Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

ENVISION: ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΝΤΑΞΗΣ. H συμμετοχή των Ευρωπαίων πολιτών στη δημόσια και τοπική ζωή της Κύπρου.

 

Η Ένωση Δήμων Κύπρου σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρνακας, τους Δήμους Λεμεσού και Μέσα Γειτονιάς και το Διαπολιτισμικό Συμβούλιο Λεμεσού διοργάνωσε την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου διαδικτυακές συζητήσεις ενημέρωσης και διαβούλευσης για ενίσχυση της συμμετοχής στην τοπική ζωή των Ευρωπαίων πολιτών που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο. Οι εκδηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο του προγράμματος «Envision” που υλοποιεί η Ένωση Δήμων.
 
Οι συζητήσεις προσέλκυσαν το ενδιαφέρον αφενός αιρετών στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και δημοτικών λειτουργών και αφετέρου εκπροσώπων συνδέσμων Ευρωπαίων πολιτών. ΟΙ συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν τις εμπειρίες τους  για τις συνθήκες διαβίωσης των ευρωπαίων πολιτών  στην τοπική κοινωνία της Κύπρου και να θέσουν ζητήματα που θεωρούν ως προτεραιότητα για να επιτευχθεί αποτελεσματική ένταξη και συμμετοχή στη δημοκρατική ζωή.
 
Κατά τη διαδικτυακή εκδήλωση στη Λεμεσό, ο Δώρος Αντωνίου, Δήμαρχος Μέσας Γειτονιάς και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κύπρου, αναφέρθηκε  στη σημασία του έργου για την ανάπτυξη της επικοινωνίας με τις κοινότητες των Ευρωπαίων πολιτών, ώστε να ενισχυθεί η δημοκρατική συμμετοχή και η κοινωνική συνοχή στις τοπικές κοινωνίες.  

Ο Νέναντ Μπογκτάνοβιτς, Σύμβουλος Διαπολιτισμικότητας Δήμου Λεμεσού, αναφέρθηκε στην ανάγκη για δημιουργία στενών σχέσεων ανάμεσα στους ευρωπαίους πολίτες και την τοπική κοινωνία με την προώθηση κοινών πολιτιστικών δράσεων. Κλειδί της ενσωμάτωσης είναι η ενίσχυση της επικοινωνίας με οργανωμένα σύνολα.

Η Πόπη Χριστοπούλου, συντονίστρια του προγράμματος ENVISION και υπεύθυνη Διαχείρισης Προγραμμάτων του εκπαιδευτικού κέντρου «ΑΚΜΗ» παρουσίασε την ηλεκτρονική πλατφόρμα μάθησης - https://elearning.project-envision.eu/.

Οι συμμετέχοντες εκπρόσωποι συνδέσμων Ευρωπαίων πολιτών υποστήριξαν μεταξύ άλλων την ανάπτυξη συνθηκών καταπολέμησης των διακρίσεων και σχέσεων επικοινωνίας με τους συνδέσμους, τα σχολεία και την εκκλησία. Εισηγήθηκαν επίσης την αξιοποίηση από τους δήμους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και εφημερίδων ή ενημερωτικών εντύπων που εκδίδουν οι σύνδεσμοι.

Κατά τη συζήτηση με τον Δήμο Λάρνακας, υπήρξε καταγραφή ενεργειών που μπορούν να αναληφθούν από την Δήμο για εντοπισμό και ανάπτυξη επαφών με Ευρωπαίους πολίτες και συνδέσμους τους. Πήραν μέρος, η Δημοτική Σύμβουλος με βουλγαρική καταγωγή κ. Μαλέκη ο Δημοτικός Γραμματέας και τα στελέχη της δημοτικής υπηρεσίας που ασχολούνται με την κοινωνική και την πολιτιστική πολιτική καθώς εκπρόσωπος του Europe Direct Λάρνακας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ENVISION,  η Ένωση Δήμων θα καταθέσει εισηγήσεις ώστε να ενισχυθεί η συμμετοχικότητα τους ενόψει των εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης που είναι προγραμματισμένες να γίνουν στην Κύπρο τον Δεκέμβριο του 2021.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.