Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Στέγαστρα στις στάσεις των Λεωφορείων στη Λάρνακα!!! Χμ, ένας μικρός μύθος ή ένας τίτλος;



Εάν εξαιρέσει κανείς τα λιγοστά στέγαστρα που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης, δεν μπορεί παρά να σταθεί με προβληματισμό απέναντι στην αντιμετώπιση ενός τέτοιου σοβαρού προβλήματος, ειδικά σε μια πόλη, σε μια χώρα όπου ζει και αναπνέει από τον τουρισμό.

Οι στάσεις  των λεωφορείων Ζήνων, φαντάζουν τόσο μόνες, ειδικά στις γραμμές από το Αεροδρόμιο μέχρι και το κέντρο και το αντίθετο, αλλά και στην γραμμή που οδηγεί προς την περιοχή της Ορόκλινης.

Αναφέρομαι σε αυτές τις δύο γραμμές καθώς μπορεί εύκολα να κατανοήσουμε ότι είναι  δύο οδικές αρτηρίες που χρησιμοποιούνται κατά κόρον από τους τουρίστες. Βέβαια, με αυτή την αναφορά, δεν θέλω να μειώσω σε αξία όλες τις άλλες οδικές γραμμές που χρησιμοποιούν τα λεωφορεία και που είναι γυμνές από στέγαστρα στάσεων.

Τουρίστες, συμπολίτες μας, περιμένουν έκθετοι στον καυτό ήλιο του καλοκαιριού. Με μια μικρή παρατήρηση θα δει ο καθένας από εμάς, ανθρώπους να περιμένουν τα λεωφορεία, καθήμενοι επί του εδάφους, στα πεζοδρόμια, στηριζόμενοι σε κολόνες της Ηλεκτρικής Υπηρεσίας, προσπαθώντας να προφυλαχτούν από τον ήλιο με εφημερίδες και σακούλες, εικόνες που μας εκθέτουν.

Πόσο άραγε δύσκολο είναι να εκπονηθεί μία μελέτη και να βρεθεί μία λύση με την αγορά καλαίσθητων στεγάστρων; Προηγμένες ευρωπαϊκές πόλεις έχουν εμβαθύνει στο ζήτημα των στεγάστρων και θεωρώντας τα ως μέρος της καθημερινότητας των πολιτών, τα έχουν εξωραΐσει σε τέτοιο βαθμό ώστε…. φαντάζουν χώροι αναψυχής και εκπαίδευσης!!!

Στη Λάρνακα; Πόσο άραγε στοιχίζει ένα καλό στέγαστρο; Μια έρευνα αγοράς στο διαδίκτυο μας δίνει την δυνατότητα να συμπεράνουμε ότι η μέση τιμή ενός καλού στεγάστρου δεν υπερβαίνει τις 2.000 – 3.000 ευρώ.  Άρα μία συνολική δαπάνη για την τοποθέτηση στεγάστρων σε διάφορα κεντρικά σημεία περιοχών της πόλης δεν θα υπερβεί τις 50-60 χιλιάδες ευρώ.

Γιατί λοιπόν τόση μεγάλη ολιγωρία από πλευράς Υπευθύνων για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα; Γιατί υπάρχει ένας πακτωλός χρημάτων για θέματα πχ ψυχαγωγίας, διαφόρων αθλητικών και άλλων εκδηλώσεων και όταν πρόκειται για ανάλογα θέματα διαπιστώνεται… βουβαμάρα;

Ας λύσουμε, κύριοι, ένα πρόβλημα που μάς εκθέτει στο παγκόσμιο και βασανίζει εκατοντάδες συμπολίτες και χιλιάδες επισκέπτες. Ας βάλουμε ένα ακόμα λιθαράκι για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και ένα πολιτισμένο περιβάλλον για όλους. Το οφείλουμε σε μας και τα παιδιά μας!!!

Στρατούλα Τραμουντάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.