Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

4ο Διεθνές Poetry Slam Cyprus 2021. Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Κυριακή, 24Ιανουαρίου.

Ακόμη μια πολύ επαγγελματική, ευχάριστη, ενδιαφέρουσα και πετυχημένη διοργάνωση από το Ιδεόγραμμα, λαμβάνοντας υπ’ όψη και τα εκατοντάδες θετικά σχόλια από όλο τον κόσμο!Ο διαγωνισμός, ο οποίος πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας, έδωσε την ευκαιρίαπροσκαλώντας όλους τους φίλους της ποίησης σε όλο τον κόσμο να παρακολουθήσουν και να ψηφίσουν τους διαγωνιζόμενους ποιητές σλάμμερς. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως οι ανακοινώσεις έφτασαν σε 27.503 άτομα, είχαμε 3.028 εμφανίσεις (ζωντανής μετάδοσης) και 450 άτομα ψήφισαν κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού. 

Ο Κύπριος ποιητής σλάμμερ Αργύρης Λοϊζου αναδείχθηκε Πρωταθλητής Σλάμμερ Κύπρου 2021 και ο Filip Koryta από τη Δημοκρατία της Τσεχίας πήρε την πρώτη θέση στο 4ο Διεθνές Poetry Slam Cyprus 2021.

Στο Πρώτο Μέρος έλαβαν μέρος οι:Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου - Anna Tikhomirova- Manuella Mavromichalis-Hüseyin Bahca - Σοφία Κανικλίδου-Ανδρέας Τιμοθέου - ΝoraNadjarian - Μιχαήλ-Άγγελος Εγγλέζος - Shreya Aneja-Sam Stewart- Σωτηρία Κυρμανίδου - Αργύρης Λοΐζου -Kathleen Rudy- Μαρία Κούβαρου.

Νικητές αναδείχθηκαν οι: 1ος ο Αργύρης Λοϊζου από την Κύπρο, 2η η Manuella Mavromichalis από Ελλάδα / Κύπρο και 3η η Kathleen Ruddy από το ΗΒ.

Η νεαρή ποιήτρια Shreya Aneja από την Ινδίαπήρε την ψηλότερη λαϊκή ψήφο (popular vote).

Στο Δεύτερο Μέρος έλαβαν μέρος οι: Ze Mistsoς από την Ελλάδα / Filip Koryta από την Δημοκρατία της Τσεχίας / Jonna Nummela από τη Φινλανδία / Katharina Wenty από την Αυστρία / Kevin Amse από το Βέλγιο / Sofie Frost από τη Νορβηγία. 

Οι έξι φιναλίστ του Πρώτου μέρους οι: Αργύρης Λοϊζου, ΚathleenRuddy, ΜanuellaMavromichalis, Sam Stewart, Μιχαήλ-Άγγελος Εγγλέζος και Σοφία Κανικλίδου.

Νικητές αναδείχθηκαν οι: 1οςο Filip Koryta από τη Δημοκρατία της Τσεχίας, 2η η Kathleen Ruddy από ΗΒ και 3ηη Katharina Wenty από την Αυστρία.

Η ποιήτρια Σοφία Κανικλίδου πήρε την ψηλότερη λαϊκή ψήφο (popular vote).

Όλοι οι Ποιητές-Slammers συμμετείχαν με Βιντεοποιήματα στη γλώσσα τους και με αγγλικούς υπότιτλους.

Εκτός από τις σελίδες του Facebook (στην Κύπρο): Poetry Slam Cyprus, Ideogramma και Synergia Media, ο διαγωνισμός μεταδόθηκε ζωντανά μέσω τεσσάρων άλλων διεθνών σελίδων του Facebook:

European Poetry Slam CompetitionστοMaribor της Σλοβενίας

Poetas Poetico στηνΙσπανία

Poetry Slam Ελλάδος

Trends International Inc and Trends Events στην Ινδία

Την 5μελή Κριτική Επιτροπή αποτελούσαν οι: ΛέαΜαλένη – ηθοποιός και σκηνοθέτης / Κώστας Μάντζαλος – εικαστικός καλλιτέχνης και πανεπιστημιακός /  Πάμπος Κουζάλης – ποιητής, διευθυντής του Πολιτιστικού Κέντρου Παράκεντρο / Χρίστος Τσιαήλης – ποιητής, βοηθός σκηνοθέτη / Μαριλένα Ζακχαίου – ποιήτρια, πανεπιστημιακός.

Την εκδήλωση παρουσίασαν οι ηθοποιοί: Μαρία Παπακώστα (ελληνικά) και Philip Kkalas (αγγλικά). 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.