωδούς του αξιολογότατου αυτού συνόλου, μόνο συγχαρητήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.