Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

Άντρη Ανδρέου: Ονειρεύομαι να ζήσω μια ζωή πλήρους ισορροπίας και επιτυχίας!

Με την παρακαταθήκη της μητέρας της «να είναι πάντα πιστή στον εαυτό της και να ακολουθεί τα όνειρά της, να πιστεύει στη δύναμη της αυτοπεποίθησης και να μην φοβάται να διεκδικήσει αυτό που θέλει»,  δηλώνει δυναμικά παρούσα στο πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό γίγνεσθαι, κατέχοντας θέσεις και πόστα ευθύνης τις οποίες θα ζήλευαν πολλές γυναίκες. 
Ταυτόχρονα μια τρυφερή, δοτική σύζυγος και μητέρα χάραξε τον δικό της δρόμο προς την επιτυχία με σκληρή δουλειά και αφοσίωση. 
Αγωνίστρια, με όνειρα και προσδοκίες για ένα καλύτερο αύριο, στέκεται δίπλα σε όλους όσοι παλεύουν με την ανέχεια. 
Η ενεργητικότητα, η προσωπικότητα κι ο χαρακτήρας της, αποτελούν έμπνευση για πολλούς. Εργατική, ακούραστος φρουρός των πιστεύων της, παλεύει με αγάπη για τον συνάνθρωπο. 
Την Άνοιξη, όταν ανθίζουν οι πορτοκαλιές και οι λεμονιές, η μυρωδιά τους την ταξιδεύει στην γενέτειρα της, την αγαπημένη της Αμμόχωστο!
Το προφίλ της, αξίζει τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων μας. 
Αγαπητοί αναγνώστες του apopsi-la, η Άντρη Ανδρέου!*

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Στρατούλα Τραμουντάνη
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Αρχείο Άντρης Ανδρέου
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ: Δημήτριος Γκόγκας


Apopsi-la:
Ενεργό επαγγελματική ζωή, μάχιμη πολιτικός, σύζυγος, μητέρα! Πολλαπλοί ρόλοι. Διαδρομή ζωής. Δύσκολη; Εύκολη;
Άντρη Ανδρέου: Η ζωή μιας γυναίκας που είναι μητέρα, σύζυγος, έχει ενεργό επαγγελματική ζωή και είναι μάχιμη πολιτικός, είναι πρόκληση και δύσκολη αλλά εξαιρετικά ικανοποιητική. Αντιμετωπίζει συνεχώς την πίεση των πολλαπλών ρόλων και των αυξημένων απαιτήσεων, αλλά βρίσκει δύναμη στην αφοσίωση και την επιθυμία της να συνεισφέρει. Πρέπει να είναι οργανωμένη, ευέλικτη και προσαρμόσιμη, καθώς η ισορροπία ανάμεσα στην οικογένεια, την καριέρα και την πολιτική απαιτεί προσπάθεια. Παρά τη δυσκολία, αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα των προκλήσεων που αντιμετωπίζει και βρίσκει έμπνευση και ικανοποίηση στην επίτευξη των στόχων της και την προώθηση της αλλαγής.
 
Apopsi-la: Ποιος ρόλος απ’ όσους καλείται να υπηρετήσει μια γυναίκας είναι ο πιο αγχωτικός στα δικά σου μάτια και ποιος ο πιο απολαυστικός;
Άντρη Ανδρέου: Στα δικά μου μάτια, ο πιο αγχωτικός ρόλος που καλείται να υπηρετήσει μια γυναίκα είναι ο συνδυασμός της επαγγελματικής ζωής, της πολιτικής δραστηριότητας και της μητρότητας. Oι απαιτήσεις και οι προκλήσεις αυτών των ρόλων μπορούν να δημιουργήσουν έντονο άγχος.
Από την άλλη πλευρά, ο πιο απολαυστικός ρόλος είναι αυτός της μητρότητας, καθώς παρέχει μοναδικές στιγμές ευτυχίας, αγάπης και συνδέσεων. Αν και προκαλεί προκλήσεις, η ανάπτυξη, η φροντίδα και η στήριξη των παιδιών είναι πηγή απόλαυσης και υπερηφάνειας.
 

Apopsi-la:
Τι είναι η γυναίκα του σήμερα, πώς προσδιορίζεται και τι καταφέρνει; Πόσους ρόλους καλείται να υπηρετήσει και ποιοι από αυτούς έχει την σπουδαιότερη σημασία τελικά;
Άντρη Ανδρέου: Η γυναίκα του σήμερα προσδιορίζεται από τη δική της αυτοπεποίθηση, ανεξαρτησία και αποφασιστικότητα. Καλείται να υπηρετήσει πολλούς ρόλους, ως μητέρας επαγγελματίας, εταίρος, πολιτικός και πολλοί άλλοι. Κάθε ρόλος έχει τη σημασία του, αλλά η προσωπική ευτυχία και ισορροπία είναι κρίσιμη. Καταφέρνει να εμπνέει, να προάγει την αλλαγή και να καταξιώνει τον εαυτό της. Οι γυναίκες του σήμερα είναι πηγή δύναμης, επιρροής και προόδου, αφήνοντας το σημάδι τους σε κάθε ρόλο που αναλαμβάνουν.
 
