Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Αφροδίτη Οικονόμου: "ξεχάσαμε πως είναι να βλέπεις τον άλλον στα μάτια".


Το διαδικτυακό περιοδικό apopsi-la, δημοσιεύει απόψεις Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών με θέμα ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ!!!
Φιλοξενεί σήμερα την ποιήτρια Αφροδίτη Οικονόμου.

"Πίσω απο τα κάγκελα της πανδημίας κρύβεται σφαγή.Η σφαγή των αμνών. Της ζώσας ύπαρξης, της ανθρωπιάς, της πίστης.Της πίστη στο καλό, στα ιδανικά, στον άνθρωπο και στον Θεάνθρωπο.
Πίσω από τα κάγκελα της πανδημίας κρύβονται τα πυλωτικά προγράμματα, οι εφαρμογές και τα πειράματα σε πόλεις «έξυπνες», όπως τις αποκαλούν, οι οποίες παραδίδονται η μια πίσω από την άλλη σε συμφέροντα σκοτεινά, αλλότρια, ειδεχθή...
Πίσω από αυτά τα κάγκελα βρισκόμαστε εμείς. Φυλακισμένοι. Χωρίς δικαιώματα. Αυτά τα δικαιώματα, τα βασικά, τα ανθρώπινα, τα τριάντα στο σύνολο, τα διακηρυγμένα κιόλας από τα λεγόμενα Ηνωμένα Έθνη εν έτη 1948... Πού πήγαν; Ποιοί  τα πήραν και τα έκαναν σαΐτες;
Για το καλό μας, μας είπαν, τεκμηριωμένα.
Και προ πανδημίας θα μου πεις, φυλακισμένοι δεν ήμασταν; Σε αυτά τα κουτάκια που μας έδωσαν στο χέρι... αρχικά για να επικοινωνούμε με μεγαλύτερη ευκολία... τα οποία στη συνέχεια μετατράπηκαν σε κομπιούτερς και έγιναν η προέκταση των χεριών μας και του νού μας αργότερα... Εθιστήκαμε στον κυβερνοχώρο, στο φατσοβιβλίο, στην άμεση δήθεν επικοινωνία με τους άλλους. Και ξεχάσαμε πως είναι να βλέπεις τον άλλον στα μάτια.
Χθες άκουσα, άκουσον-άκουσον, ότι έχουν κατασκευάσει  τεχνιτές μέλισσες με μπαταρίες τις οποίες άρχισαν να χρησιμοποιούν για γονιμοποίηση. Οι φυσικές μέλισσες λιγοστεύουν.  Όπως λιγοστεύουν και τα δέντρα στο πλανήτη. Τα οποία θυσιάζονται κατά χιλιάδες, κυριολεκτικά, στο βωμό της τεχνολογίας, του streaming και του G5. Και ξέρετε γιατί; Επειδή τα δέντρα απορροφούν την ακτινοβολία της συγκεκριμένης τεχνολογίας με την οποίαν άπαξ και ενωθούμε την κουβαλάμε μαζί μας δια παντός. Και έτσι χάνονται μια για πάντα τα προσωπικά δεδομένα.
Ήταν γέρικα τα δέντρα, διαβεβαίωσαν οι αρχές του Σιέφιλντ τους κατοίκους της πόλης. Και ο Πάφου δήμαρχος τα ίδια είπε στους διαμαρτυρόμενους. Εν μία νυχτί το πράσινο δασάκι στο κέντρο της πόλης έπεσε στο βωμό των συμφερόντων.
Στο βωμό των συμφερόντων και η σφαγή των αμνών".

Απρίλης, 2020.
Αφροδίτη Οικονόμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.