Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

Νεκρό φλαμίνγκο στην Αλυκή Λάρνακας. Ανακοίνωση Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

 

Πολίτες εντόπισαν φλαμίνγκο να επιπλέει νεκρό στην Αλυκή Λάρνακας το πρωί της Δευτέρας 04/01. Άμεσα για το περιστατικό ειδοποιήθηκε το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

 

Εκ μέρους του Κινήματος, μετέβη στο σημείο ο κ. Νίκος Αυξεντίου ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας. Η Υπηρεσία Θήρας, έσπευσε στο σημείο όπου μετά από λίγη ώρα – λόγω του δύσβατου της περιοχής – ανέσυρε για έλεγχο και ταφή το νεκρό φλαμίνγκο.

 

Σε επικοινωνία μας με την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, μας ανέφεραν πως όχημα της Υπηρεσίας περιπολεί την περιοχή, ενώ τελούμε εν αναμονή του αποτελέσματος των εξετάσεων που θα δείξει τα αίτια θανάτου του πτηνού.

 

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται θάνατος φλαμίνγκο στην Αλυκή Λάρνακας. Υπενθυμίζουμε πως πριν χρόνια λόγω της λειτουργίας σκοπευτηρίου στις ακτές της αλυκής Λάρνακας είχαν σημειωθεί μαζικοί θάνατοι φλαμίνγκο. Αποδείχθηκε ότι είχαν δηλητηριαστεί από το μόλυβδο που περιείχαν τα σκάγια από το σκοπευτήριο.

 

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.