Apopsi-la: Ποια λάθη χρεώνεις στον εαυτό σου και ποια επιτεύγματά σου, αξίζουν για να πανηγυρίζεις;
Άντρη Ανδρέου: Χρεώνω στον εαυτό μου την υπερβολική αυτοκριτική και την τάση μου να αναλύω υπερβολικά τα λάθη μου. Πολλές φορές παραμελώ να εκτιμήσω την πρόοδο που έχω σημειώσει. Αντίθετα, τα επιτεύγματα που αξίζουν να πανηγυρίσω είναι  η πραγματοποίηση των στόχων μου και η ανάπτυξη των ικανοτήτων μου. Όταν επιτυγχάνω την ισορροπία μεταξύ της οικογένειας, της καριέρας και των προσωπικών μου φιλοδοξιών, αισθάνομαι ικανοποίηση. Επίσης, όταν επηρεάζω θετικά τον κόσμο γύρω μου μέσω της δράσης μου, αισθάνομαι περηφάνια και  χαρά.
 

Apopsi-la:
Η καθημερινότητά σου, μετά την καθοριστική αυτή επιλογή ζωής, σε ποιο βαθμό άλλαξε;
Άντρη Ανδρέου: Η καθημερινότητά μου, μετά την απόφασή μου να γίνω μάχιμη πολιτικός, άλλαξε σημαντικά, Πλέον, αφιερώνω περισσότερο χρόνο και ενέργεια στην πολιτική δράση, συμμετέχοντας σε  συνεδριάσεις, συναντήσεις και εκδηλώσεις. Ο ρυθμός μου είναι πιο έντονος και προκλητικός, αλλά ταυτόχρονα εμπλουτίζομαι με νέες γνώσεις και εμπειρίες. Έχω επίγνωση της ευθύνης μου να εκπροσωπώ τους πολίτες και να προάγω τα συμφέροντά τους. Αν και αντιμετωπίζω   προκλήσεις, η αίσθηση ότι συμβάλλω στην αλλαγή και την πρόοδο με γεμίζει με χαρά και έμπνευση.
 
Apopsi-la: Θα ήθελα να επικεντρωθούμε στην ψυχολογία της γυναίκας, η οποία ξαφνικά μένει στο σπίτι άνεργη, μακριά από πρόσωπα και καταστάσεις που αντιμετώπιζε καθημερινά στον επαγγελματικό στίβο. Ποια η άποψή σου και τι κάνεις εσύ γι αυτό προκειμένου να βοηθήσεις αυτές τις γυναίκες;
Άντρη Ανδρέου: Η ψυχολογία της γυναίκας που ξαφνικά μένει άνεργη και απομονωμένη από τον επαγγελματικό στίβο είναι σημαντική και προκαλεί προβλήματα. Κατανοώ την αλλαγή και την απώλεια της ταυτότητας που μπορεί να αισθάνεται, Προσωπικά, προσπαθώ να βοηθήσω αυτές τις γυναίκες με ανοιχτή και ενημερωμένη συζήτηση, παρέχοντας ψυχολογική στήριξη και εμπνέοντας την αναζήτηση νέων ευκαιριών και ενδιαφερόντων. Ενθαρρύνω τη συμμετοχή σε  κοινότητες και δικτύωση καθώς και την ανάπτυξη δεξιοτήτων και γνώσεων μέσω εκπαίδευσης και εθελοντικής εργασίας. Σημαντικό είναι να δείξουμε σεβασμό και κατανόηση προς αυτές τις γυναίκες, ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση τους και δημιουργώντας μα κοινωνία που αναγνωρίζει και αξιοποιεί το δυναμικό τους.
 

Apopsi-la:
Άντρη, ποια η γνώμη σου για μία εργαζόμενη μητέρα που αγαπά τη δουλειά της και χτίζει την καριέρα της να την αφήσει για να μείνει στο σπίτι προκειμένου να μεγαλώσει τα παιδιά της;. Ποια θα πρέπει να είναι η πρόνοια της πολιτείας;
Άντρη Ανδρέου: Η γνώμη μου είναι ότι η επιλογή μιας εργαζόμενης μητέρας να αφήσει την καριέρα της για να μείνει στο σπίτι και να αφοσιωθεί στην ανατροφή των παιδιών της, είναι απολύτως σεβαστή. Αυτή η επιλογή εξαρτάται από τις προσωπικές της αξίες και προτεραιότητες. Όσον αφορά την πρόνοια της πολιτείας, θεωρώ σημαντικό να παρέχονται υποστηρικτικά μέτρα, όπως ευέλικτο  ωράριο εργασίας, προσβάσιμη και προσιτή παιδική μέριμνα, και οικονομικές ενισχύσεις, προκειμένου να διευκολυνθούν οι γυναίκες στην επίτευξη των επαγγελματικών και οικογενειακών τους στόχων.
 
