Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

To «ΨΩΜΙ» του Χρίστου Τσιαήλη… ζυμώθηκε και πάλι!!!



To βιβλίο «ΨΩΜΙ» του Χρίστου Τσιαήλη, παρουσιάζεται για 4η φορά, μετά από Λευκωσία και Αθήνα, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λάρνακας , στις 7 Δεκ 2018 και ώρα 19:00.


Μετά και από την εξάντληση της 1ης εκδοτικής σειράς, ήταν φυσικό επακόλουθο οι εκδόσεις ΓΚΟΒΟΤΣΗΣ να προβούν σε συνεργασία με τον συγγραφέα για την επανέκδοσή του. Αυτό αποτελεί ουσιαστικά αναγνώριση, τόσο του συγγραφικού ταλέντου του κου Χρίστου Τσιαήλη όσο και της πολλή πετυχημένης πορείας του ιδιαίτερου αυτού βιβλίου.


Το «ΨΩΜΙ» ξεχωρίζει, καθώς μας εισάγει σε ένα αντικανονικό κόσμο και συνειδητά μας οδηγεί σε λύσεις που άλλοτε φαίνονται ανορθόδοξες και άλλοτε συνυπάρχουν αρμονικά μαζί μας.
 Άριστος χειριστής της γλώσσας, δημιουργεί - τοποθετεί τις λέξεις μέσα σε ένα παράδοξο περιβάλλον που η αλήθεια ανακαλύπτεται, αποκαλύπτεται σταδιακά, οδηγώντας τον αναγνώστη σε ένα μυστηριώδη κόσμο, μέσα στην ήδη πιεσμένη πραγματικότητα.
Ένα διαφορετικό βιβλίο!!!



 
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος της Πολιτιστικής Κίνησης "Φίλοι της Λογοτεχνίας και του Πολιτισμού" κος Ανδρέας Τιμοθέου.

Την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνουν οι :
α. Κώστας Κατσώνης, Φιλόλογος-συγγραφέας και ο
β. Δημήτριος Γκόγκας, ποιητής

Ο Ανδρέας Τιμοθέου γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1990. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου, υπότροφος του κληροδοτήματος Γεωργίου και Μαρίας Τυρίμου. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διδακτική του Γλωσσικού μαθήματος, ως υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου. Έχει εκδώσει πέντε ποιητικές συλλογές και μία συλλογή διηγημάτων. Ποιήματα και διηγήματά του μεταφράστηκαν στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, σέρβικα, σλοβένικα, κινέζικα και δημοσιεύτηκαν σε λογοτεχνικά περιοδικά και ανθολογίες. Συμμετείχε σε διεθνή λογοτεχνικά φεστιβάλ και το 2014 εκπροσώπησε την Κύπρο, με διήγημά του, στη  δράση Flash Europa 28 της Αντιπροσωπείας τα Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κίνα, σε συνεργασία με τον λογοτεχνικό οργανισμό Bookworm. Για την πολιτιστική του προσφορά τιμήθηκε από το Πανεπιστήμιο Κύπρου με τα βραβεία εις μνήμη της εκπαιδευτικού Πόπης Παπαχριστοφόρου-Κυριακοπούλου και Ανδρέα Καραγιάν εις μνήμη Καρμέλας Καραγιάν. Το 2016 βραβεύτηκε με το δικοινοτικό βραβείο ποίησης από την Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου. Είναι πρόεδρος της Πολιτιστικής Κίνησης Λάρνακας «Φίλοι της Λογοτεχνίας και του Πολιτισμού» και διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού του «Ινστιτούτου Νέων Επιστημόνων Κύπρου».



Ο Κώστας Κατσώνης γεννήθηκε στην Αραδίππου  το 1949.  Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου  και στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στα παιδαγωγικά  ( M.Ed.) και  είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στη λογοτεχνία για παιδιά και νέους,  του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.  Εργάστηκε για 17 χρόνια ως δάσκαλος δημοτικής εκπαίδευσης και  στη συνέχεια διορίστηκε στη Μέση Εκπαίδευση,   όπου και εργάστηκε άλλα 21 χρόνια ως φιλόλογος καθηγητής και αφυπηρέτησε από τη θέση του Επιθεωρητή-Πρώτου Λειτουργού Εκπαίδευσης (με ειδικά καθήκοντα στο Γραφείο του αείμνηστου Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Πεύκιου Γεωργιάδη). Είναι λογοτέχνης και  μελετητής της κυπριακής Ιστορίας και της Λογοτεχνίας, και έχει επίσης ασχοληθεί με τη συγγραφή σχολικών εγχειριδίων για τη Δημοτική και τη Μέση Εκπαίδευση της Κύπρου.  Έχει στο ενεργητικό του ίσαμε σήμερα 15 βιβλία (ποίηση, διηγήματα, ιστορικές και λογοτεχνικές μελέτες, ανθολογία παιδικού διηγήματος και Διδακτορική Διατριβή). Έχει  επιμεληθεί μεγάλο αριθμό εκδόσεων (λογοτεχνία, ιστορία, λαογραφία, λαϊκή ποίηση κ.ά).  Πρόσφατα (2015) επιμελήθηκε το βιβλίο «Ανδρέας Μαππούρας-Οι ποιητάρικες φυλλάδες», μια μνημειώδη έκδοση 976 σελίδων, που εκδόθηκε από το Ίδρυμα «Ανδρέας Μαππούρας», του οποίου είναι ιδρυτής και πρόεδρος. Είναι επίσης πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου και της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Λάρνακας, και Αν/δρος του Ιδρύματος Πολιτιστικής Δημιουργίας για νέους επαρχίας Λάρνακας. Ασχολείται συστηματικά με τη μελέτη της παιδικής και της ευρύτερης λογοτεχνικής δημιουργίαςκαι έχει δημοσιεύσει πλήθος μελετημάτων και άρθρων σε κυπριακά και ελλαδικά περιοδικά και εφημερίδες. Διετέλεσε για 16 χρόνια, Γραμματέας της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Αραδίππου (σε εθελοντική βάση), ενώ υπήρξε δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Επιτροπής Εκδόσεων-Βιβλιοθήκης και Λογοτεχνικού –Ιστορικού Αρχείου του Δήμου Αραδίππου (κατά την πενταετία 2011-2016).

