Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας στην...«Kouzina», το μεγαλύτερο Γαστρονομικό Φεστιβάλ της Ανατολικής Χαλκιδικής!!!



Ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας ως γνήσιος Πρεσβευτής Γαστρονομίας του τόπου μας εκπροσώπησε το νησί μας στο Φεστιβάλ «Kouzina». Αντιπροσωπεία από μέλη του Συλλόγου μας με επικεφαλή την πρόεδρο κ. Άννα Κοσμά και συμμετοχή  του Δήμου Λευκονοίκου μετέβησαν στην Ανατολική Χαλκιδική για να εκπροσωπήσουν τον τόπου μας στο μεγαλύτερο γαστρονομικό φεστιβάλ.

Αφιερωμένη στην κουζίνα της Μικρασίας και του Πόντου ήταν η εβδομάδα όπου συμμετείχε η αντιπροσωπεία μας. Ζύμες, σιρόπια, περίτεχνα γλυκά, πολύχρωμα φαγητά, αρωματικά μπαχάρια και μυρωδικά έδωσαν το στίγμα μιας αστικής παράδοσης, που διαιωνίζεται τιμώντας την καταβολή και τη ρίζα του απανταχού ελληνισμού.

Στην πρώτη εκδήλωση τη «γιορτή της ποντιακής πίτας» στο Alou Beach Bar της Ιερισσού Πόντιες νοικοκυρές παρουσίασαν τον τρόπο παρασκευής της πιο κλασσικής ποντιακής πίτας, δηλ. του περέκ, το οποίο γεμίσθηκε με φέτα Ιερισσού, ενώ τα αντιπροσωπευτικά πιροσκί με γέμιση τυριού ή πατάτας προετοιμάσθηκαν και ψήθηκαν επί τόπου. Ο Σύλλογος Ποντίων & Φίλων «Οι Ακρίτες του Άθω» ολοκλήρωσε τη βραδιά μέσω ενός μουσικοχορευτικού προγράμματος, όπου Πόντιοι χορευτές μετέφεραν νοερά το κοινό στις πατρίδες του Πόντου, που καθόρισαν για πάντα την κληρονομιά της Ελλάδας ολόκληρης.


Στην εκδήλωση η Κυπριακή αντιπροσωπεία και συγκεκριμένα η ομάδα από το Δήμο Λευκονοίκου έκανε επίδειξη των «διπλοπισίων» ενώ η  ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας κέρασε με κυπριακά εδέσματα όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.