Apopsi-la: Η ύπαρξη κοινωνικών παντοπωλείων τι σηματοδοτεί για μια κοινωνία;
Άντρη Ανδρέου: Η ύπαρξη κοινωνικών παντοπωλείων σηματοδοτεί την ανάγκη για αλληλεγγύη και δικαιοσύνη σε μια κοινωνία. Αποτελούν έναν δείκτη των ανισοτήτων και της φτώχειας που αντιμετωπίζουν ορισμένοι πολίτες. Τα κοινωνικά παντοπωλεία παρέχουν βασικά είδη διατροφής και είδη αναγκαία για την επιβίωση σε αυτούς που τα χρειάζονται. Συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κοινωνικής αποκλειστικότητας και στη διασφάλιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη μεταξύ των μελών μιας κοινότητας, δείχνοντας την ανάγκη για δίκαιη κατανομή των πόρων και την προστασία των κοινωνικών ομάδων.
 
Apopsi-la:
Οι νέοι! Είσαι δίπλα τους; Τι διακρίνεις σε αυτούς;
Άντρη Ανδρέου: Παρατηρώ ότι οι νέοι είναι η ελπίδα και η δύναμη της κοινωνίας μας. Είναι ενεργοί, προοδευτικοί και παράγοντες αλλαγής. Διακρίνω σε αυτούς τη φιλοδοξία, την καινοτομία και την ανάγκη για δημιουργία καινούργιων ιδεών. Επιδιώκουν να επηρεάσουν την κοινωνία και να προκαλέσουν θετικές αλλαγές. Είναι διασυνδεδεμένοι μέσω της τεχνολογίας και έχουν το θάρρος να αμφισβητήσουν το καθεστώς του status quo. Θεωρώ πολύ σημαντικό να είμαι δίπλα τους, να ακούω τις φωνές τους και να δίνω φωνή στις ανησυχίες, τις απόψεις και τις επιδιώξεις τους.

 


Apopsi-la: Η Λάρνακα αλλάζει. Πιστεύεις προς θετική κατεύθυνση;
Άντρη Ανδρέου: Παρακολουθώ πολύ στενά την εξέλιξη της Λάρνακας και πιστεύω ότι η πόλη αλλάζει προς θετική κατεύθυνση. Υπάρχουν πολλά σημάδια που υποδεικνύουν την ανάπτυξη και την ανανέωση της περιοχής. Νέα κτίρια, ανακαινίσεις, βελτιωμένες υποδομές και προσπάθειες για προώθηση της τουριστικής βιομηχανίας αναδεικνύουν τη Λάρνακα ως δυναμικό προορισμό, Επιπλέον, υπάρχει αυξανόμενη προσοχή στην προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη. Οι πολίτες, επίσης, εκφράζουν τη φωνή τους και συμμετέχουν σε πρωτοβουλίες για την καλύτερη διαβίωση στην πόλη. Όλα αυτά μαρτυρούν τη θετική εξέλιξη και τη δέσμευση προς μια καλύτερη Λάρνακα.
 
Apopsi-la:
Ποια η γνώμη σου για τη θέση της γυναίκας στα κέντρα λήψης αποφάσεων; Έχει τη θέση που της αναλογεί;
Άντρη Ανδρέου: Πιστεύω ότι η θέση της γυναίκας στα κέντρα λήψης αποφάσεων είναι κρίσιμη για τη δημοκρατία και την ισότητα των φύλων. Παρόλο που προοδεύουμε, η Κύπρος και πολλές κοινωνίες αντιμετωπίζουν προκλήσεις στην προώθηση της γυναικείας συμμετοχής σε αυτούς τους τομείς. Αναγνωρίζεται η ανάγκη για περαιτέρω πρόοδο και πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν την παρουσία και την επιρροή των γυναικών. Η διασφάλιση ίσων ευκαιριών και η προαγωγή της γυναικείας συμμετοχής είναι ουσιώδεις για μια πιο προοδευτική και ισότιμη κοινωνία. 
 