Ο Δημήτριος Α. Γκόγκας γεννήθηκε το 1964 στο Στρυμονικό Σερρών. Σπούδασε στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών στα Τρίκαλα και υπηρέτησε στο Στρατό Ξηράς επί 28 έτη.  Μετά την αφυπηρέτησή του ασχολείται ενεργά με την ποίηση. Ποιήματά του έχουν βραβευτεί σε Πανελλήνιους και Παγκόσμιους Ποιητικούς διαγωνισμούς. Στα γράμματα εμφανίστηκε με δύο ποιήματα στην Ομαδική Ποιητική Συλλογή των Εκδόσεων Διάνυσμα το 2014. Από τότε και μέχρι το 2017, συμμετείχε σε όλες τις ομαδικές ποιητικές συλλογές των εκδόσεων αυτών. Το 2015 εκδίδει την Ποιητική Συλλογή : ΩΡΑΡΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ ενώ το 2016  συμμετέχει ως ένας από 4 ποιητές, στο Συλλογικό έργο των εκδόσεων ΟΣΤΡΙΑ: Ταξίδια Πολύτιμα του Νου. Την επόμενη χρονιά ,2017, συμμετέχει με άλλες δύο ποιήτριες στο συλλογικό έργο : ΑΠΑΝΘΙΣΜΑΤΑ και πάλι των εκδόσεων Διάνυσμα. Είναι διαχειριστής και επιμελητής δύο εκ των σημαντικότερων διαδικτυακών διευθύνσεων σχετικά με την ποίηση: «Οι ποιητές που αγάπησα» και «Κυπρίων Ποίηση» που αποτελούν ουσιαστικά πολυπρόσωπες ανθολογίες ποιημάτων Ελλαδιτών και Κυπρίων Ποιητών. Πρόσφατα συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των Ελλήνων Ποιητών στην Εθνική Βιβλιοθήκη, ενώ είναι μέλος του Συνδέσμου: Φίλοι της Λογοτεχνίας και του Πολιτισμού Λάρνακας.

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η κα Μαριλένα Αχιλλέως Η Μαριλένα Αχιλλέως είναι απόφοιτη του προγράμματος υποκριτικής τέχνης του Intercollege. Έλαβε μέρος στις Τρεις Αδελφές του Τσέχωφ για το φεστιβάλ Κύπρια 2016 της ομάδα persona, στο ντοκιμαντέρ Missing Fetine της Tetractys films 2016 και στη θεατρική παράσταση της Alpha Square Bacon/Freud τον Μάιο 2017.Επίσης συμμετείχε στις ταινίες μικρού μήκους Σκόρπιες Μέρες και Blood Panther και στην τηλεοπτική σειρά Μπλε.

Το μουσικό πρόγραμμα επιμελήθηκε η κα Δέσποινα Κωνσταντίνου Ποιήτρια και Μουσικός. Η  Δέσποινα  Κωνσταντίνου  γεννήθηκε  στη  Λάρνακα  και  αποφοίτησε  το  Λύκειο  Αγ. Γεωργίου. Είναι  πτυχιούχος  του  Τμήματος  Μουσικών  Σπουδών  του  Παν/μίου Θεσσαλονίκης, όπου  σπούδασε  με  υποτροφία  του  ΙΚΥ. Κατέχει επίσης πτυχία πιάνου,  ανώτερων θεωρητικών  και βυζαντινής  μουσικής. Εργάζεται  ως  ιδιώτης  καθηγήτρια μουσικής και  διδάσκει σε  προγράμματα  του  ΥΠΠΟ  και στο  Ανοιχτό  Σχολείο  του Δήμου  Λάρνακας. Έχει  συγγράψει  και  εκδώσει  ποιητικές  συλλογές  για  ενήλικες  και για  έφηβους, μια  συλλογή  διηγημάτων  και δύο μυθιστορήματα. Έγραψε  επίσης  σύντομα  θεατρικά έργα  στην  κυπριακή διάλεκτο,  όπως  και  κυπριακά  ποιήματα,  τα  οποία  παρουσίασε  σε  παραδοσιακούς  διαγωνισμούς. Ακόμη,  έχει  μια  ανέκδοτη  μελέτη  πάνω σε  θέματα  της  παιδικής-νεανικής  λογοτεχνίας της  Κύπρου  και ένα  ανέκδοτο  παιδικό αρμένικο  παραμύθι. Έχει  δημοσιεύσει  διάφορα  άρθρα  μουσικολογικού  περιεχομένου. Είναι  γραμματέας  της  Πολιτιστικής  Κίνησης  Λάρνακας, «Φίλοι  της  Λογοτεχνίας  και  του  Πολιτισμού», μέλος  του  Κυπριακού  Συνδέσμου  Παιδικού  Νεανικού  Βιβλίου   και  της Ένωσης  Θεατρικών  Συγγραφέων  Κύπρου.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ APOPSI-LA

Στρατούλα Τραμουντάνη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.