Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Κορνηλία Νικολάου -Αριστόδημου:"τώρα είναι καιρός να εκτιμήσουμε πράγματα που τα παίρναμε δεδομένα"


Το διαδικτυακό περιοδικό apopsi-la, φιλοξενεί απόψεις Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών με θέμα ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ!!!
Ευχαριστώ όλους όσοι απέστειλαν κείμενά τους.
Φιλοξενούμε σήμερα την κυρία Κορνηλία Νικολάου -Αριστόδημου
Ακαδημαϊκό,  Μέλος της Φιλαρμονικής Δήμου Λάρνακας

"Και να που ξαφνικά όλα έχουν αλλάξει. Τίποτα δεν είναι το ίδιο πια. Η καθημερινότητα έπαψε να είναι καθημερινότητα. Οι δρόμοι άδειοι, τα εστιατόρια, τα μαγαζιά, οι καφετέριες άδειες, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια. Όλα άδεια. Αλλά οι καρδιές γεμάτες. Γεμάτες με αγάπη αλλά προπαντός νοσταλγία και υπομονή. 
Η ζωή είναι μικρές μαζεμένες ευτυχισμένες στιγμές. Τώρα που έχουμε την ευκαιρία ας φτιάξουμε πολλές, μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Τώρα που είμαστε όλοι μαζί μαζεμένοι στο σπίτι. Ας γυρίσουμε το ρολόι πίσω στο χρόνο τώρα που μπορούμε. Γιατί όταν οι δείκτες πάρουν μπρος, ξαφνικά πάλι όλα θα έχουν αλλάξει. Τώρα είναι η ευκαιρία ν' ανακαλύψουμε πτυχές του εαυτού μας που ίσως δεν ξέραμε. Να αξιοποιήσουμε τον χρόνο μας σωστά. Να κάνουμε πράγματα που ίσως παλιά ποτέ δεν είχαμε τον χρόνο. Να μάθουμε κάτι καινούργιο, να θυμηθούμε κάτι παλιό. Να ξεσκονίσουμε αναμνήσεις, να φτιάξουμε καινούργιες. 
Πόσο μας λείπουν τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Οι λέξεις γιαγιά και παππούς, παίρνουν άλλη διάσταση. Μια ζεστή αγκαλιά ένα γλυκό φιλί. Ας είναι και από τη σκέψη. Ίσως τώρα να είναι ο καιρός να εκτιμήσουμε πράγματα που τα παίρναμε δεδομένα. Να αναθεωρήσουμε πρόσωπα και καταστάσεις. Να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Γιατί όταν το ρολόι ξαναπάρει μπρος, να έχουμε κερδίσει τη μάχη. Να μην έχει πάει ούτε μια μέρα χαμένη. Γιατί η ζωή είναι πολύτιμη και μικρή".

Κορνηλία Νικολάου -Αριστόδημου
Ακαδημαϊκός,  Μέλος της Φιλαρμονικής Δήμου Λάρνακας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.