Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2022 "Συνδυάζω – Μετακινούμαι".

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2022, η συμβολική ποδηλασία στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2022, υπό την αιγίδα της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου και συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Λάρνακας και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Δήμου Λάρνακας.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. 

Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου 2022, είναι η εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους.

Φέτος, ο στόχος, της χρήσης των εναλλακτικών μέσων διακίνησης, γίνεται ακόμη πιο επιτακτικός, αφού θα συμβάλει σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας. Στόχος είναι να γίνει κατανοητό ότι οι εναλλακτικές μέθοδοι διακίνησης, συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση της υγείας, στη μείωση των ρύπων, στην εξοικονόμηση ενέργειας, στην εξοικονόμηση χρημάτων και το σημαντικότερο σε ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενεές.



Ο Δήμος Λάρνακας παρείχε ποδήλατα και κράνη σε όλους τους συμμετέχοντες που δεν είχαν ποδήλατο και το EUROPE DIRECT Larnaca ενημερωτικό υλικό. Επιπρόσθετα, έγινε διαγωνισμός για ένα ποδήλατο για ενήλικες και ένα παιδικό ποδήλατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.