Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Η Πολιτική Άμυνα έχει σημαντικό και πολυδιάστατο ρόλο στις μάχες για την πρόληψη και αντιμετώπιση των δασικών και αγροτικών πυρκαγιών.



Η Πολιτική Άμυνα έχει σημαντικό και πολυδιάστατο ρόλο στις μάχες για την πρόληψη και αντιμετώπιση των δασικών και αγροτικών πυρκαγιών.

Συνεργεί, με άλλες κρατικές υπηρεσίες σε ό,τι αφορά περιπολίες και άλλες δραστηριότητες  για την πρόληψη και τον έγκαιρο εντοπισμό εστιών πυρκαγιάς. Συνδράμει τις τοπικές αρχές στην εκκένωση κοινοτήτων που επηρεάζονται και αναλαμβάνει τη φιλοξενία του επηρεαζόμενου πληθυσμού μέχρι οι συνθήκες να επιτρέψουν την ασφαλή επιστροφή του. Πέραν  τούτου, η Πολιτική Άμυνα, με εθελοντικές  ομάδες διάσωσης/πυρόσβεσης, υπό την εποπτεία μόνιμου προσωπικού, συμμετέχει στην ίδια την πυρόσβεση, κάτω από τις οδηγίες της αρμόδιας υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών ή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σε περίπτωση που οι δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ανεπαρκείς για το μέγεθος ενός επεισοδίου, η Πολιτική Άμυνα έχει την ευθύνη να αιτηθεί βοήθειας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας. Αυτό γίνεται μέσω του Κέντρου Ελέγχου Επιχειρήσεών της. Τα τελευταία χρόνια, τα αιτήματα για βοήθεια αφορούσαν κυρίως εναέρια πυροσβεστικά μέσα. Η Πολιτική Άμυνα εκπροσωπείται στο τοπικό ή και το Περιφερειακό Κέντρο Ελέγχου του επεισοδίου, όπου λαμβάνονται αποφάσεις σε σχέση με την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης.

Οι Εθελοντές και Εθελόντριες της Πολιτικής Άμυνας τυγχάνουν εκπαίδευσης σε ετήσια βάση για να δράσουν στις προσπάθειες αντιμετώπισης μιας πυρκαγιάς. Η εκπαίδευση στην πυρόσβεση, είναι μια από τις πιο βασικές μορφές εκπαίδευσης που λαμβάνουν οι Εθελοντές μας, όπως συμβαίνει και στις  περιπτώσεις πλημμυρών ή στις αναζητήσεις χαμένων προσώπων ή στην αντιμετώπιση σεισμού.
 
  • Διαβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο της Πολιτικής Άμυνας για μέτρα πυροπροστασίας
  • Δείτε το βίντεο της Πολιτικής Άμυνας για το ρόλο της στην κατάσβεση πυρκαγιών και την αντιμετώπιση πλημμυρών
 
Για τις πυρκαγιές επισκεφθείτε επίσης στο διαδίκτυο
 την Πυροσβεστική Υπηρεσία http://www.fs.gov.cy/fs/fs.nsf/index_gr/index_gr?opendocument
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.