Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΟ ΒΑΣΟΥ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗ


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 15 Μάιου  2022, η τελετή μετονομασίας της Λεωφόρου Λεμεσού σε Λεωφόρο Βάσου Λυσσαρίδη.

 

Η Λεωφόρος αυτή πλέον φέρει συμβολικά το όνομα του αείμνηστου τέως Πρόεδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων αφού ανάμεσα σε άλλα συνέδεσε το όνομα του με τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού.

 

Τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας έκανε ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ κ. Μαρίνος Σιζόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανάφερε ότι ο Βάσος Λυσσαρίδης πίστευε στην προοπτική της Κύπρου για επανένωση και εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης του Κυπριακού προβλήματος.

 

Απεύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας και ο Δήμαρχος Αραδίππου κ. Ευάγγελος Ευαγγελίδης, ο Πρόεδρος της Ε.Ε. ΕΔΕΚ Λάρνακας κ. Παναγιώτης Ευαγγελίδης και ομιλία ο Επικαφαλής της Δημοτικής Ομάδας ΕΔΕΚ Λάρνακας κ. Ανδρέας Χριστοφόρου αποδίδοντας τιμές στο όνομα και στο έργο του.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων ανάφερε ότι: «… Το ήθος, η συνέπεια, η συναίσθηση  ευθύνης και η  πολιτική ευθυκρισία του Βάσου Λυσσαρίδη, εξακολουθούν να επηρεάζουν, την πορεία της ιστορίας της Κύπρου, μιας και ο ίδιος ανήκει σε αυτούς που με την δράση και την ζωή τους έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο χώρο της πολιτικής. Πέραν από αυτό, επάξια αποκαλείται και άνθρωπος των γραμμάτων και των τεχνών, για το πνευματικό του έργο στο χώρο της ποίησης και της ζωγραφικήςΑπό σήμερα λοιπόν η Λεωφόρος αυτή, θα διατηρεί την ιστορία, την παρακαταθήκη, τις αξίες και τα ιδανικά, το όραμα και τη μνήμη του Βάσου Λυσσαρίδη άσβεστη, αλλά στη δική μας ζωντανή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.