Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Το Τοπ – Τεν της Χρονιάς που πέρασε: κάτι δεν πάει καλά στο νησί της Αφροδίτης!!!


Γράφει η Στρατούλα Τραμουντάνη

Σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως η χρονιά που μας αφήνει. Το 2018, δόξα να έχει ο Πανάγαθος, τόσο στη Λάρνακα, όσο και γενικότερα στην Κύπρο, δεν υπήρξε ημέρα που να μην καταγραφεί κάποιο σπουδαίο γεγονός ή τέλος πάντων κάποιο γεγονός που τα ΜΜΕ το παρουσίασαν σαν… άκρως σημαντικό.
Εμείς στο Apopsi-la, επιλέξαμε από τα Τοπ- Τεν που κατά καιρούς σάς παρουσιάσαμε, εκείνα που μάς εντυπωσίασαν και μάς άφησαν την αίσθηση ότι… κάτι δεν πάει καλά στο νησί της Αφροδίτης!!!

Νο 10. Δεν θα μπορούσε να λείπει η Τουαλέτα που κατασκευάστηκε σε πολυκατοικία της περιοχής Makentzie σε μπαλκόνι διαμερίσματος. Αν και ειδοποιήθηκαν με διάφορους τρόπους οι αρμόδιοι φορείς, που εστιάζουν την προσοχή και το έργο τους στην τήρηση της νομιμότητας στην πόλη, εν τούτοις κανείς μα κανείς δεν συγκινήθηκε από αυτή την παρανομία.
Μέχρι και σήμερα που γράφονται αυτές οι γραμμές, η τουαλέτα φιγουράρει ως άλλο μικρό τερατούργημα στην εν λόγω πολυκατοικία. Και δεν αρκεί μόνο αυτό, οι σωλήνες αποχέτευσης είναι εξωτερικοί και κανείς της υγειονομικής  υπηρεσίας δεν έλεγξε, παρ΄ όλο που, όπως μάθαμε, ειδοποιήθηκαν για την κατάσταση μέσω e-mail.
Τόσο καλά και τόσο ανθηρά. Άλλο ένα δείγμα συμπεριφοράς εναρμονισμένης με το ιδεώδες της τήρησης της Νομοθεσίας μας!!!

Νο 9. Η χρέωση της πλαστικής σακούλας στους καταναλωτές, εναρμονισμένη με τη δήθεν σχετική οδηγία της Ε.Ε.
Λέω δήθεν, διότι η οδηγία δεν είναι κανόνας αλλά συμβουλευτική πρόταση. Φυσικά χαίρονται όλοι οι αρμόδιοι διότι μειώθηκε η αγορά της πλαστικής σακούλας κατά 80% αλλά δεν εξετάζουν καθόλου το γεγονός ότι αυξήθηκε η αγορά της πλαστικής σακούλας σκουπιδιών. Φαύλος Κύκλος!!!
Εάν δεν μάθουμε από μικρά παιδιά να προστατεύουμε το περιβάλλον που ζούμε, ακόμα και εάν εξαλειφθεί το πλαστικό από τη ζωή μας, οι άνθρωποι θα βρούμε νέους  τρόπους και υλικά για να ρυπαίνουμε τη γη που πατούμε και που κάποτε… μέσα της θε μπούμε!!!

Νο 8: Η φράση «Μηδενική Ανοχή» που ακούγεται πολύ συχνά από χείλη αρμοδίων, υπευθύνων και άλλων που ασκούν πολιτική. Μοιάζει ως αιώνιο χαζοχαρούμενο ανέκδοτο καθώς η «ανοχή» περισσότερο σαν «ενοχή ή συν-ενοχή» φαντάζει. Και για να το πούμε πιο καθαρά: οι περισσότεροι επώνυμοι που τιμωρήθηκαν μάλλον έχουν λάβει εξιτήριο για μια καλύτερη ζωή από αυτή των φυλακών!!!

Νο 7: Θα θυμάστε την  κυνική ομολογία Τουρκοκύπριου: «Τέχνη μου ήταν να σκοτώνω άμαχους ελληνοκύπριους». Θα θυμάστε φυσικά και τις δηλώσεις από όλες τις πλευρές (σοκαρισμένοι βεβαίως- βεβαίως) ότι θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Προφανώς και εννοούσαν το φως της Αναστάσεως αλλά δεν γνωρίζουμε ποιας χρονιάς!!!


