Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

«Η Δύναμη της Γυναίκας»... από το Σύλλογο Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας.


 Γράφει η Στρατούλα Τραμουντάνη

Φωτογραφίες: Μαρίνα Κουντουρέτη

Μπορούμε! Ναι! μπορούμε ως γυναίκες να δημιουργούμε, να παράγουμε, να είμαστε παρούσες μέσα από όλους τους ρόλους που κατέχουμε μέσα στο κοινωνικό σύνολο! Αυτό ήταν το συμπέρασμα μίας πολύ ενδιαφέρουσας εκδήλωσης που έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής 12 Μαρτίου,  στην αίθουσα δεξιώσεων Cosmopolis στον Κόρνο με θέμα: «Η Δύναμη της Γυναίκας».

Ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας, διοργάνωσε την εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια μέρα της Γυναίκας. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κυρίας  Άννας Κουκκίδη Προκοπίου.

Στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας κυρία Άννα Κοσμά, αφού υποδέχτηκε την κυρία Υπουργό και την κάλεσε να βοηθήσει προς την ψήφιση του νομοσχεδίου για την Οικοτεχνία, τόνισε: «Είμαστε εδώ σήμερα με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για την Γυναίκα. Αυτή η μέρα είναι για να υπενθυμίζει σε όλους και όλες ότι ο αγώνας δεν σταματά και συνεχίζεται. Ένας αγώνας για τα αυτονόητα και τα προφανή. Ναι! πρέπει να υπενθυμίζουμε ότι από το 1957 που θεσπίστηκε η συνθήκη της Ρώμης για την ισότητα ανδρών και γυναικών μέχρι σήμερα το 2023, ακόμα προσπαθούμε και παλεύουμε για αυτά που θα έπρεπε ήδη να απολαμβάνουμε.


Ίση συμμετοχή, ίση διεκδίκηση, ίσους μισθούς, σεβασμό, αποδοχή
όχι μόνο για τις γυναίκες αλλά για όλους τους ανθρώπους. 
Οι γυναίκες σήμερα δεν θέλουν, λουλούδια και αγκαλιές. Οι γυναίκες σήμερα θέλουν δικαιοσύνη! Οι γυναίκες σήμερα θέλουν συμπαραστάτες και συνοδοιπόρους με πράξεις. Αγάπη, σεβασμό, αποδοχή!».


Ο σύλλογος, υποδέχτηκε τις προσκεκλημένες με ένα συμβολικό δώρο, ένα αστέρι που όπως η κυρία Κοσμά επεσήμανε είναι «ένα αστέρι για όλες εσάς τα ξεχωριστά αστέρια. Αστέρια που λάμπετε η κάθε μια με το δικό της τρόπο. Να θυμάστε ότι είμαστε γυναίκες, έχουμε δύναμη και λάμπουμε η κάθε μια στο χώρο μας. Εμείς, ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας, είμαστε εδώ για να στηρίζουμε, να προωθούμε και να ακούμε όλες εσάς».

Από την πλευρά της, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κυρία Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, εξέφρασε τη χαρά της για την παρουσία της στην εκδήλωση  και συνεχάρη την Πρόεδρο του Συλλόγου κυρία Άννα Κοσμά και όλες τις γυναίκες μέλη, για τις συνεχείς και ακούραστες προσπάθειές για ενίσχυση  των γυναικών της υπαίθρου.

«Γνωρίζω», τόνισε,  «για τις καινοτόμες δράσεις σας για στήριξη και ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, καθώς και για τις άοκνες προσπάθειές σας για εκπαίδευση και επιμόρφωση των γυναικών της υπαίθρου. Επιτρέψτε μου να σημειώσω ότι οι ουσιαστικές δράσεις και εκδηλώσεις που προωθείτε, περιλαμβανομένου του ετήσιου Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας, κρατούν ζωντανή τη σύνδεση με την παράδοση και τις ρίζες μας.

Οι γυναίκες συνέτειναν από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας τα μέγιστα στη διατήρηση και τον εμπλουτισμό της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και των ιδιαίτερων ηθών και εθίμων του τόπου μας. Η γυναίκα της υπαίθρου αποτελεί πολλαπλάσια δύναμη, αφού, πέραν των πολυσύνθετων και συχνά ετερόκλητων ρόλων και ευθυνών που επωμίζεται στην ιδιωτική και επαγγελματική της ζωή, χρειάζεται να αντιπαρέρχεται καθημερινά ποικίλες προκλήσεις, δυσχέρειες και ανισότητες στον αγώνα για τα αυτονόητα».


Η κυρία Υπουργός διαβεβαίωσε πως οι γυναίκες και τα δικαιώματά τους θα βρίσκονται συνεχώς στο επίκεντρο των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών της και πως  θα εργαστεί συστηματικά και συντονισμένα προς αυτή την κατεύθυνση.



«Έχουμε χρέος», δήλωσε, «να δώσουμε στις γυναίκες και τα κορίτσια ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, και τούτο μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από την παροχή πραγματικά ίσων ευκαιριών πρόσβασης σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς της ζωής: στην εκπαίδευση, την εργασία, την υγεία, τη δικαιοσύνη, την εξουσία».



Να σημειώσουμε πως στην εκδήλωση παρουσιάστηκε από τον καθηγητή του ΤΕΠΑΚ κύριο Δημήτρη Τσάλτα,  το πρόγραμμα GREN WORAL, στο οποίο συμμετέχετε από κοινού με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακα, με στόχο την προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και την επίτευξη της πράσινης μετάβασης.



Μουσικά, «στόλισε» την εκδήλωση σε ένα
υπέροχο πρόγραμμα η κυρία Δόμνα Μιχαήλ όπου οι παρευρισκόμενες είχαν την ευκαιρία να τραγουδήσουν μαζί της και να χορέψουν σε κυπριακούς, παραδοσιακούς ρυθμούς!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.