Κυριακή 9 Απριλίου 2023

Οι μάνες με τους λουκουμάδες!

                   
Γράφει η Στρατούλα Τραμουντάνη

Η Λάρνακα γιορτάζει και έχει φορέσει τα καλά της! Η πόλη του Αγίου Λαζάρου έχει σημαιοστολιστεί καθώς και ο ομώνυμος, θαυμαστός  Καθεδρικός ναός της. Από πολύ νωρίς πιστοί από διάφορες γωνιές του νησιού αλλά και τουρίστες συνέρρεαν προκειμένου να αποδώσουν την καθιερωμένη προσκύνηση στον Άγιο. Και κάθε τέτοια γιορτή ο περίβολος και πλακόστρωτοι παράδρομοι... ευωδιάζουν!

Σε έναν τέτοιο δρομάκο. πλησίον του ναού, έστησε την κουζίνας της, περιφανής, η Παγκύπρια Επιτροπή Μητέρων και Συγγενών Εθνοφρουρών των Επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου, (Π.Ε.Μ.Σ.Ε) για να παρασκευάσει και να διαθέσει προς πώληση τους εκλεκτούς λουκουμάδες της. Μάνες, συγγενείς που βίωσαν και βιώνουν τη δράση του Εθνοφρουρού για την παροχή ασφάλειας στην Μεγαλόνησο, προσέφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους, για να μαζευτεί ένα σημαντικό ποσό, ώστε να εξασφαλισθεί η βιωσιμότητα της Επιτροπής και να ενισχυθούν οι δραστηριότητές της.

Εκεί, συναντήσαμε και τις εθελόντριες, μέλη, κυρίες Εύη Κωνσταντινίδου, Ναίδη Χατζημάρκου, Ελένη Καραϊσκάκη και άλλες, καθώς και τον κύριο Άγγελος Κωνσταντινίδη, ήρωα της ΕΟΚΑ Α, που με το χαρακτηριστικό χαμόγελό τους και την ευγένειά τους, προσέλκυαν τον κόσμο και βοήθησαν στην επίτευξη του σκοπού της Επιτροπής. 


Στο τέλος της εκδήλωσης, έμεινε στα χείλη μας η γλύκα από τους παραδοσιακούς λουκουμάδες, η ευτυχία της προσφοράς. 

Ευχή μας: «και του χρόνου», ο άγιος Λάζαρος να φωτίζει το δρόμο τους, να φυλά τους εθνοφρουρούς μας και τις οικογένειες τους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.