Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

Βραβεύτηκαν οι νικητές του 1ου Φωτογραφικού Διαγωνισμού με θέμα: «Η Λάρνακα μέσα από τα μάτια των νέων – Θάλασσα, Φύση, Καθημερινή Ζωή».



Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2023 η  βράβευση των νικητών του 1ου Φωτογραφικού Διαγωνισμού που προκήρυξε ο  Δήμος Λάρνακας με θέμα: «Η Λάρνακα μέσα από τα μάτια των νέων – Θάλασσα, Φύση, Καθημερινή Ζωή».

Η βράβευση των νικητών έγινε από τον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα στα Κεντρικά Γραφεία του Δήμου Λάρνακας.

Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων για νέους του Δήμου Λάρνακας και του Ανοικτού Σχολείου και είχε ωςστόχο να τους δώσει την ευκαιρία, να αναδείξουν μέσα από τον φωτογραφικό τους φακό, τις ομορφιές της Λάρνακας.

Ο Διαγωνισμός διεξήχθη από τις 28 Δεκεμβρίου 2022 μέχρι τις 28 Ιανουαρίου 2023 και μπορούσαν να συμμετέχουν νέοι/ες ερασιτέχνες φωτογράφοι, ηλικίας 15 – 35 ετών, κάτοικοι Κύπρου.

Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 77 φωτογραφίες.

Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν Λειτουργός του Δήμου Λάρνακας και επαγγελματίες φωτογράφοι. Η αξιολόγηση των φωτογραφιών πραγματοποιήθηκε βάση των όρων του Φωτογραφικού Διαγωνισμού, που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Δήμου Λάρνακας.


Οι βραβευθέντες είναι:

      1ο Βραβείο – 300 ευρώ, Θέκλη Λουκά Φωτογραφία: «Η αντίθεση: Ένα κοντινό πλάνο της παλιάς και της νέας αρχιτεκτονικής στη Λάρνακα - Διγενή Ακρίτα, Λάρνακα»     


    2ο Βραβείο – 200 ευρώ, Σωτηρία Βορκά – Φωτογραφία: «Playful Morning», Παραλία Φοινικούδων

        3ο Βραβείο – 100 ευρώ, Παναγιώτα Γιάγκου - «Long trip» Αλυκή Λάρνακας 

 




2 έπαινοι δόθηκαν στις ακόλουθες φωτογραφίες:

·         Σωτηρία Βορκά – Φωτογραφία: «Ιn the background», Παραλιακή περιοχή Βορόκληνης

·         Ερμόλαος Φωτίου – Φωτογραφία: «Νερομπογιές», Αλυκή Λάρνακας

Ο Δήμαρχος Λάρνακας συνεχάρη του βραβευθέντες αλλά και όλους τους συμμετέχοντες. Στο χαιρετισμό του τόνισε ότι, "πέραν της διάκρισης, σημασία έχει η προσπάθεια και η συμμέτοχη ανεξαρτήτως αποτελέσματος και κατάταξης.  Επίσης, ανάφερε, ότι "δράσεις όπως αυτές σε συνδυασμό με άλλες που γίνονται στην πόλη μας, εμπλουτίζουν το πολιτιστικό μας κεφάλαιο αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο τη συμβολή των δημιουργών στα δρώμενα της πόλης και κατ’ επέκταση ολόκληρης της Κύπρου".

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.