Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Με ακόμα τρία Μουσεία εμπλουτίζεται η πλατφόρμα Larnaka Virtual Museums.


Η πλούσια ιστορία της Λάρνακας φυλάσσεται και αναδεικνύεται, μεταξύ άλλων, και μέσα από τα 15 Μουσεία που διαθέτει. Όλα παρουσιάζονται στη βραβευμένη πλατφόρμα της ΕΤΑΠ Λάρνακας με την ονομασία “Larnaka Virtual Museums” η οποία έχει πρόσφατα εμπλουτιστεί με την προσθήκη ακόμη τριών Μουσείων στην επαρχία. Πρόκειται για το νέο Μουσείο Κώστα Αργυρού στον Μαζωτό, το τοπικό Αγροτικό Μουσείο Κάτω Δρυ και το εκκλησιαστικό Μουσείο στην Τόχνη.

Το Μουσείο Κώστα Αργυρού στον Μαζωτό (https://virtuallarnakaregion.com/Costas-Argyrou-Museum/) επαναλειτούργησε πρόσφατα πλήρως ανακαινισμένο και σ’ αυτό εκτίθενται δημιουργήματα του πρώτου επώνυμου Κύπριου ναΐφ γλύπτη, αναδεικνύοντας ένα κομμάτι από την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας.


Το τοπικό Αγροτικό Μουσείο Κάτω Δρυ (https://virtuallarnakaregion.com/Local-Rural-Museum-Kato-Drys/) στεγάζεται σ’ ένα παραδοσιακό σπίτι στο γραφικό αυτό χωριό, που αποτελεί δείγμα της τοπικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα. Ο επισκέπτης μπορεί, μέσω της επίπλωσης και των εκθεμάτων, ν’ αντιληφθεί πως ζούσε μια αγροτική οικογένεια εκείνη την εποχή.


Στο εκκλησιαστικό Μουσείο του ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Τόχνη (https://virtuallarnakaregion.com/Ecclesiastical-Museum-of-Tochni/), φυλάσσονται πολύ αξιόλογα κειμήλια, μεταξύ αυτών και ο σπάνιος αμφιπρόσωπος σταυρός, η μεγάλων διαστάσεων εικόνα της Αποκαθήλωσης και άλλες φορητές εικόνες σημαντικής αρχαιολογικής αξίας.

Η διαδραστική περιήγηση των μουσείων της Λάρνακας σε μορφή 360° που αποτελεί έργο της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, διαθέτει χρήσιμες πληροφορίες για επιλεχθέντα εκθέματα και υλοποιείται με τη στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού και τους υπεύθυνους έκαστου μουσείου. Το πρωτοποριακό αυτό εύχρηστο εργαλείο βασίζεται σε σύγχρονη τεχνολογία και προσφέρει την ευκαιρία εικονικής περιήγησης και πρόσβασης σε δομημένη πληροφόρηση που επαυξάνει την εμπειρία του τελικού χρήστη, όπως τρισδιάστατες αναπαραστάσεις χώρων και εκθεμάτων, βίντεο και ηχητικά ντοκουμέντα. Η πρόσβαση για περιήγηση σε όλα τα Μουσεία μπορεί να γίνει από τον σύνδεσμο https://larnakaregion.com/larnaka-virtual-museums  

Μέσω αυτής της δράσης δεν αντικαθίσταται ούτε η φυσική παρουσία του επισκέπτη στο ίδιο το μουσείο ούτε οι ξεναγήσεις καθότι η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει κτιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να λειτουργεί υποβοηθητικά προς τον ξεναγό ή τον επιμελητή του μουσείου. Παράλληλα όμως, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ατομικά από τον επισκέπτη ενισχύοντας έτσι την εμπειρία του στον χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.