Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Βαρνάβας Κυριαζής για την παράσταση που ετοιμάζεται στο θέατρο Ανεμώνα!!!


Β.Κ.: "12 Ιουνίου 1942 – 1η Αυγούστου 1944.
Η παράσταση δεν φιλοδοξεί νεωτερισμούς ή πρωτοποριακές προσεγγίσεις. Η θεματολογία απαιτεί μια σύγχρονη προσέγγιση με κύριο γνώμονα την ψυχολογική ανάλυση και σύνθεση των ηρώων. Αυτών των φυλακισμένων ανθρώπων σε μια σοφίτα ενός εργοστασίου, τα σκοτεινά χρόνια του ναζοκρατούμενου Άμστερνταμ. Στόχος της παράστασης η ανάδειξη της νεανικής ορμής και ευφυίας του κοριτσιού που έμελλε να γίνει το σύμβολο του Ολοκαυτώματος. Η ανάδειξη της φρίκης και του τρόμου αυτών των ανθρώπων μπροστά στην πιθανότητα της ανακάλυψης του “κρυσφηγέτου” από τους ναζί. Το ημερολόγιο αντικατοπτρίζει την οικουμενικότητα όλων των άγραφων ημερολογίων, όλων των γραμμένων και άγραφων ιστοριών που σημάδεψαν όχι μόνο την σύγχρονη ιστορία αλλά όλη την ιστορία του ανθρώπου".

"Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ" που θα ανέβει σε μετάφραση και δραματουργική επεξεργασία του Βαρνάβα Κυριαζή, βασισμένο στο πασίγνωστο ημερολόγιο της έφηβης Γερμανοεβραίας από τη Φραγκφούρτη, το έργο των Γκούντριχ και Χάκετ, παραμένει ένα έργο διαχρονικό που συγκινεί το κοινό κάθε ηλικίας. 
Μεταφράστηκε σε παραπάνω από 67 γλώσσες και έχει πουλήσει περισσότερα από 31 εκατομμύρια αντίτυπα. Λέγεται μάλιστα ότι είναι το πιο πολυδιαβασμένο βιβλίο στην Ευρώπη μετά από τη Βίβλο! 
Το θεατρικό έργο είναι ένα κείμενο–ντοκουμέντο, μια καταγραφή του απάνθρωπου φυλετικού κατατρεγμού. Ανέβηκε για πρώτη φορά στο Broadway το 1955 και αποτέλεσε κορυφαία στιγμή στην καριέρα των συγγραφέων του που τιμήθηκαν με βραβεία Tony, Pulitzer και το βραβείο της Ένωσης Θεατρικών Κριτικών Νέας Υόρκης.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Βαρνάβας Κυριαζής
ΣΚΗΝΙΚΑ&ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Γιώργος Γιάννου
ΦΩΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ: Βασίλης Πετεινάρης
ΗΘΟΠΟΙΟΙ:
Βαρνάβας Κυριαζής, Ελεονώρα Βασιλείου, Μαρία Μιχαήλ, Λοϊζος Παπαγεωργίου, Αστέρω Κυπριανού, Σταυρούλα Τερλικκά, Γιώργος Ιωσήφ, Σταύρος Πατσιάς, Μαριλένα Αχιλλέως και ο Μαρίνος Ξενοφώντος.

Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 .

ΘΕΑΤΡΟ "ΑΝΕΜΩΝΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.