Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Μητέρες δημιουργούν έναν όμορφο κόσμο μέσα από τα μάτια τους, μέσα από τα μάτια της τέχνης!


Γιορτή της  μητέρας σε λίγες ημέρες κι είπα, πέρα από τα καθιερωμένα που συνηθίζεται να λέγονται, να γράψω κάτι μικρό αλλά αληθινό, για δύο μητέρες που αγωνίζονται καθημερινά να ανταποκριθούν στους πολλαπλούς ρόλους που κατέχουν. Τις γνώρισα μέσα από μια σειρά εργαστηρίων εκμάθησης πλεξίματος και κατασκευής χειροποίητων κοσμημάτων, που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας  και αποτελούν μέρος του σχεδίου του Υφυπουργείου Τουρισμού Κύπρου. 

Πρόκειται για τις κυρίες Ευαγγελία και Πωλίνα Αλεξοπούλου, δύο εργαζόμενες μητέρες με δεξιότητες,  που λειτουργούν θετικά στον εργασιακό τομέα, παραγωγικές και δημιουργικές, προκειμένου να ολοκληρώσουν το project και να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής, όπως οι περισσότερες μητέρες από εμάς!

Δεν χρειάζονται για αυτές πολλά λόγια, μόνο λίγες φωτογραφίες που προσπάθησα, με τις όποιες γνώσεις διαθέτω, να δημιουργήσω μέσα σε κάποια κολάζ. Ένα μικρό φωτορεπορτάζ μέσα από τα εργαστήρια τους.



Όχι, δεν είναι οι super ηρωίδες μητέρες που όλοι γνωρίζουμε! Ως μητέρες, γνωρίζουν πως να ανταποκρίνονται σε έκτακτες καταστάσεις, ώστε να βοηθήσουν, να προστατεύσουν ή απλώς να στηρίξουν τα παιδιά τους και να παρέχουν σε αυτά όλα όσα χρειάζονται. 


Στην εποχή της κρίσης, της πανδημίας, στις σύγχρονες προκλήσεις, στις πιέσεις που δεχόμαστε καθημερινά, στις πληροφορίες και στις νέες τάξεις πραγμάτων που προστίθενται στη ζωή μας, είμαι σίγουρη πως η Ευαγγελία και η Πωλίνα, ανάμεσα στην επαγγελματική και την οικογενειακή ζωή τους, ρίχνουν το βάρος στη μητρότητα… και συνεχίζουν με νήματα, σμιλιά, χάντρες και πέτρες να δημιουργούν έναν όμορφο κόσμο μέσα από τα μάτια τους, μέσα από τα μάτια της τέχνης!

Στρατούλα Τραμουντάνη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.