Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΑΡΝΑΚΑΣ!!!

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 26 Φεβρουάριου 2020, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρνακας η πρώτη επίσημη παρουσίαση του έργου της ενιαίας ανάπτυξης Λιμανιού και Μαρίνας Λάρνακας.
Η παρουσίαση έγινε από τους εκπροσώπους της Κοινοπραξίας Kition Ocean Holdings με επικεφαλή τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Prosperity Group και CEO της Κοινοπραξίας Kition Ocean Holdings κ. Πάνο Αλεξάνδρου.
Παρόντες ήταν ο Πρέσβης του Ισραήλ, ξένοι επενδυτές, Βουλευτές, Μέλη της Επιτροπής Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας, φορείς, Προέδροι και Γραμματείς Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, μελή του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας, εκπρόσωποι των Υπουργείων Οικονομικών και Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και άλλοι Αξιωματούχοι του Κράτους. 
Κατά την παρουσίαση έγινε αναφορά στη χρήσεις του Λιμανιού κα της Μαρίνας καθώς και στα χρονοδιαγράμματα που αναμένονται να ακολουθηθούν.   
Κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λάρνακας ανάφερε ότι ζούμε μια ιστορική στιγμή αφού το έργο της ενιαίας ανάπτυξης του Λιμανιού και της Μαρίνας που είναι το Λιμάνι, είναι αποτέλεσμα πολύχρονων προσπαθειών, διαδικασιών και διαπραγματεύσεων οι οποίες έληξαν με επιτυχία πριν λίγες μέρες, συγκεκριμένα στις 12 Φεβρουαρίου 2020, μεταξύ Κράτους και της Κοινοπραξίας Kition Ocean Holdings.
Επίσης, ανάφερε ότι, το νυν Δημοτικό Συμβούλιο, με την ανάληψη των καθηκόντων του έθεσε ως προτεραιότητα του, το θέμα της ενιαίας ανάπτυξης του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας και προς αυτή την κατεύθυνση αφιέρωσε πάρα πολύ χρόνο και κόπο προκειμένου από την μια να κατανοήσουν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές το ποσό σημαντικό είναι για την πόλη αυτό το έργο αλλά και τι θα πρέπει να περιλαμβάνει η πρόταση τους και να είναι σύμφωνα με τις προσδοκίες της και κατά δεύτερο λόγο στο να ξεπεραστούν σημαντικά εμπόδια που θα έκαναν την επιτυχή κατάληξη του έργου πάρα πολύ δύσκολη.
Συγκεκριμένα, από την πρώτη στιγμή κατά την επαφή του Δημοτικού Συμβουλίου  με την επιτυχούσα Κοινοπραξία, έγινε κατανοητό ότι το έργο πρέπει να περιλαμβάνει σημαντικές παραγωγικές επενδύσεις καθώς επίσης και την ενοποίηση του παραλιακού μετώπου της Λάρνακας, που πέραν από την επέκταση του Λιμανιού και της Μαρίνας θα φέρουν οικονομική ανάπτυξη και θα ανοίξουν ποιοτικές θέσεις εργασίας στην πόλη.

Παράλληλα, σε πλήρη συνεννόηση με την Επιτροπή Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας και ιδιαίτερα με τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα, τους Βουλευτές, το Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λάρνακας και άλλους σημαντικούς θεσμούς της πόλης, δώθηκαν καθοριστικές μάχες με σημαντικότερη την άρση πλαφόν που είχε επιβληθεί στις εμπορικές εργασίες του Λιμανιού, κάτι που αν παράμενε, θα ήταν καταστροφικό για το έργο.

Άλλος σημαντικός στόχος στη διαδικασία αυτή που έδωσε καθοριστική ανάσα στο έργο, ήταν η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  για τις επιτρεπόμενες χρήσεις στις εμπορικές δραστηριότητες του Λιμανιού, ένα θέμα το οποίο δημιούργησε σοβαρές ανησυχίες στην κοινωνία της Λάρνακας. Η ομόφωνη θέση του Δημοτικού Συμβουλίου, είχε γίνει αποδεκτή τόσο από το Υπουργείο όσο και από τους επενδυτές.

Η διαδικασία της αξιολόγησης και διαπραγμάτευσης κράτησε περισσότερο από τρία χρόνια και το κόστος του έργου θα ανέρθει στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ περίπου, και είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής της πόλης που θα την καταστήσει ένα ξεχωριστό τουριστικό και εμπορικό προορισμό. Θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην οικονομία όχι μόνο για την Λάρνακα, αλλά και για την Κύπρο ολόκληρη. Η υλοποίηση του έργου της ενιαίας ανάπτυξης του Λιμανιού – Μαρίνας θα δώσει μια νέα ώθηση στην οικονομία της πόλης με πολλές θέσεις εργασίας αλλά και νέες προοπτικές που θα ανοιχθούν στον τομέα του τουρισμού και του εμπορίου.

Σε συνδυασμό με την μετακίνηση υγρών καυσίμων, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και με την μετακίνηση υγραερίου από τα παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας, θέτουν τη Λάρνακα σε τροχιά ανάπτυξης που με τα πλεονεκτήματα που διαθέτει την καθιστούν μια πόλη ανθρώπινη και λειτουργική για τους δημότες της, φιλόξενη για τους ντόπιους και ξένους επισκέπτες της και ελκυστική στε επενδυτές και επιχειρηματίες.
Ο Δήμος Λάρνακας εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες του για τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους αρμόδιους Υπουργούς και ιδιαίτερα την Επιτροπή Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας και όλους όσοι την απαρτίζουν, Κοινοβουλευτικά Κόμματα, Βουλευτές και θεσμικούς και κυρίως το ΕΒΕΛ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.