Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ.

Το Σχέδιο «Αμφιτρίτη», για την αντιμετώπιση πανδημίας, δίνει στο Υπουργείο Υγείας τον πρωτεύοντα ρόλο. Στην Πολιτική Άμυνα δίνει διπλό ρόλο. Ο ένας είναι η ζήτηση και ο συντονισμός της βοήθειας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας. Ο δεύτερος είναι η ανέγερση αντισκήνων, για σκοπούς άλλων Υπουργείων , Τμημάτων και Υπηρεσιών. Πιο συγκεκριμένα, από την αρχή της λήψης μέτρων, για την πανδημία του COVID 19, η Πολιτική Άμυνα κλήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών και εκτελεί τις ακόλουθες αποστολές: 1) Ζήτηση βοήθειας και συντονισμός με το Κέντρο Ανταπόκρισης και Συντονισμού Εκτάκτων Αναγκών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, στις Βρυξέλλες. Μέχρι σήμερα, έφτασαν στην Ευρώπη Κύπριοι πολίτες που βρίσκονταν στο Περού. Ταυτόχρονα, παρακολουθεί τις πτήσεις που γίνονται για επαναπατρισμό Ευρωπαίων Πολιτών και είναι έτοιμη να ζητήσει θέσεις και για πολίτες που βρίσκονται σε άλλες χώρες εκτός Ευρώπης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών. 2) Συμμετέχει στην Συντονιστική Επιτροπή για αντιμετώπιση της πανδημίας. Η επιτροπή αυτή αποτελείται από διάφορα Υπουργεία, Τμήματα και Υπηρεσίες και ο ρόλος της είναι να υλοποιεί πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνονται από το Υπουργικό Συμβούλιο. 3) Λειτουργεί το τηλεφωνικό Κέντρο του Υπουργείου Εσωτερικών, με τέσσερεις (4) γραμμές, για πληροφορίες προς το κοινό σε ό,τι αφορά τα Διατάγματα τουυπουργικού Συμβουλίου. Αρχικά το τηλεφωνικό κέντρο λειτούργησε στην Διοίκηση Πολιτικής Άμυνας ενώ στη συνέχεια οι γραμμές απαντώνται από τις ΠΕΔΠΑ Λάρνακας, Αμμοχώστου, Λεμεσού και Πάφου. Οι τέσσερεις αριθμοί είναι 22421600, 22495666, 22495671 και 22421745.
Μέχρι σήμερα (8 Απριλίου 2020) δέχτηκε περισσότερα από 10 χιλιάδες τηλεφωνήματα. 3) Στήνει αντίσκηνα μετά από ζήτηση του Υπουργείου Υγείας καθώς και αντίσκηνα στον χώρο προσωρινής φιλοξενίας "Πουρνάρα", για σκοπούς αραίωσης και ελέγχου των μεταναστών που διαβιούν εκεί. 4) Διαθέτει παραϊατρικά αναλώσιμα, από το αποθηκευμένο απόθεμά της, προς το Υπουργείο Υγείας, το οποίο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. 5) Διενεργεί περιπολίες, σε όλες τις πόλεις, για βοήθεια προς την Αστυνομία, σε ό,τι αφορά την επιτήρηση των μέτρων περιορισμού μετακίνησης το πληθυσμού. 6) Βρίσκεται σε ετοιμότητα για την περίπτωση εκδήλωσης άλλων καταστροφών, όπως συνέβη στην Πάργα της Ελλάδας και την Κροατία στα τέλη Μαρτίου.

Έκφραση Τεύχος Αρ. 33: Ιανουάριος - Μάρτιος 2020
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ – 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.