Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Aφιέρωμα στον μεγάλο ποιητή της Κύπρου, Μιχάλη Πασιαρδή. "Τραγούδια μιας άλλης νύχτας".

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Μουσικόραμα διοργανώνει Συναυλία - αφιέρωμα στον μεγάλο ποιητή της Κύπρου, Μιχάλη Πασιαρδή.
Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022 στις 8:30 μ.μ. στο Θέατρο Παλλάς, Λευκωσία.
”Τραγούδια μιας άλλης νύχτας” σε μουσική Γιώργου Καλογήρου με τον Πάρη Παράσχο, Φρειδερίκη Τομπάζου και την Ορχήστρα Έντεχνης Λαϊκής Μουσικής.
Επίσης θα παρουσιαστεί ένα μεγάλο μέρος του έργου του Μιχάλη Πασιαρδή, που σημάδεψε την κυπριακή δημιουργία και την ιστορία του τόπου μας σε μουσική Αχιλλέα Λυμπουρίδη, Γιώργου Κοτσώνη, Νάσου Παναγιώτου, Μιχάλη Χριστοδουλίδη, Ευαγόρα Καραγιώργη, Μάριου Τόκα, Κωστή Κωστέα, Μιχάλη Βιολάρη και Νίκου Παπάζογλου.
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Καλογήρου
Καλλιτεχνική οργάνωση: Αντώνης Κοΐζας
Εισιτήρια προπωλούνται: Tickethour.com.cy και σε όλα τα καταστήματα ACS
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ και 5 ευρώ για παιδιά μέχρι 12 χρονών.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 22769532
Ο ποιητής Μιχάλης Πασιαρδής (1941 – 2021) είναι αναμφίβολα ένας από τους σημαντικότερους ποιητές της Κύπρου ανήκοντας στην ποιητική γενιά του ’60 και έπειτα. Ήταν πολυγραφότατος και ενεργός σε πολλά φάσματα του νεότερου κυπριακού πολιτισμού. Εκτός από ποιητής, ήταν θεατρικός συγγραφέας, αρθρογράφος και από το 1961 μέχρι και το τέλος της ζωής του ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου. Η ποίηση του αναγνωρίστηκε ευρέως και στον Ελλαδικό χώρο. Σημαντικοί ποιητές όπως ο Μανώλης Αναγνωστάκης, ο Τίτος Πατρίκιος, ο Νικηφόρος Βρεττάκος και άλλοι εξήραν το ποιητικό έργο του Μιχάλη Πασιαρδή κατατάσσοντάς ως σημαντικό κομμάτι της νεότερης Ελληνικής ποίησης. Ο Μιχάλης Πασιαρδής εξέφρασε με την ποίησή του την συνειδησιακή ταυτότητα της Κύπρου με απλότητα και αμεσότητα επηρεαζόμενος από τους λαϊκούς ποιητές του τόπου του, αλλά και από τους σύγχρονους του εντός και εκτός του Ελληνικού χώρου, γι’ αυτό και μελοποιήθηκε και τραγουδήθηκε από σειρές γενεών. Η απλότητα, η λαϊκότητα και η ταπείνωση που τον χαρακτήριζε ως άνθρωπο, τον καθιστούσε πολύ αγαπητό στον κάθε άνθρωπο της Κύπρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.