Νο 6: Ο Συνεργατισμός μας τελείωσε, ο συνεργατισμός μας πάει!!! Η ανάλυση του φαινομένου έβγαλε στην επιφάνεια τόσα σκάνδαλα (κουμπαριές, αδέλφια, ξαδέλφια όλοι σε μια τράπεζα κτλ) και τέτοιου είδους που «ο κόσμος το ‘χε τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι». Το να δοθεί δάνειο άνω των 500.000 ευρώ σε συνταξιούχο 70 ετών και να αρχίσει να πληρώνεται μετά τα 80 έτη του, σηματοδοτεί μία νέα παγκόσμια πρακτική, καινοτόμο ιδέα. Δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη!!!

Νο 5: Το ΓΕΣΥ που εξελίσσεται σε μία κόντρα των ιατρών της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών και του Υπουργείου Υγείας.
Το αν θα λειτουργήσει, εάν θα ξεκινήσει εντός του επόμενου έτους, είναι ένα ζήτημα που άπτεται σε λεπτούς χειρισμούς των εκατέρωθεν συμφερόντων. Ως πολίτες αυτό που θέλουμε είναι όταν πηγαίνουμε στο νοσοκομείο να εξεταζόμαστε σήμερα και όχι αφού υπογράψουμε συμβόλαιο θανάτου!!!

Νο 4: Η τελεσίδικη, αμετάκλητη και οριστική μετακίνηση των Αποθηκών Πετρελαίου από την παραλιακή ζώνη της Λάρνακας. Αμφιβάλλει κανείς για αυτό; Φυσικά και όχι! Μια βόλτα αρκεί να δει κάποιος ότι έχουν φύγει. Μα όνειρο είναι σιορ; Έτσι όπως πάμε θα γιορτάζουμε την επέτειο (3 Μαΐου 2018) που ο Πρόεδρος ξήλωσε τη μία και μοναδική αποθήκη. Οι άλλες θα γίνουν μουσεία!!!

Νο 3: Χαλούμι. Απ’  όπου και να το πιάσεις μυρίζει!!! Μυρίζει αντί γάλα… μπαρούτι. Ευθύνες για την απώλεια του σήματος στην Αγγλία υπάρχουν αλλά σίγουρα δεν θα αποδοθούν. Ας κοιτάξουμε να διασφαλίσουμε τουλάχιστον κουπέπια και σεφτελιές, αν και χλωμό το κόβω!!!

Νο 2: Ο κύπριος Πολίτης. Ανά τον κόσμο γίνεται χαμός κι αυτός…αγρόν αγοράζει!!!  Ανά τον κόσμο γίνονται μάχες για δικαιώματα, διεκδικήσεις, γίνονται απεργίες για την ακρίβεια, τις αυξήσεις, το κόστος ζωής, την παιδεία και εδώ όλα κλείνονται μέσα σε μια καθημερινή φράση: «Θα περάσουμε». Είναι υγιές αυτό;

Νο 1: Το Κυπριακό πρόβλημα. Άλλη μια χρονιά χωρίς αποτέλεσμα. Το σίγουρο είναι πως και η επόμενη, με τους ρυθμούς που πάμε, θα είναι μια κενή χρονιά ή θα πρέπει να αποδεχτούμε το αναπόφευκτο ή θα πρέπει να οδηγηθούμε σε εκείνο μετά από ένα λαϊκό δημοψήφισμα. Θέλουμε να συνεχιστεί αυτό το γαϊτανάκι για να ασκείται και μία πολιτική στον τόπο ή να δεχτούμε τα τετελεσμένα και να ασχοληθούμε πλέον πολύ σοβαρά με την Οικονομία, την Παιδεία, την Υγεία και τον Πολιτισμό;
Πρέπει να δοθούν με σοβαρότητα χρονοδιαγράμματα όπως και να ορισθεί… τελικός χρόνος επίλυσης του προβλήματος διότι στις συζητήσεις με τους γείτονες, «άνθρακας ο θησαυρός».

Καλή χρονιά φίλοι αναγνώστες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.