Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Ανακοίνωση Σοσιαλιστικής Γυναίκειας Κίνησης. Απαράδεκτη η απόφαση του ΟΑΥ για πλαφόν στην εξέταση για το τεστ Παπανικολάου, τη μαστογραφία και τους υπέρηχους.


Θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση του ΟΑΥ για πλαφόν στην εξέταση για το τεστ Παπανικολάου, τη μαστογραφία και τους υπέρηχους.
Οι όποιες περικοπές χρειάζεται να γίνουν θα πρέπει να στοιχειοθετούνται και να είναι προς όφελος του γενικού πληθυσμού.
Οι εξετάσεις πρόληψης ιδιαίτερα του καρκίνου είναι σημαντικό να γίνονται σύμφωνα με το πρωτόκολλο και όχι σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας. Αυτή την πολιτική των εύκολων αποκοπών σε θέματα  που αφορούν τον γυναικείο πληθυσμό πραγματικά δεν τις αντιλαμβανόμαστε.
Θεωρούμε ότι στο ΓΕΣΥ θα έπρεπε αντί περικοπών να συμπεριληφθούν και άλλες εξετάσεις που αφορούν τις γυναίκες. Π.χ. οδοντιατρική κάλυψη κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και ένα χρόνο μετά την γέννα, γιατί όλοι ξέρουμε ότι μια εγκυμοσύνη δημιουργεί προβλήματα στα δόντια, κάτι που περιλαμβάνεται σε άλλα συστήματα υγείας άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
Η προστασία του γυναικείου πληθυσμού που δυστυχώς βιώνει λόγω της φύσης του  και ιδιαίτερα προβλήματα υγείας θα πρέπει να είναι κύριο μέλημα της κυβέρνησης και της κοινωνίας γενικότερα.

Γραφείο Τύπου Σοσιαλιστικής Γυναικείας Κίνησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.