Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Η ιστορία της σκυλίτσας Διώνης παρουσιάζεται μέσα από ένα βιβλίο με μηνύματα... Ζω.Ε.Σ.


Η Blunatic Pictures και το Τμήμα Σχεδιασμού και Πολυμέσων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, σας προσκαλούν στην παρουσίαση των βιβλίων της Κατερίνας Παπαποστόλου «Η Μεγάλη Επιστροφή» και «Το Δώρο». Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της εκστρατείας διαφώτισης για τους ακηδεμόνευτους σκύλους «The Stray Story» με την στήριξη του Zootropion Humane Education Organisation και του ταξιδιωτικού γραφείου Flexi Flyers.
Η συγγραφέας Κατερίνα Παπαποστόλου είναι εκπαιδευτικός με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή, δημιουργός της ομάδας Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων) κι εκπαιδεύτρια σκύλων. Με τα βιβλία της αλλά και με το διαδραστικό, πολυθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, η Κατερίνα κτίζει φιλόζωη συνείδηση και διδάσκει την υπεύθυνη κηδεμονία ζώων συντροφιάς στους μελλοντικούς πολίτες της χώρας. Πάνω από 300 000 παιδιά έχουν ήδη παρακολουθήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, με συγκινητικά αποτελέσματα.
Η συγγραφέας θα μας αφηγηθεί από κοντά τη συγκλονιστική ιστορία της σκυλίτσας Διώνης, που βρέθηκε μαχαιρωμένη και πυροβολημένη το 2011. Μετά τη διάσωσή της από την Κατερίνα, η Διώνη όχι μόνο κατάφερε να ξεπεράσει τα σωματικά και ψυχικά τραύματά της, αλλά εκπαιδεύτηκε ώστε να συνοδεύει πλέον την Κατερίνα στα σχολεία, και να εμπνέει στα παιδιά την αγάπη και το θαυμασμό προς όλους του τετράποδους φίλους μας, κατορθώνοντας να γίνει η φωνή όσων βίωσαν την κακοποίηση στα χέρια ακατάλληλων ανθρώπων.
Συγκεκριμένα, η ιστορία της Διώνης αποτυπώνεται γλαφυρά στο βιβλίο «Το Δώρο» (2017, Εκδόσεις Welldone): πρόκειται για την πρώτη αυτοβιογραφία σκύλου με τη δύναμη του μαγικού ρεαλισμού. Μια ιστορία που μας διδάσκει να μην σταματάμε ποτέ να ελπίζουμε για έναν καλύτερο και πιο ανθρώπινο κόσμο δικαιοσύνης και ισότητας για όλους. Ένα βιβλίο αφιερωμένο στους μικρούς ακηδεμόνευτους αγγέλους που χάνουν τη μάχη καθημερινά, αλλά και στους ήρωες που στέκονται δίπλα τους ακλόνητοι, διασφαλίζοντάς τους το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή.
Η αληθινή ιστορία της Διώνης μεταμορφώνεται σε Μεσαιωνικό παραμύθι στο βιβλίο «Η Μεγάλη Επιστροφή – Το Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων» (2019, Εκδόσεις Welldone). Πρόκειται για μια πολυτελή έκδοση με δυο όψεις: από τη μια ένα μουσικό εικονο-βιβλίο για παιδιά τριών ετών, κι από την άλλη ένα αφηγηματικό ταξίδι για εφήβους, που μέσα από τα μάτια των ζώων θα ανακαλύψουν έναν μοναδικό τρόπο άδολης αγάπης και σεβασμού προς τη μοναδική προσωπικότητα του κάθε ζώου. Μαζί με τα βιβλία, κυκλοφορούν δωρεάν και δέκα τραγούδια, εμπνευσμένα από την ιστορία της Διώνης.
Την εκδήλωση θα προσφωνήσει ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κύριος Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, ενώ για την Κατερίνα και το έργο της θα μιλήσουν οι Δρ. Χριστίνα Γεωργίου, μουσικοσυνθέτις και δημιουργός του ντοκιμαντέρ «The Stray Story», ο πρόεδρος του οργανισμού «Ζωοτρόπιον», κύριος Νίκος Κουντούρης και η ίδια η συγγραφέας. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Νιόβη Χαραλάμπους, και δύο από τα τραγούδια θα ερμηνεύσει η Χριστίνα Γεωργίου.
Η εκδήλωση θα διαρκέσει περίπου 70 λεπτά και η είσοδος είναι ελεύθερη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.