Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Ο ΑΓΡΙΟΣ ΣΠΟΡΟΣ στο Θεάτρο "ΣΚΑΛΑ".




Η Κύρια Σκηνή θα παρουσιάσει σε παγκύπρια πρεμιέρα το σύγχρονο νεοελληνικό έργο «Άγριος Σπόρος» του Γιάννη Τσίρου

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Μελέκης, Σκηνικά/ Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής,  Μουσική Επιμέλεια: Βαλεντίνος Βαλιαντή

Ηθοποιοί: Σοφοκλής Κασκαούνιας, Άντρια Δημητρίου, Χριστόφορος Χριστοφόρου.
ΤΟ ΕΡΓΟ
Ένα σύγχρονο και έξοχο νεοελληνικό έργο το οποίο πρώτη φορά θα ανεβεί στην Κυπριακή σκηνή, όπου ο συγγραφέας καταγράφει με τρόπο αφοπλιστικά καίριο ότι θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει οδυσσεϊκό πνεύμα - την αιώνια περιπλάνηση, τις μεταμορφώσεις, τις προσποιήσεις, τις αποδράσεις και τις καταφυγές ενός λαού θύτη και θύματος, κυνηγού και κυνηγημένου, κυνικού και ευαίσθητου, προδομένου και προδότη, μάρτυρα και καταδότη.
Ένα αξιοσημείωτο θεατρικό κείμενο που τοποθετείται στο εν εξελίξει παρόν διαπραγματευόμενο παρ’ όλα αυτά, θέματα διαχρονικά όπως ο αγώνας των ανθρώπων για επιβίωση, οι δυσκολίες προσαρμογής στη μεταβαλλόμενη κοινωνική πραγματικότητα αλλά και οι συγκρούσεις στο πεδίο των σχέσεων τους. Τα θέματα αυτά συμπλέκονται με αριστοτεχνικό τρόπο και διεισδυτικό χιούμορ όπως τον κωμικοτραγικό τρόπο γραφής του Τσέχωφ. Οι χαρακτήρες του «Άγριου Σπόρου» θυμίζουν τους ήρωες του Βυσσινόκηπου όπου αδυνατούν και αυτοί να συμπλεύσουν με την Κοινωνική πραγματικότητα που τους έχει περιβάλει. Οι πρακτικές του παρελθόντος δεν μπορούν μεν να σταθούν στο ύψος και την πολυπλοκότητα των σύγχρονων προβλημάτων, αλλά ο Σταύρος, ως Άγριος Σπόρος θα αντέξει όπως συνέβαινε πάντα και έρχεται να επαληθεύσει το πρώτο μεταπολεμικό μας καλούπι ελληνικής ιθαγένειας και ήθους: τον Στέλιο της «Αυλής των Θαυμάτων». Η πολλοστή εξαίσια εκδοχή του. Έργο ρεαλιστικό, αναδεικνύει την αλήθεια που δεν είναι μονοσήμαντη. Αυτά τα στοιχεία θα προσπαθήσει να αναδείξει η παράσταση.



ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ APOPSI-LA




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.