Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΑΓΡΙΟΣ ΣΠΟΡΟΣ» ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ "ΣΚΑΛΑ".



Με το σύγχρονο και έξοχο νεοελληνικό έργο «Άγριος Σπόρος» του Γιάννη Τσίρου εγκαινιάσε τη νέα θεατρική περίοδο το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» δίνοντας χθες επίσημη πρεμιέρα.
Ένα έργο που παίζεται στην Αθήνα για 4η συνεχή χρονιά με μεγάλη επιτυχία και το οποίο πρώτη φορά θα ανεβεί από Κυπριακή Θεατρική Σκηνή.

Κοινωνικό δράμα με πικρό χιούμορ στο παρακμιακό πλαίσιο ενός ελληνικού επαρχιακού τοπίου. Ένα τοπίο όπου η ανυπακοή σε διατάξεις και νόμους αποτελεί καθημερινή άσκηση επιβίωσης, όπου οι τυχόν κατηγορούμενοι δεν κατανοούν ποτέ με ακρίβεια τους λόγους για τους οποίους κατηγορούνται και όπου οι προκαταλήψεις, όπως όλων μας άλλωστε, μετατρέπουν μισές αλήθειες σε ακράδαντα κατηγορητήρια.

Ένα αξιοσημείωτο θεατρικό κείμενο που τοποθετείται στο εν εξελίξει παρόν διαπραγματευόμενο παρ’ όλα αυτά, θέματα διαχρονικά όπως ο αγώνας των ανθρώπων για επιβίωση, οι δυσκολίες προσαρμογής στη μεταβαλλόμενη κοινωνική πραγματικότητα αλλά και οι συγκρούσεις στο πεδίο των σχέσεων τους. Τα θέματα αυτά συμπλέκονται με αριστοτεχνικό τρόπο και διεισδυτικό χιούμορ όπως τον κωμικοτραγικό τρόπο γραφής του Τσέχωφ. Οι χαρακτήρες του «Άγριου Σπόρου» θυμίζουν τους ήρωες του Βυσσινόκηπου όπου αδυνατούν και αυτοί να συμπλεύσουν με την Κοινωνική πραγματικότητα που τους έχει περιβάλει. Οι πρακτικές του παρελθόντος δεν μπορούν μεν να σταθούν στο ύψος και την πολυπλοκότητα των σύγχρονων προβλημάτων, αλλά ο Σταύρος, ως Άγριος Σπόρος θα αντέξει όπως συνέβαινε πάντα. «Χιλιάδες προσπαθήσανε – να τόνε ξεριζώσουν – Μα σαν τόνε ξερίζωναν – σκόρπιζαν χίλιοι σπόροι..».



Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Μελέκης, Σκηνικά/ Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής
Μουσική Επιμέλεια: Βαλεντίνος Βαλιαντής
Ηθοποιοί: Σοφοκλής Κασκαούνιας, Άντρεα Δημητρίου, Χριστόφορος Χριστοφόρου

Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο – 8.30μ.μ. και Κάθε Κυριακή – 6.30μ.μ.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 24652800/1 – 99490102

Χορηγός Επικοινωνίας:apopsi-la

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.