Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

Η Υφυπουργός Πολιτισμού είχε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Λάρνακας.


Συνάντηση με τον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα πραγματοποίησε σήμερα η Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Βασιλική Κασσιανίδου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Δημάρχου.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία παρευρέθηκαν υπηρεσιακοί του Δήμου Λάρνακας, του Υφυπουργείου και του Τμήματος Αρχαιοτήτων, συζητήθηκαν κοινές πρωτοβουλίες που μπορούν να υλοποιηθούν μεταξύ των δυο μερών, του Υφυπουργείου και του Δήμου Λάρνακας σε θέματα πολιτισμού και ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων. Παράλληλα, έγινε και αναφορά στο καλό πνεύμα συνεργασίας που διακατέχει και τα δυο μέρη.

Αναφορά έγινε στην υποψηφιότητα της Λάρνακας για διεκδίκηση της του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2030, καθώς και σε διαδικαστικά θέματα που θέτουν όλες οι υποψήφιες πόλεις προς το Υφυπουργείο Πολιτισμού, για έγκαιρη διευθέτηση τους. Τα θέματα αφορούν ανάμεσα σε άλλα την ανακοίνωση των ημερομηνιών κατάθεσης των φακέλων υποψηφιότητας καθώς και το ύψος της χρηματοδότησης που θα λάβει η επιτυχούσα πόλη με σκοπό τον ανάλογο προγραμματισμό δράσεων.  

Στη συνέχεια συζητήθηκαν έργα που προωθεί ο Δήμος σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχαιοτήτων,  το οποίο υπάγονται στην αρμοδιότητα του Υφυπουργείου Πολιτισμού. Το θέμα της δημιουργίας του Κέντρου Ενάλιας Αρχαιολογίας, επισημάνθηκε ότι αποτελεί σημαντικό έργο για τον πολιτισμό και την έρευνα, με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την κοινωνία. Αφορά στρατηγικής σημασία έργο για την πόλη της Λάρνακας, η οποία φιλοξενεί το κέντρο αριστείας Cyprus Marine and Maritime Institute (CMMI) όπου αναμένονται σημαντικές συνέργειες. 

Ο Δήμαρχος, σημείωσε, ότι η μίσθωση του χώρου έχει ολοκληρωθεί αλλά τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει καμιά ουσιαστική διαδικασία. Συμφωνήθηκε όπως κληθεί, ειδικά για το εν λόγω έργο, κοινή σύσκεψη με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για να τεθούν σαφή χρονοδιαγράμματα και οδικός χάρτης για την προώθηση του. Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι όταν ετοιμαστεί η μελέτη για το κτιριολογικό και μουσειολογικό μέρος, τότε ο Δήμος Λάρνακας θα προωθήσει το σχεδιασμό μέσω Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού. 

Τέλος, έγινε αναφορά στην προώθηση του έργου για την ενοποίηση των Αρχαιολογικών Χώρων του Αρχαίου Κιτίου - Φάση Α. Για το έργο έχει εγκριθεί χρηματοδότηση €3,0 εκ από τον προϋπολογισμό του Τμήματος Αρχαιοτήτων και αφορά στην παρούσα φάση την σύνδεση του χώρου του Αρχαιολογικού Μουσείου με το χώρο του ψηφιδωτού  στην οδό Αγίου Νεοφύτου. Ήδη έχει συσταθεί Κριτική Επιτροπή  του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού και ξεκίνησαν οι συναντήσεις με στόχο την προκήρυξη του διαγωνισμού, το αργότερο αρχές Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.