Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Ιστορίες ημιαγρίων στη πόλη του Ζήνωνα!!!



ΓΡΑΦΕΙ ο Δημήτριος Γκόγκας

Στο νο 10 ο λεβεντάνθρωπος του Κιτίου. Οδηγεί με 10 επί της Κιτιέως, θα είναι περίπου 120 χρονών, τουτέστιν έχει ξεχάσει να πεθάνει και δεν εφαρμόζει το συμβόλαιο θανάτου. Περιέργως οι αρμόδιες αρχές δεν του ανανέωσαν το δίπλωμα οδήγησης, που να ψάχνουν τώρα όλους αυτούς, που δεν βλέπουν, δεν ακούν, δεν περπατούν. Έχει και τατουάζ στις 10, πολλή δουλειά βρε παιδί μου. Ας μην φύγουμε όμως από το θέμα. Οδηγεί ο λεβεντάνθρωπος οδηγώντας το πανάκριβο αμάξι του και μιλάει στο κινητό. Ουρά από πίσω, κόρνες αλλά ο τύπος ανένδοτος. Όταν κάτι αντιλαμβάνεται σαν όνειρο που ξυπνά από Αλτσχάιμερ είναι πλέον αργά. Ζητά και ρέστα!

Στο νο 9 το σχέδιο Εστία που σκαρφίστηκαν κάποιοι σοφοί της Κεντρικής Διοίκησης για να μην γραφτούν ως κόκκινα δάνεια αυτών που μέχρι και το 2017 δεν πλήρωναν το στεγαστικό τους, με ανώτερο εισόδημα τα 50.000 ευρώ τον χρόνο. Δηλαδή περίπου 4.166 ευρώ τον μήνα. Τους καταλαβαίνω. Φως, νερό, τηλέφωνο, πολυκαταστήματα και διακοπές στις Μπαχάμες και τις Κυκλάδες που να περισσεύουνε για το δάνειο. Αλλά βρε φωστήρες των τραπεζών και της κεντρικής διοίκησης, δεν είναι λιγουλάκι άδικο, τόσο δα όπου πατά οι γάτα, για όλους εκείνους που πλήρωναν και πληρώνουν κανονικά με μισθό πολύ μικρότερο;

Στο νο 8 βιαστές και βιασμένοι όλοι στο ίδιο καζάνι. Τι κι αν διαμαρτύρονται οι φυλακισμένοι, οι υψηλοί κρατούμενοι, αφού γεύτηκαν τη χαρά των κρατητηρίων βρίσκονται έξω. Κάνουν και μια δήλωση μετάνοιας, περνούν κάθε Κυριακή και από την Εκκλησία να πάρουν το αντίδωρο και να δούνε παλιούς συμμαθητές και το κοινό που τους επευφημεί και δεν ντρέπεται, λαμβάνουν και τη συγχώρεση του ιερέα και μην τον είδατε τον Παναή. Ετοιμαζόμαστε για νέες επιχειρήσεις. Το Κυπριακόν όνειρο!

Στο νο 7 το τηλεπαιχνίδι Ο Πιο Αδύναμος Κρίκος. Αφού ρε κοπέλια, ως λαός δεν το έχουμε τι το βασανίζουμε; Μάταια ο παρουσιαστής προσπαθεί να κρατήσει σε υψηλά επίπεδα "κακίας και ειρωνείας" το παιχνίδι. Δεν αποδίδουν οι προσπάθειες. Τι δώρο αυτοκίνητο, τι 5 και κάτι χιλιάδες ημερησίως, ποιος τις είδε ακόμα δεν ξέρω, τι ταξίδια στις Σεϋχέλλες για τρέλες, κάρβουνο ο χρυσός.

Στο νο 6 το έργο "Η φαμίλια" μια συνηθισμένη οικογένεια. Εκπληκτική σειρά, που παρουσιάζει τη σημερινή Κυπριακή Οικογένεια. Αλλά τι τις ήθελαν εκείνες τις ατάκες όπου το πρωταγωνιστικό ζευγάρι δίνοντας συμβουλές σε νεόνυμφους που φωτογραφίζονταν σε πάρκο τους  λένε πως άμα δεν πάνε καλά τα πράγματα στο σεξ να βρούνε και άλλα ζευγάρια και να πάνε μαζί τους; Α! πα πα, επειγόντως Θέκλα και λίγο μάς είναι. Για την ώρα που προβαλλόταν... πιπέρι στο στόμα.

Στο νο 5 ο ανεμοστρόβιλος που μάς χτύπησε. Κρίμα και λυπηρό, ειδικά για όλους εκείνους που έχασαν περιουσίες… ευτυχώς όχι θύματα. Μα ακόμα ψάχνουμε την άμεση κρατική επέμβαση και κυρίως την πρόνοια προειδοποίησης για τα… κραία καιρικά φαινόμενα!

Στο νο 4 η εκδήλωση του ΑΚΕΛ που σε γνωστό ξενοδοχείο τίμησε τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Λάρνακας. Λιτή και σεμνή τελετή, μακάρι να την ακολουθήσουν και άλλα κόμματα και θεσμοί αλλά… να μην ακούσουμε ζωντανά ένα μουσικό κομμάτι από 2-3 όργανα βρε αδελφέ, να μην άδουν 2-3 τενόροι και μπάσοι το ασιερόμαπσμα; Α, φίλε Ανδρέα, θα σε μαλώσω!

Στο νο 3 η χαλαρή ομοσπονδία, η αποκεντρωμένη συνομοσπονδία και ότι άλλο προκύψει ή τέλος πάντων ότι και να λέγεται αυτό που δρομολογείται. Βρε κράτος θα γίνουμε ή παζλ; Κοιτάξτε να βρείτε τα κομμάτια ενός λαού που χάνεται και μην αγοράζετε απλώς κόλλες για να κολλήσετε ότι βρείτε μπροστά σας. Ας οργανωθούμε επιτέλους!

Στο νο 2 η βία στα σχολεία. Μετά τα τελευταία γεγονότα ένα είναι σίγουρο. Ότι θα πουληθεί πολύ σίδερο για να γίνουν πιο μεγάλοι και ψηλοί οι περίβολοι στα σχολεία, ότι θα πουληθούν πολλά θυροτηλέφωνα και θα θησαυρίσουν κάποιοι, ότι κάποια εταιρεία ιδιωτικών φυλάκων θα ανοίξει και θα αναλάβει έργο. Το ότι πάλι θα την πληρώσει ο λαός, ούτε που το λογαριάζουμε. Αλλά ξέχασα: για το καλό του πολίτη γίνονται όλα τούτα. Και μια που μιλάμε για την φύλαξη στα σχολεία ας ρίξουμε μια ιδέα. Τι λέτε την φύλαξη να την αναλάβουν οι υγιείς λήπτες των κοινωνικών επιδομάτων και όσοι λαμβάνουν ανεργιακό επίδομα; 

Και στο Νο 1 η ΚΥΠΡΟΣ. Το κέντρο του κόσμου, ο ομφαλός της γης. Μόνο που δεν καταλάβαμε ότι τόσο το κέντρο, όσο και ο ομφαλός δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια τρύπα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.