Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

Ωκεανός Νημάτων: Μια Συνύπαρξη Μόδας, Τέχνης και Θαλάσσιας Προστασίας.

Σε μια εμπνευσμένη σύζευξη τέχνης, ευαισθητοποίησης για το θαλάσσιο περιβάλλον και κοινωνικής συμμετοχής, ο καλλιτέχνης Μιχάλης Παντελίδης έχει συνεργαστεί με το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών και την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας για το έργο "Ωκεανός Νημάτων". Αυτή η καινοτόμος έκθεση, που περιλαμβάνει έξι μοναδικά έργα τέχνης εκτυπωμένα σε αλουμίνιο, θα εκτεθεί στο σκάφος LEF1 που έχει ποντιστεί ως τεχνητός ύφαλος στην θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή Βορόκληνης, από τις 18 Σεπτεμβρίου 2024 μέχρι το τέλος του έτους.

Ο "Ωκεανός Νημάτων" εκτείνεται πέραν από μια συνηθισμένη έκθεση τέχνης, αποτελώντας μια έντονη δήλωση για τη δύναμη της δημιουργικότητας με σκοπό να ενισχύσει το πάθος για την προστασία των ωκεανών. Χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια, ο καλλιτέχνης μετατρέπει αυτά τα υλικά σε βιώσιμα είδη μόδας όπως φουλάρια και φορέματα, διακοσμημένα με ένα κολάζ σχεδιασμένο από τον Παντελίδη από τις υποβρύχιες φωτογραφίες του Αλέξανδρου Παπανδρέου. Αυτά τα σχέδια αναδεικνύουν την υποθαλάσσια ομορφιά της Λάρνακας και τονίζουν τη σημαντικότητα των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

Η συνεργασία αυτή επιδιώκει να αυξήσει την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τη θαλάσσια βιοποικιλότητα και την επιτακτική ανάγκη προστασίας αυτών των ζωτικών φυσικών πόρων. Κάθε κομμάτι αποτελεί μια υπενθύμιση της αλληλεξάρτησής μας με το θαλάσσιο περιβάλλον και το σημαντικό ρόλο που μπορούμε να παίξουμε στη διατήρησή του.

Μια αποκλειστική εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 4 Οκτωβρίου 2024, στο Radisson Beach Resort από τις 18:00 έως τις 20:00. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό, καλώντας τους επισκέπτες να βιώσουν από κοντά αυτά τα έργα και να ανακαλύψουν τις ιστορίες πίσω από τη δημιουργία τους. Σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι, αυτό το γεγονός δεν αποτελεί εμπορική εκδήλωση αλλά μια ευκαιρία για ενημέρωση και περαιτέρω συζήτηση γύρω από τις βιώσιμες πρακτικές και το θαλάσσιο εγγραμματισμό .

Το κοινό  προσκαλείται να συμμετάσχει στον εορτασμό αυτής της μοναδικής διασταύρωσης τέχνης, μόδας και περιβαλλοντικού ακτιβισμού. Το έργο αποσκοπεί στην ενίσχυση μιας βαθύτερης επαφής με τις θάλασσές μας και στην ενθάρρυνση δράσεων που συμβάλλουν στη συνεχή τους προστασία.

Συντελεστές:

        Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών

        Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας

        Υποβρύχια Φωτογραφία: Αλέξανδρος Παπανδρέου

        Φωτογραφία Μόδας: Χάρης Κυπριανού


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.