Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Με ένα κουβάρι κι ένα βελονάκι... φτιάξαμε αριστουργήματα!


Άνοιξη, νέο ξεκίνημα με την αναζήτηση ασχολίας που μπορεί να μας προσφέρει εκτός από κάποια δεξιότητα και την απαραίτητη πνευματική ξεκούραση που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη. Τι πιο δημιουργικό από το να μάθουμε μια από τις παραδοσιακές τέχνες όπως είναι το πλέξιμο; Με μόνο ένα κουβάρι κι ένα βελονάκι και μπορούμε να φτιάξουμε αριστουργήματα! Έτσι, φτιάξαμε τα δικά μας!


Εμείς, αδράξαμε την ευκαιρία και παρακολουθήσαμε τα πρώτα εργαστήρια πάνω στις βασικές αρχές του πλεξίματος με βελονάκι, που πραγματοποιήθηκαν το σαββατοκύριακο που μας πέρασε στη Σκαρίνου, με εκπαιδεύτρια την κυρία Ευαγγελία Αλεξοπούλου  και τα οποία σημείωσαν μεγάλη επιτυχία.  Πρόκειται για δωρεάν εργαστήρια που  αποτελούν μέρος του σχεδίου του Υφυπουργείου Τουρισμού Κύπρου, για πραγματοποίηση επισκέψιμων εργαστηρίων χειροτεχνίας, βιοτεχνίας και οινογαστρονομίας, στις ορεινές, ακριτικές περιοχές της υπαίθρου.


Ακόμα κι αν δεν έχετε πιάσει ξανά κλωστή στα χέρια σας, μη διστάζετε. Το μόνο που χρειάζεστε είναι θέληση, υπομονή κι ένα πλατύ χαμόγελο. Στην αρχή μπορεί να φαίνεται δύσκολο και περίεργο αλλά μόλις εξοικειωθείς είναι πολύ εύκολο. Το σώμα μαθαίνει μηχανικές κινήσεις. Αν έχεις βελόνες και νήμα , τα βασικά υλικά, μπορείς να κάνεις ότι θέλεις.  

Στρατούλα Τραμουντάνη

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις: 99487318

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.