Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Μια Κυριακή στο Σύλλογο Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας.



















Γράφει η Στρατούλα Τραμουντάνη

Ο γκρίζος ουρανός δεν μας τρόμαξε. Το αντίθετο. Σε μια ηλιόλουστη χώρα, όπως είναι η Κύπρος μας, μια συννεφιασμένη Κυριακή είναι ένα ευχάριστο διάλλειμα. Όσο κρύο και να κάνει, μια και η λαϊκή παροιμία μας προειδοποιεί: «Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης», η φύση στις αρχές της  Άνοιξης αναγεννιέται και το πράσινο αρχίζει να παίρνει τη θέση που του αρμόζει. Στο ραδιόφωνο ο Μιχάλης Βιολάρης τραγουδούσε την "Τυλλιρκώτισσα» και το αυτοκίνητο κυλούσε στην άσφαλτο με ασφάλεια. Ο Άγιος Θεόδωρος, το όμορφο χωριό του νησιού μας περίμενε και εμείς ανυπόμονοι επισκέπτες.

Σκοπός μας ήταν να επισκεφτούμε το Σύλλογο Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας, που για μια ακόμα φορά πραγματοποιούσε την Υπαίθρια Αγορά Τοπικών Παραγωγών και παράλληλα λάμβαναν χώρα σεμινάρια πάνω στην εκμάθηση διαφόρων παρασκευών.

Η Αναστασία μάς  δίδαξε  πώς να φτιάξουμε «Vegan σουβλάκι»,  για όλους εκείνους που θα ήθελαν να εντάξουν στη διατροφή τους νέες μαγειρικές υγιεινές ιδέες, η κα Μαρούλα μάς μύησε στα μυστικά του «Λευκαρίτικου Κεντήματος», ενώ η Γεωργία πώς να παρασκευάζουμε Μαντολάδα, Λεμονάδα και Λικέρ. Έτσι  απολαύσαμε και το μάθημα αλλά και το τελικό αποτέλεσμα. 



Να σημειώσω πως τα κεραστικά και οι φλαούνες που προσέφεραν όλες οι κυρίες, ακόμη τριγυρίζουν στον ουρανίσκο μας.



Στη συνέχεια περιδιαβήκαμε στην Υπαίθρια αγορά με τους φιλόξενους πωλητές,  παραγωγούς με τα ντόπια προιόντα. Αγοράσαμε του κόσμου τα καλούδια:  μέλι, τσάι, αρωματικά φυτά, διάφορα λαχανικά, γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, χωριάτικα μακαρόνια  και άλλα πολλά, που είχαν όλα τη σφραγίδα της αγάπης και της προσωπικής φροντίδα.



Η επιστροφή είχε μια γλύκα! Σκεφτήκαμε πως όποιος θέλει να την γευτεί, το μόνο που έχει  να κάνει είναι να προγραμματίσει κάποια  Κυριακή μια μικρή εκδρομή στον Άγιο Θεόδωρο για να βιώσει από κοντά τι σημαίνει κυπριακή ύπαιθρος! Εμπειρία που αξίζει να τη  ζήσει κάποιος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.