Apopsi-la:
Πώς ονειρεύεσαι το μέλλον σου, επαγγελματικά και προσωπικά;
Άντρη Ανδρέου: Ονειρεύομαι να ζήσω μια ζωή πλήρους ισορροπίας και επιτυχίας! Επαγγελματικά, θα ήθελα να συνεχίσω να προωθώ τα ιδανικά μου και τις αξίες μέσω της πολιτικής, εργαζόμενη για την ενίσχυση της δικαιοσύνης της ισότητας και της κοινωνικής ευημερίας. Προσωπικά, θα ήθελα να είμαι παρούσα για την οικογένειά μου, να προσφέρω αγάπη και στήριξη στα παιδιά μου   και να δημιουργήσω μία αναμνηστική σχέση με τον σύζυγό μου, Ονειρεύομαι μια ζωή που ενσωματώνει όλους αυτούς τους ρόλους με αρμονία και επιτυχία.
 
Apopsi-la: Ποια συμβουλή έχεις κρατήσει ως φυλαχτό από τη μητέρα σου;
Άντρη Ανδρέου: Η συμβουλή που κρατώ ως φυλακτό από τη μητέρα μου είναι να είμαι πάντα πιστή στον εαυτό μου και να ακολουθώ τα όνειρά μου. Μου έμαθε να πιστεύω στη δύναμη της αυτοπεποίθησης και να μην φοβάμαι να διεκδικήσω αυτό που θέλω. Η συμβουλή αυτή με καθοδήγησε στην επαγγελματική μου πορεία και με βοήθησε να παραμείνω πιστή στις αξίες μου. Είναι ένας πολύτιμος οδηγός που με συντροφεύει καθημερινά.
 
Apopsi-la: Ολοκληρώνοντας την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτησή μας, θα ήθελα να περάσεις το δικό σου μήνυμα στις γυναίκες, εργαζόμενες,  μητέρες της σύγχρονης εποχής.
Άντρη Ανδρέου: Στις γυναίκες, εργαζόμενες και μητέρες της σύγχρονης εποχής, θέλω να πω ότι είστε απίστευτα ισχυρές και ικανές να επιτύχετε οτιδήποτε θέλετε. Μην αμφιβάλλετε για τις  ικανότητές σας και μην αφήνετε κανέναν να σας εμποδίσει. Φροντίστε να είστε πιστές στα όνειρά σας, να επιδιώκετε την ισότητα και να υποστηρίζετε η μία την άλλη. Σεβαστείτε τον εαυτό σας και θυμηθείτε ότι η ευτυχία σας είναι εξίσου σημαντική με την ευτυχία των άλλων. Συνεχίστε να εμπνέετε και να αλλάζετε τον κόσμο με τον τρόπο σας. Είστε αξιοθαύμαστες!


Apopsi-la:
«Φοβού» τη δυναμική γυναίκα… ή μήπως όχι;
Άντρη Ανδρέου: Φυσικά και ναι! Η δυναμική γυναίκα είναι ένας σπουδαίος συνδυασμός! Με τη δύναμή και την αυτοπεποίθησή της μπορεί να κατακτήσει τα πάντα. Είναι ικανή να ισορροπεί μεταξύ των πολλαπλών ρόλων που αναλαμβάνει: να σημειώνει επιτυχίες στην επαγγελματική της ζωή και να αφιερώνει χρόνο και αγάπη στην οικογένειά της. Η δυναμική γυναίκα είναι αποφασισμένη να διαπρέψει και να δημιουργήσει αλλαγή. Οι επιτυχίες της αποτελούν απόδειξη της  ανυπέρβλητης δύναμής της.


*ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Η Άντρη Ανδρέου, γεννήθηκε το 1967 στο Κάτω Βαρρώσι Αμμοχώστου. Μετά τη εισβολή του 1974, έρχεται με την οικογένειά της, ως πρόσφυγας, στη Λάρνακα. Είναι νυμφευμένη με τον Γιάννη Χρήστου και έχουν μαζί δύο παιδιά. Τη Χαρά και τον Φίλιο.
Από μικρή ασχολείτε με τα κοινά και γίνεται μέλος της ΕΔΟΝ και του ΑΚΕΛ.
Από το 1987 και για 33 χρόνια, εργάστηκε στο Συνεργατικό Ταμιευτήριο Αμμοχώστου κατέχοντας και διευθυντική θέση, ως της εθελούσια αφυπηρέτισή της το 2018.
Μετά της αφυπηρέτησή της προσλήφθηκε στην εταιρεία Eurolife και σήμερα είναι μια πετυχημένη Διευθύντρια Ομάδας δώδεκα Ασφαλιστικών Συμβούλων.
Από το 2011 εκλέγετε Δημοτικός Σύμβουλος. Είναι Πρόεδρος  της Επιτροπής  Κοινωνικής Πρόνοιας και Προσφυγικών Θεμάτων του Δήμου Λάρνακας,
Γραμματέας Κομματικής Ομάδας και μέλος στο Γενικό Επαρχιακό Συμβούλιο της ΠΟΓΟ Αμμοχώστου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.