Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

"Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης επιχειρηματιών". Ίσες ευκαιρίες σε όλους!


Γράφει η Στρατούλα Τραμουντάνη

Η επιχειρηματική εκπαίδευση συγκαταλέγεται στις προτεραιότητες της Ε.Ε. από τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Η σημασία της έχει επισημανθεί από πολλές έρευνες καθώς ενισχύει πληθώρα δεξιοτήτων, δημιουργεί επαγγελματικό δυναμικό ικανό να ανταπεξέρχεται στις αλλαγές, να δημιουργεί νέες ιδέες και να τις κάνει πράξη. Είναι πολύ σημαντική και με μακροχρόνια οφέλη.

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου Inclusive Business Launchpad - IBLErasmus+, το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας, διοργάνωσε, στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου, στον Άγιο Θεόδωρο, δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης επιχειρηματιών. Το πρόγραμμα παρακολούθησαν δια ζώσης και διαδικτυακά, γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών όπου εκπαιδεύτηκαν, αποτύπωσαν και κατέγραψαν τους στόχους, τις επιδιώξεις, τις δράσεις τους για το μέλλον και όσα πρόκειται να ακολουθήσουν.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν: 

Πως αντιμετωπίζονται οι προκλήσεις, εύλικτη σκέψη, θετική ψυχολογία

Ανάπτυξη μιας ιστορίας για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας

Πως να αναπτύξετε επιχειρηματική νοοτροπία


Να αναφέρουμε ότι το πρόγραμμα έχει ως στόχο να προωθήσει ίσες ευκαιρίες σε άτομα που ενδιαφέρονται να γίνουν επιχειρηματίες ή να επεκτείνουν την επιχείρησή τους και απευθύνεται σε άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών, νέοι, γυναίκες, μονογονεϊκές οικογένειες και άλλους.

Ένα διήμερο, εκπαιδευτικού και διαδραστικού χαρακτήρα στο οποίο δημιουργήθηκαν ουσιώδες συνθήκες συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων υπό την καθοδήγηση της εκπαιδεύτριας, PROJECT MANAGER Μαρίας Ευγενίου.

Όλοι οι εκπαιδευόμενοι έλαβαν πιστοποιητικό παρακολούθησης ενώ σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα μοιράστηκαν γεύματα και ήρθαν πιο κοντά σε επίπεδο διαπροσωπικών σχέσεων.


Ακολούθησε ο πρώτος διαδικτυακός κύκλος IBL, σε σύνολο τριών που θα πραγματοποιηθούν, οι οποίοι έχουν ως στόχο να υποστηρίξουν τους επιχειρηματίες που υποεκπροσωπούνται και βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους και να τους παράσχουν τα εργαλεία για να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους.

Τα συμπεράσματα που προέκυψαν με τη λήξη της εκπαίδευσης ήταν πολύ ικανοποιητικά και επιβεβαίωσαν την αναγκαιότητα ύπαρξης παρόμοιων προγραμμάτων στο μέλλον.

Επίσης, τονίστηκε ότι το πρόγραμμα είναι η απαρχή μιας νέας εποχής στη συνεργασία μεταξύ του Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας(CSI Cyprus) και του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.