Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Με... νέα Προπύλαια το Παλαιό Γ.Σ.Ζ.!


Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, 13 Μαρτίου 2022, τα εγκαίνια και η επίσημη παράδοση των Προπυλαίων του Παλαιού Γ.Σ.Ζ.

Η σημαντική αποκατάσταση και συντήρηση αυτού του ιστορικού μνημείου αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομία και ιστορία της Λάρνακας και αποτελεί ένα πρωταρχικό παράγοντα για επίτευξη μιας βιώσιμης αλλαγής, αφού η προστασία και διατήρηση των αξιών που πρεσβεύει η πολιτιστική μας κληρονομιά είναι η βάση για την ανάπτυξη που επιθυμούμε.

Το έργο αυτό έγινε πραγματικότητα μετά από την ευγενή χρηματοδότηση του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού με Αναθέτουσα Αρχή τον Δήμο Λάρνακας. Παράλληλα, ο Δήμος Λάρνακας, με δική του χρηματοδότηση αναβάθμισε την κατασκευή πλατιακού χώρου ακριβώς έξω από τα Προπύλαια και εγκατάσταση συστήματος συγχρόνου φωτισμού.

Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον Πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού κ. Ανδρέα Τ. Μιχαηλίδη και τον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα στην παρουσία των αρχών και συνόλων της πόλης.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΚΟΑ χαρακτήρισε την μέρα γιορτινή για την πόλη της Λάρνακας και τον αθλητισμό της, αφού αναδεικνύεται με τον πιο ευρηματικό τρόπο ένα ιστορικό αθλητικό σημείο της πόλης του Ζήνωνα, που θυμίζει και υπενθυμίζει την αθλητική διαδρομή των Λαρνακέων στον κυπριακό αθλητισμό και όχι μόνο.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας στο δικό του χαιρετισμό   ανάφερε ότι η πολύπλευρη αυτή ενέργεια, που πέραν της διάσωσης του σημαντικού μνημείου, την προστασία και την προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, κατευθύνει τις στρατηγικές επιδιώξεις με στόχο τη διάσωση, αποκατάσταση και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και σε διάφορα άλλα σημεία της πόλης, σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, ώστε να καταστούν προσβάσιμα για ολόκληρη την κοινωνία.

Παράλληλα εκ μέρους των Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, μετάφερε τις θερμές ευχαριστίες για τη διαχρονική και αγαστή συνεργασία με τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τη Γενική Διευθύντρια και τους Λειτουργούς του ΚΟΑ που συνέβαλαν στο άρτιο αυτό αποτέλεσμα.

Η άριστη αυτή συνεργασία με τον ΚΟΑ τα τελευταία χρόνια επιβεβαιώνεται και μέσα από άλλα έργα και δράσεις που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται, όπως είναι το Πρόγραμμα Αθλητισμός Για Όλους, η μετακίνηση και η δημιουργία των γηπέδων Αντισφαίρισης, η παραχώρηση του πρώην Κοινοτικού Κέντρου Λάρνακας για τη δημιουργία του Πολυδύναμου Πολυχώρου Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας και η δημιουργία του skate park η οποία ολοκληρώνεται σύντομα.



Στην τελετή έλαβε μέρος και η Δημοτική Φιλαρμονική, η οποία μετά από δύο χρόνια διακοπής, λόγω της πανδημίας, έδωσε για μια ακόμη φορά το παρών της, στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας!

Σ.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.