Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Καλώς… ήρθαμε στη Βέροια!!! Καλώς ήρθαμε στο Αιγές Μέλαθρον Hotel!!!

Γράφει η Στρατούλα Τραμουντάνη

Αισίως προσγειωθήκαμε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, όπου με τα μέλη του φωνητικού συνόλου της Λάρνακας φτάσαμε οδικώς στη Βέροια και στο ξενοδοχείο Αιγές Μέλαθρον. Εκεί θα διαμέναμε όσο διαρκούσε το 2ο Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ «Παράλληλες φωνές». 31 Μαρτίου 2019, αργά το βράδυ και τα σώματά μας δεν αναζητούσαν τίποτα άλλο παρά, ένα άνετο κρεβάτι, μπάνιο και φυσικά ένα καλό ύπνο. Από την επόμενη ημέρα, μας περίμενε ένα δύσκολο πρόγραμμα. Πρόβες, ξεναγήσεις, παράσταση και ξανά η πάντα δύσκολη επιστροφή.

Οι υπάλληλοι της υποδοχής μαζί με μέλη και την Πρόεδρο του ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ, μας υποδέχτηκαν με εγκάρδια με όπως μόνο οι Μακεδόνες γνωρίζουν!!! 




Αφού τελειώσαμε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, οδηγηθήκαμε στα δωμάτιά μας. Μια έκπληξη χρωμάτων μας περίμενε. Το δωμάτιο είχε την σπιτική ζεστασιά, αλλά συγχρόνως απέπνεε μια αριστοκρατική μεγαλοπρέπεια, μια αριστοκρατική λαμπρότητα που ο καθένας από εμάς έχει το δικαίωμα να αισθανθεί έστω και για μια στιγμή στη ζωή του. Υπήρχε μικρό μπαρ, χρηματοκιβώτιο, τηλεόραση με δορυφορικό πρόγραμμα, ενώ μέσα στις παρεχόμενες υπηρεσίες δεν μπορούσες να παραβλέψεις το δωρεάν ασύρματο internet.





Απολαύσαμε το μπάνιο σε ένα πλήρως εξοπλισμένο χώρο, όπου κυριαρχούσε το άσπρο και όλα τα είδη πρώτης ανάγκης ήταν τοποθετημένα με τάξη και προσοχή ένα - ένα.  Και η θέα από το παράθυρο;  Μια όαση ομορφιάς καθώς το μάτι ατένιζε τον καταπράσινο κάμπο της Ημαθίας.


Ήμασταν πλέον σίγουροι, ότι η φιλοξενία που ξεκίνησε με τις καλύτερες εντυπώσεις, θα συνεχιζότανε με την ικανοποίηση της γεύσης! Και δεν πέσαμε ουδόλως έξω. Τόσο το πρωινό, όσο το μεσημεριανό αλλά και το δείπνο, ήταν ένα πλήρες ταξίδι στην τοπική και μεσογειακή γαστρονομία. Ακολούθως και το επιδόρπιο. Για τους λάτρεις του ποτού, το μπαρ κάλυπτε και τις πιο δύσκολες απαιτήσεις!!! Το πόσα ραβανί σιροπιαστούς λουκουμάδες και τουλούμπες καταναλώσαμε, μη μας ρωτάτε!!!

Από την πρώτη μέρα οι μανιώδεις της γυμναστικής φόρεσαν τις φόρμες τους, κάποιοι άλλοι πάλι όχι, και κατευθύνθηκαν στη φύση ανάμεσα στις ανθισμένες, ήδη, πασχαλιές και στη βλάστηση του πεδινού τμήματος του Αλιάκμονα!!!  








Γνωρίσαμε από κοντά την αυτοκρατορική πρωτεύουσα, την αρχαία πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Μέγας Αλέξανδρος. Την Παναγία Σουμελά. Το καταπράσινο πάρκο Εληάς, το κατάφυτο Πάρκο Αγίων Αναργύρων, το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, το Βυζαντινό Μουσείο, την  εβραϊκή και η χριστιανική συνοικία, τον Άγιο Αντώνιο. Το Χώρο Τεχνών και τη μουσική παράδοση της Μακεδονικής πόλης.  




Δεν θα σας πω για τις μέρες που ακολούθησαν!!! Θα σας πω μόνο πως στο Αιγές Μέλαθρον Hotel, δώσαμε και πάλι το ραντεβού μας για το καλοκαίρι, στο Φεστιβάλ Αλιάκμονα που πραγματοποιείται, δίπλα σε φράγμα του ποταμού Αλιάκμονα, κάθε Ιούλιο. 

Φυσικά και σε αυτό θα ξαναμείνουμε!!! Το ρωτάτε;

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Νίκος Νικολάου, Δώρα Ανδρονίκου, Στρατούλα Τραμουντάνη, Ιάκωβος Γρηγορίου, Λία Ιωάννου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.