Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Μετά από πολλές αναβολές και καθυστερήσεις, ξεκινά το έργο της ανάπλασης της περιοχής του ποταμού Λιοπετρίου.

Με μεγάλη ικανοποίηση οι τοπικές αρχές, και οι ευρύτερη περιοχή, ενημερώθηκαν πως το έργο έχει κατοχυρωθεί σε συγκεκριμένη κατασκευαστική εταιρεία, η οποία ετοιμάζεται εντός του έτους, να ξεκινήσει τα έργα.
Το έργο θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα έργα υποδομής που αφορούν τον αλιευτικό τομέα της Κύπρου. Είναι εγκεκριμένο για συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας 2014-2020 με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 7 εκατ. ευρώ.
Εκτός από τα έργα στο αλιευτικό καταφύγιο θα διαμορφωθεί και ο περιβάλλων χώρος, γεγονός που θα συμβάλει στην προστασία και την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος ολόκληρης της περιοχής του ποταμού Λιοπετρίου.

Θα περιλαμβάνει:
  • Επιβλητική γέφυρα που θα ενώνει τις δύο όχθες του μοναδικού κυπριακού φιόρδ
  • 100 περίπου πλατφόρμες για ερασιτέχνες ή επισκέπτες για να δένουν τα σκάφη τους
  • 35 πλατφόρμες για επαγγελματίες ψαράδες
  • Εκπαιδευτικό κέντρο για αθλητές κανό
  • Περιμετρικούς πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους
  • Διαμόρφωση χώρων υποδοχής
  • Χώρους στάθμευσης
  • Πολυδύναμο κτήριο για γραφεία, χώρους εξυπηρέτησης των ψαράδων, καφεστιατόριο, παρατηρητήρια της φύσης, αναψυκτήρια και περίπτερα
  • Υπαίθριο οργανωμένο χώρο διαλογής αλιευμάτων
  •  Καρνάγιο
  • Κεκλιμένο ανέλκυσης / καθέλκυσης σκαφών
  • Αποθηκευτικό χώρο για κάθε αλιέα με εύκολη και άμεση πρόσβαση στα σκάφη
  • Οργανωμένα κρηπιδώματα για ασφαλή πρόσδεση των σκαφών

Στόχος του έργου η δημιουργία ενός σύγχρονου και οργανωμένου αλιευτικού καταφυγίου που να παρέχει διευκολύνσεις στους αλιείς και ασφάλεια στους χρήστες και τα σκάφη.
Σκοπός του, η διαμόρφωση του αλιευτικού καταφυγίου και του ποταμού όπως επίσης η οργάνωση ενός Εθνικού Πάρκου, με έντονο περιβαλλοντικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.
 
Δημιουργία οργανωμένου παραλιακού μετώπου 25 χιλιομέτρων στην επ. Αμμοχώστου
Όπως τόνισαν επίσης στις δηλώσεις τους οι Κώστας Καδής και Κυριάκος Τρισόκκας, με το έργο αυτό, το οποίο θα έχει διάρκεια κατασκευαστικών έργων 30 μήνες, η κοινότητα Λιοπετρίου, αναπόφευκτα τοποθετείται πλέον στον τουριστικό χάρτη της Κύπρου με δυναμικό τρόπο.
Επιπρόσθετα, με το έργο ανάπλασης του Ποταμού Λιοπετρίου, μελλοντικά η ελεύθερη Αμμόχωστος θα διαθέτει οργανωμένο παραλιακό και τουριστικό μέτωπο με ευρύ φάσμα υπηρεσιών και δραστηριοτήτων, που θα ξεκινά από τον Ποταμό του Λιοπετρίου και θα επεκτείνεται δυτικά και βόρεια στην παραλία της Αγίας Θέκλας στη Σωτήρα, τη Μαρίνα Αγίας Νάπας, τις οργανωμένες παραλίες της Αγίας Νάπας, το Κάβο Γκρέκο και τον Πρωταρά. Ένα παραλιακό μέτωπο δηλαδή μήκους 25 περίπου χιλιομέτρων, ίσως το μεγαλύτερο οργανωμένο τουριστικά παραλιακό μέτωπο του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.