Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Εσύ, φοβάσαι τα φίδια; Τι θα έκανες αν έβλεπες μια αράχνη στο δωμάτιό σου; Τι γνωρίζεις στ’ αλήθεια για την αλεπού;



Ο τρόπος που οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τα ζώα σχετίζεται άμεσα με τις αντιλήψεις που έχουν γι’ αυτά. Λανθασμένες αντιλήψεις για διάφορα ζώα του τόπου μας οδηγούν συχνά σε παράλογο φόβο και καταπολέμηση των ζώων αυτών.
Στο βιβλίο «Μύθοι και αλήθειες για τα ζώα της Κύπρου» συναντούμε έξι παρεξηγημένα είδη ζώων που ζουν στην Κύπρο: την αλεπού, τις νυχτερίδες, τα φίδια, το ανθρωποπούλι, τον σκαντζόχοιρο και τις αράχνες. Μέσα από απλά κείμενα, το βιβλίο επιχειρεί να καταργήσει τις λανθασμένες αντιλήψεις που επικρατούν για τα ζώα αυτά και να συμβάλει στην καλλιέργεια του σεβασμού και στην προστασία τους.

Το βιβλίο αποτελεί συνεργασία του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (Μονάδα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη) και θα διανεμηθεί σε όλους τους μαθητές των Β’, Γ’ και Δ’ τάξεων των δημοτικών σχολείων της Κύπρου.

Συντελεστές:
Συγγραφή κειμένων: Μαρίνα Μιχαηλίδου-Καδή, Χάρης Νικολάου
Συγγραφή εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων: Άννα Σεργίου, Θάλεια Μιχαήλ, Κυριάκος Κεφάλας, Κωνσταντίνος Φάνης, Νικόλας Παπανικόλας, Σιμόνη Πορτακίδου
Εικονογράφηση: Ερμίνα Εμμανουήλ
Φωτογραφίες: Χάρης Νικολάου
Σχεδιασμός/επιμέλεια: Θεόδωρος Κακουλλής
Γλωσσική επιμέλεια: Βέρα Ιωάννου
Γενική εποπτεία: Αραβέλλα Ζαχαρίου
Συντονισμός: Χρίστος Παρπούνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.