Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

"H Μηχανή που έφτιαχνε ιστορίες" στο... Gram 'n Voc!!!


Η ιδιωτική σχολή Gramn Voc, πιστή στην παράδοση που έχει δημιουργήσει, διοργανώνει και τη φετινή της Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στις 3 Ιανουαρίου, ώρα 3 το απόγευμα με επίτιμη φιλοξενούμενη μια συγγραφέα παιδικών παραμυθιών. Αυτή τη φορά θα μοιραστεί τις ιστορίες της με τους μαθητές της Σχολής η Δέσποινα Ηρακλέους, εκπαιδευτικός στη Δημοτική Εκπαίδευση και συγγραφέας. Η Δέσποινα θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Η Μηχανή που Έφτιαχνε Ιστορίες».

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Όταν ο Φιλίπ ξύπνησε εκείνο το πρωινό, δεν διέκρινε γύρω του το παραμικρό σημάδι που να προμηνύει τα συγκλονιστικά πράγματα που θα συνέβαιναν στην όμορφη Λα Κρουσαντερί. Κι όμως… δεν ήταν καθόλου αστεία τα πράγματα!
Ξαφνικά, στο προαύλιο του σχολείου, εμφανίστηκαν πέντε αστυνομικά αυτοκίνητα που μετέφεραν τον Υπεραστυνομικό κ. Παντελή Πουαρόν, τους δεκαπέντε αστυνομικούς και τα οκτώ αστυνομικά σκυλιά. Ο κ. Παπιγιόν, ο διευθυντής του σχολείου, κάλεσε όλους τους μαθητές και τους δασκάλους στην αίθουσα εκδηλώσεων. Εκεί, ο Υπεραστυνομικός ανακοίνωσε τα συνταρακτικά νέα: ο Τρόμος χτύπησε την πόλη τους και απειλούσε πως θα ξαναχτυπήσει. Τις επόμενες ημέρες, δόθηκαν σε όλους τους κατοίκους αυστηρές οδηγίες να μείνουν κλειδωμένοι στα σπίτια τους, ενώ στρατιωτικά αεροπλάνα και αστυνομικά ελικόπτερα σκέπασαν τον ουρανό της Λα Κρουασαντερί. Παντού είχε σκορπίσει τα ίχνη του ο Φόβος, ο αδελφός του Τρόμου, παίρνοντας πολλές μορφές, σαν ένας φαντομάς χαμαιλέοντας.

Ο Φιλίπ δεν ήξερε τι να πρωτοσκεφτεί… Οι ερωτήσεις στροβιλίζονταν στο κεφάλι του και ζητούσαν απαντήσεις: Γιατί; Πού; Ποιοι; Τι; Πότε; Κλεισμένος στο σπίτι του, στην Οδό της Γάτας που Χορεύει, μακριά από τον κολλητό του, τον Τρούφα, χωρίς ίντερνετ, φέισμπουκ, ίνσταγκραμ, βαριόταν αφόρητα… Ώσπου μια μέρα ανακάλυψε στο υπόγειο του σπιτιού μια παλιά εφεύρεση του παππού του. Μια πραγματικά σπουδαία εφεύρεση, που σύντομα θα έκανε τον Τρόμο αόρατο…, ίσως και ανύπαρκτο, έστω για λίγες στιγμές: τη Μηχανή που έφτιαχνε ιστορίες.


Η ΜΗΧΑΝΗ που έφτιαχνε ΙΣΤΟΡΙΕΣ απευθύνεται σε παιδιά, σε λίγο μεγαλύτερα παιδιά και σε ακόμη μεγαλύτερα παιδιά…, σε όλους εμάς που διαβάζουμε ιστορίες.

Και αν ανήκετε σε αυτούς και ξέρετε να χειρίζεστε και ντρόουν, ακόμη καλύτερα! Θα ταξιδέψετε με ΙΣΤΟΡΙΕΣ που ξαναδημιουργήθηκαν με λέξεις· λέξεις που περιπλανήθηκαν στις λεξογειτονιές του κόσμου και όταν προσγειώθηκαν, έφτιαξαν περίεργες ΙΣΤΟΡΙΕΣ.
Κάποιες λέξεις έφτιαξαν ένα μαγικό μαξιλάρι στο προσκέφαλό μας κι άλλες, οι πιο τολμηρές, έφτιαξαν ΙΣΤΟΡΙΕΣ που μας κάνουν να ονειρευόμαστε και σαν καλοί αρχιτέκτονες να χτίζουμε κόσμους θαυμαστούς, αλλιώτικους, μοναδικούς, καλύτερους!


Το βιογραφικό σημείωμα της συγγραφέως όπως η ίδια το υπογράφει:
«Είμαι η Δέσποινα Ηρακλέους, κατάγομαι από τη Λευκωσία, Κύπρο  και εργάζομαι ως δασκάλα στην Δημοτική Εκπαίδευση. Έχω αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο Κύπρου από το τμήμα ‘Επιστήμες Αγωγής’ και έχω τίτλο Μάστερ από το Πανεπιστήμιο του Manchester,  Med in CommunicationEducation and Technology.
Τα τελευταία χρόνια γράφω στο Παιδικό περιοδικό ‘Παιδική Χαρά’, που κυκλοφορεί στην Κύπρο. Είμαι μέλος του Κυπριακού Συνδέσμου παιδικού και νεανικού βιβλίου. Μαζί με συναδέλφους έχουμε διοργανώσει ημερίδες φιλαναγνωσίας. Έχω παρακολουθήσει εργαστήρια για την παιδική λογοτεχνία στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και στο Πανεπιστήμιο Φρέντερικ.
▪ Το πρώτο έργο μου, παραμύθι για παιδιά από 9 χρονών έχει τίτλο ‘Η μηχανή που έφτιαχνε ιστορίες’, εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, 2017».

Κατά τη διάρκεια της γιορτής τα παιδιά θα τραγουδήσουν αγγλικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Επίσης θα γίνει και το παραδοσιακό House Smashing όπου τα παιδιά θα διασκεδάσουν διαλύοντας τα μπισκοτένια χριστουγενιάτικα σπιτάκια που κάθε χρόνο εκτίθενται στο φροντιστήριο για ένα μήνα κατά τη διάρκεια των εορτών. Το έθιμο θέλει να υποδέχονται τη νέα χρονιά με μια διασκεδαστική ομαδική σκανδαλιά όλων των παιδιών μαζί, για να αφήνουμε πίσω προβλήματα και να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και χαρά.

Καλές Γιορτές σε όλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.