Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Σε φόντο… βρώμικο!


Γράφει η Στρατούλα Τραμουντάνη

(Το παρόν άρθρο-σχόλιο, γράφτηκε με αφορμή ανάρτηση-διαμαρτυρία συμπολίτισσάς μας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η οποία κατοικεί στο συγκεκριμένο σημείο)

(Έχω καθίσει πολλές φορές και ανάγνωσα το κεντρικό μήνυμα του Δημάρχου της πόλης μας κ Ανδρέα Βύρα στην σχετική σελίδα της Λάρνακας. Ενδεικτικά θα μεταφέρω ορισμένα αποσπάσματα του. Απευθυνόμενος προς του πολίτες αναφέρει: «Μια νέα εποχή  ξεκινά για τη Λάρνακα, για την πόλη μας… Ενώπιον μας έχουμε ανοιχτά ζητήματα: από τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα στην καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των δημοτών της πόλης μας… Αποστολή μας, είναι η ανάκτηση της αξιοπρέπειας της πόλης μας, της Λάρνακας και των δημοτών της Λάρνακας… Είμαστε εδώ για να εξυπηρετήσουμε και να υπηρετήσουμε τους Δημότες της Λάρνακας. Σε εσάς λογοδοτούμε. Θα εργαστούμε με μοναδικό γνώμονα και συμφέρον το καλό της πόλης και των δημοτών μας…».
Όμως η κατάσταση της πόλης μας, που όπως επισημαίνει ο Δήμος αλλάζει συνεχώς, είναι σίγουρο ότι και δεν ικανοποιεί τον Δημότη σε θέματα καθημερινότητας και ειδικότερα σε θέματα καθαριότητας. Έχουμε πατήσει φρένο; 
Όχι σε όλους τους τομείς της καθαριότητας αλλά σε ορισμένους και σε περιοχές όπως αυτής της παραλιακής ζώνης, ηκατάσταση είναι τριτοκοσμική.
Και όταν λέμε παραλιακή ζώνη δεν αναφερόμαστε μόνο στους παραλιακούς δρόμους που και είναι και φαίνονται καθαροί. Αναφερόμαστε τους παράλληλους μικρούς δρόμους, παράδρομους που ενώνουν τις παράλληλες κεντρικές οδικές αρτηρίες με την παραλιακή λεωφόρο και που «φιλοξενούν» τους κάδους απορριμμάτων του Δήμου για την εξυπηρέτηση μεγάλων καταστημάτων (εστιατόρια, ταβέρνες κτλ).
Στις πλείστες των περιπτώσεων, όπως χαρακτηριστικά μπορούμε να παρατηρήσουμε στις προβαλλόμενες φωτογραφίες, η κατάσταση είναι επιεικώς απαράδεκτη. Κάδοι σπασμένοι, ρυπαροί, σακούλες με σκουπίδια ατάκτως πεταγμένες, σκουπίδια εκτός κάδων αφημένα στους δρόμους, δίνουν μια εικόνα τραγική αποκαλύπτοντας την αδιαφορία και την απερισκεψία του ανθρώπινου παράγοντα. Μάλιστα το στενό στο οποίο παρατηρήθηκε όλη αυτή η βρωμιά και η δυσωδία, θα μπορούσε να ειπωθεί ότι αποτελεί και μια «υγειονομική βόμβα» στη καρδιά της παραλιακής και δεν απέχει παρά λίγα μέτρα από το Δημαρχείο.
Ωραία εικόνα δίνουμε στους τουρίστες!!! Ας κρύψουμε στα πίσω-πίσω τη βρωμιά κι ας γυαλίσουμε μόνο τη βιτρίνα!!!  Αυτή είναι η λογική, η φιλοσοφία μιας μοντέρνας... super ευρωπαϊκής πόλης;
Σεβόμαστε τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής να διατηρήσει το επίπεδο της καθαριότητας υψηλό αλλά... θα πρέπει να υλοποιείται και η λογοδοσία και μάλιστα σε καθημερινό επίπεδο.
Αλήθεια έχει επιληφθεί του προβλήματος η υγειονομική υπηρεσία του Δήμου; Έχουν επιβληθεί (αν αποδείχτηκε υπαιτιότητα κάποιου ή κάποιων επαγγελματιών) πρόστιμα, έχουν γίνει συστάσεις, παρατηρήσεις, καταγγελίες ή τελικά ισχύει και σε αυτή την περίπτωση ότι… στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα;
Κύριε Δήμαρχε, κύριοι των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου, ο πολίτης χρειάζεται ανταπόδοση των φορολογιών του. Δεν το απαιτεί, του το οφείλεται. Και δεν είναι δύσκολο, αρκεί το συμβόλαιο που έχετε υπογράψει μαζί του να τηρείται πρώτα από εσάς που κατέχετε τα σκήπτρα της Δημοτικής Αρχής. 
Οι περιοχές όπου έχουν καταντήσει χωματερές και «σημεία πρασίνου» στη Λάρνακα, είναι πολλές. Ανάμεσά τους και αυτή της Σκάλας-Μακένζυ.  Επιστολές έχουν σταλεί ουκ ολίγες φορές και διαμαρτυρίες από κόμματα και περιβαλλοντικές οργανώσεις έχουν μπει στα συρτάρια… πρωτοκολλημένες ή μη!!!

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΕΛΕΝΑ ΚΙΝΑΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.