Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Leopoldstadt στο θέατρο ΡΙΑΛΤΟ, στα πλαίσια του National Theatre Live.


Το νέο έργο του Tom Stoppard, ο οποίος θεωρείται σήμερα ως «ο σημαντικότερος εν ζωή Βρετανός θεατρικός συγγραφέας», βραβευμένος με Tony και Βραβείο Όσκαρ, διηγείται ένα εκρηκτικό δράμα με κεντρικό άξονα την αγάπη, την οικογένεια και την ανθρώπινη αντοχή.
 

Υπόθεση

Αρχές του 20ού αιώνα. Η Leopoldstadt είναι η πυκνοκατοικημένη εβραϊκή συνοικία της Βιέννης. Όταν, όμως, ο Hermann Merz, ένας ιδιοκτήτης εργοστασίου βαφτισμένος Εβραίος, παντρεύεται την καθολική Gretl, ανελίσσεται κοινωνικά. Ακολουθώντας την ιστορία της οικογένειας του συγγραφέα, το έργο διανύει μία περίοδο μισού αιώνα με φόντο τις κακουχίες του πολέμου, την επανάσταση, τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την προσάρτηση της Αυστρίας από τη Ναζιστική Γερμανία και το Ολοκαύτωμα. Ένας θίασος 40 ηθοποιών εκπροσωπεί κάθε γενιά της οικογένειας σε αυτό το επικό και βαθιά προσωπικό έργο.

Σκηνοθεσία: Patrick Marbe

Ερμηνεία: Aidan McArdle, Faye Castelow, Sebastian Armesto, Arty Froushan 

Μαγνητοσκοπημένο ζωντανά στο Ουέστ Εντ του Λονδίνου.

Με Ελληνικούς και Αγγλικούς υπότιτλους.

Διάρκεια: 140'

Θέατρο Ριάλτο,Κυριακή 13Φεβρουαρίουστις20:00

Εισιτήρια: €12 / 10,E-ticket: www.rialto.com.cy, RialtoApp

Tαμείο:77777745

(Δευ- Παρ 10:00-15:00 και 2 ώρες πριν την έναρξη των παραστάσεων)

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.