Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

"Οι μυστικοί άνθρωποι"... παρουσιάζονται στη Λάρνακα!!!

Η Πολιτιστική Κίνηση Λάρνακας «Φίλοι της Λογοτεχνίας και του Πολιτισμού»
και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λάρνακας σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Μυστικοί Άνθρωποι», του ποιητή και δημοσιογράφου, Γιώργου Χριστοδουλίδη.

Η ποιητική εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 στις 7.30 μ.μ. στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λάρνακας.

Για την ποιητική συλλογή θα μιλήσουν η γραμματέας της ΦΙΛΟΠΟΛ Despina Constantinou και ο ποιητής και φιλόλογος Παναγιωτης Νικολαιδης.

Την εκδήλωση παρουσιάζει και συντονίζει ο ποιητής Δημήτριος Γκόγκας.



Ποιητικό αναλόγιο: Ανδρέας Μελέκκης, ηθοποιός – Θέατρο Σκάλα
Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας και η πρόεδρος της Πολιτιστικής Κίνησης Λάρνακας Αγγέλα Καϊμακλιώτη.
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:APOPSI-LA






ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ
Ο Γιώργος Χριστοδουλίδης γεννήθηκε στη Μόσχα το 1968 και μεγάλωσε στη Λάρνακα. Σπούδασε δημοσιογραφία στο πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας (ΜΑ in Journalism). Υπηρέτησε όλα τα είδη του δημοσιογραφικού ρεπορτάζ. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων. Για την πρώτη του ποιητική συλλογή, Ένια, (Εκδόσεις Ατέλεια, Λευκωσία 1996) τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Νέου Λογοτέχνη, ενώ για τη δεύτερη, Ονειτροτριβείο (Γαβριηλίδης, Αθήνα 2001) με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης. Ακολούθησε το Εγχειρίδιο Καλλιεργητή (Γκοβόστη, Αθήνα 2004), Το Απραγματοποίητο (Γαβριηλίδης, Αθήνα 2010) και ο Δρόμος μεταξύ Ουρανού και Γης (Φαρφουλάς, 2013), Πληγείσες Περιοχές/Γυμνές Ιστορίες (Μελάνι, 2016), Μυστικοί Άνθρωποι (Κύμα 2019).
Το 2018 επιμελήθηκε μαζί με τον Παναγιώτη Νικολαϊδη την «Ανθολογία Κυπριακής Ποίησης 1960-2018», η οποία εκδόθηκε τον Νοέμβριο του ίδιου έτους από τις εκδόσεις «Κύμα».
Η ποίηση του έχει εκδοθεί και μεταφραστεί στις κυριότερες ευρωπαϊκές γλώσσες, δημοσιεύτηκε σε ξένα και ελληνόφωνα λογοτεχνικά περιοδικά και ανθολογίες, ενώ έχει εκπροσωπήσει την πατρίδα του σε δεκάδες ποιητικές εκδηλώσεις στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.