Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Σκουπιδότοποι απειλούν τη Δημόσια Υγεία στη Λάρνακα. Σε απόγνωση οι κάτοικοι της οδού Λαβύρινθου.

 

Γράφει η Στρατούλα Τραμουντάνη

Οι εκκλήσεις των δημοτών, τα παράπονα, οι κραυγές αγωνίας προς τους αρμόδιους αλλά και προς τα εμάς, για ενεργοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών, για ένα πρόβλημα που θέτει σε κίνδυνο τη Δημόσια υγεία, δεν έχουν τέλος!

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλονται για την καθαριότητα της πόλης, περισυλλέγοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα τα απορρίμματα, εν τούτοις η κατάσταση δεν βελτιώνεται, ειδικά σε σημεία που δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις εστίασης, επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.


Σακούλες ανοικτές, μεμονωμένα σκουπίδια, υπολείμματα φαγητών έρμαιο γατών και αδέσποτων σκύλων, ανοικτοί κάδοι, σκύβαλα δίπλα και πάνω από αυτοκίνητα, μια εικόνα ρύπανσης, αντιαισθητική, μια συνεχή απειλή για την δημόσια υγεία, μια προσβολή για τους ανθρώπους και τους θεσμούς στο κέντρο της πόλης, στην οδό Λαβύρινθου! Ένα τεράστιος σκουπιδότοπος όπου οι πρώτες πρωινές ώρες μάς δίνουν τις εικόνες του συγκεκριμένου άρθρου.

Οι κάδοι απορριμμάτων είναι λιγοστοί, σε κακή κατάσταση και δεν επαρκούν για την «απορρόφηση» του όγκου των σκυβάλων. Έτσι, παρατηρούνται σκηνές «απείρου κάλλους» και μάλιστα σε οδούς που διέρχεται πλήθος τουριστών, αποτυπώνοντας  μια  αρνητική εικόνα για την πόλη μας.



Την ευθύνη αυτής της κατάστασης, σίγουρα δεν την έχει μόνο ο Δήμος. Η ευθύνη κατανέμεται εξίσου, ίσως και σε μεγαλύτερο ποσοστό, τόσο στους πολίτες, όσο και στις επιχειρήσεις που αγνοώντας τους κανόνες, πετούν στοιβάζοντας όπως – όπως τα απορρίμματα.

Χρέος όλων μας αλλά και επιτακτική ανάγκη να προστατευτεί όχι μόνο η πολιτισμένη εικόνα της Λάρνακας αλλά κυρίως η Δημόσια Υγεία. Κύριοι αρμόδιοι… ο λόγος αλλά κυρίως η δράση, σε σας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.