Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Ξεκίνησε η ανάπλαση οδών για προσβασιμότητα ΑΜΕΑ στο Κέντρο της Λάρνακας.



Άρχισαν τη Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019, οι εργασίες για την εκτέλεση του Έργου «Ανάπλαση οδών και διευκόλυνση ΑΜΕΑ στο Κέντρο της Λάρνακας».

Το έργο αφορά την ανάπλαση δρόμων και πεζόδρομων στο Αστικό Κέντρο Λάρνακας στα πλαίσια της ολοκληρωμένης Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Λάρνακας, έτσι ώστε να καταστούν προσβάσιμα από ΑΜΕΑ και περιλαμβάνει την περιοχή περιμετρικά του μεγάλου τζαμιού παρά το Μεσαιωνικό Κάστρο, τις οδούς Κλεάνθη Καλογερά και Μαυροϊδή, την οδό Αγίου Λαζάρου και τις οδούς Αρμενικής Εκκλησίας, Κορδικτώνος, Βασιλέως Ευαγόρου και τμήματος της οδού Ερμού.

Η εργασία θα εκτελεστεί κατά τμήματα με έναρξη από την οδό Βασιλέως Ευαγόρου και τμήματος της οδού Ερμού. Το πρώτο τμήμα θα έχει διάρκεια εργασιών μέχρι τα μέσα Αυγούστου 2019, ενώ όλο το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες.

Η δαπάνη ανέρχεται στα €2.126.199,10 επιπλέον ΦΠΑ. Το έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής  Ανάπτυξης, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Με την έναρξη αυτού του έργου, σηματοδοτείται η αρχή από μια σειρά έργων τα οποία κάνουν εφικτή την ολοκληρωτική αλλαγή του Εμπορικού Κέντρου, αλλάζοντας έτσι την γενική του εικόνα και καθιστώντας το, προσβάσιμο στα ΑΜΕΑ.

Ο Δήμος Λάρνακας, προχωρεί στην ετοιμασία μελετών για ωρίμανση άλλων δύο σημαντικών έργων που σχετίζονται μεταξύ τους και θα ολοκληρώσουν την ανάπλαση του εμπορικού κέντρου της πόλης. Το πρώτο αφορά την ανάπλαση της οδού Ερμού, και των οδών Ζήνωνος Κιτιέως, Ν. Δ. Δημητρίου, Νικολάου Ρώσου και Κοσμά Λυσιώτη και θα ακολουθήσει μελέτη ανάπλασης της Πλατείας Ακροπόλεως με επέκταση εντός της οδού Λουκή Ακρίτα μέχρι τη Πλατεία ΑΛΚΗΣ.           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.