Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ.


Παραδόθηκε και επίσημα τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 στις 12.00,  η νέα Δημοτική Αγορά και ο Δημοτικός Χώρος Στάθμευσης.

Ένα έργο για τους Λαρνακείς το οποίο αναμένεται να συμβάλει στην ουσιαστική αναβάθμιση του Εμπορικού Κέντρου της πόλης σε συνδυασμό με την ανάπλαση της αυλής του Οικοδομικού Συμπλέγματος Ζουχούρι, το οποίο θα αλλάξει ριζικά την εικόνα του Εμπορικού Κέντρου της Λάρνακας, καθότι αναμένεται ότι θα είναι ένα μεγάλο βήμα προς αναζωογόνηση του.

Το έργο είναι υψηλής αισθητικής και ποιότητας και οι κατασκευαστικές εργασίες άρχισαν το Μάιο του 2018.

Η δαπάνη ανέρχεται περί τα 7,2 εκατομμύρια ευρώ πλέον του ΦΠΑ.  Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.

 Στην υλοποίηση του έργου υπήρξε καθυστέρηση, η οποία οφείλετα,ι κυρίως, στην ανάγκη που προέκυψε για την αντικατάσταση του αρχικού εργολάβου.  


Η νέα Δημοτική Αγορά και ο Δημοτικός Χώρος Στάθμευσης, σε συνδυασμό με την ανάπλαση της αυλής του Οικοδομικού Συμπλέγματος Ζουχούρι, αλλάζει ριζικά την εικόνα του Εμπορικού Κέντρου της Λάρνακας,

Η ανάπτυξη αποτελείται, στον ισόγειο χώρο από την Δημοτική Αγορά, στην οποία στεγάζονται 20 καταστήματα πώλησης παραδοσιακών προϊόντων και  φθαρτών, χώρος ειδικά σχεδιασμένος για οργάνωση της λαϊκής υπαίθριας αγοράς και Κέντρο Πληροφόρησης. 

Στον όροφο, στεγάζονται 4 υποστατικά αναψυχής καθώς και εκθεσειακός χώρος. Στην οροφή έχουν δημιουργηθεί καθιστικά και χώρος πρασίνου (roof garden). Στην πλειοψηφία τους, όλα έχουν διατεθεί μέσω δημοσίων προσφορών και τον Μάρτιο του 2023 αναμένεται η έναρξη της λειτουργίας τους. Ο πολυώροφος χώρος στάθμευσης περιλαμβάνει 73 χώρους, κατανεμημένους σε 3 επίπεδα. Η ανάπτυξη έχει όλες τις απαιτούμενες πρόνοιες για διευκόλυνση και εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.