Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Δεν υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα από το να βοηθάς το διπλανό σου.


Αναγνώστες,

Ανθρωπισμός και αλληλεγγύη, με αξιοπρέπεια και σεβασμό στον πάσχοντα συνάνθρωπο. Έτσι θα ξεκινούσα, τυπικά, να γράφω για το σημερινό μου θέμα. Επιλέγω όμως να ξεκινήσω έτσι:  «Η ειρήνη είναι η μυρωδιά του φαγητού το βράδυ… Η ειρήνη είναι τα σφιγμένα χέρια των ανθρώπων, είναι το ζεστό ψωμί στο τραπέζι του κόσμου. Αυτό είναι η ειρήνη!». 

Αν η  "ειρήνη είναι ένα ζεστό ποτήρι γάλα στο τραπέζι και ένα βιβλίο μπροστά από ένα παιδί που ξυπνάει", όπως έγραψε ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος, τότε όλοι οφείλουμε να παλέψουμε γι αυτήν. Ας ξεκινήσουμε με το γάλα… πέρα από χρώμα, φυλή, εθνότητα, θρησκεία.

Πλησιάζουν οι εορτές του Δωδεκαημέρου, έρχονται τα Χριστούγεννα. Ουσιαστικά γεννιέται και πάλι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, για όλους τους ανθρώπους. Ζώντας όλοι οι χριστιανοί αυτή τη διαρκή αναμονή, οφείλουμε να σκεφτόμαστε τους πάσχοντες συνανθρώπους μας, αυτούς που αγωνιούν για την καθημερινή τους επιβίωση, για αυτό που όλοι λέμε: «ένα πιάτο φαγητό».

Πληροφορηθήκαμε ότι το  «Συσσίτιο Λάρνακας»  για να ανταποκριθεί με επάρκεια στις ανάγκες απόρων συνανθρώπων μας, χρειάζεται άμεσα όσπρια, ζυμαρικά, γάλατα μακράς διαρκείας και άλλου είδους συσκευασίες τροφίμων. Όχι χρήματα.

Όσοι από εσάς θέλετε να ανταποκριθείτε, μπορείτε να πηγαίνετε εκεί τρόφιμα, προκειμένου να  βοηθήσετε προς αυτή την κατεύθυνση.

Ας βοηθήσουμε όλοι. Ας ενεργοποιηθούμε! Δεν υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα από το να βοηθάς το διπλανό σου.  Ελπίζω μέσα από το σημερινό μου editorial,  να βρεθούν πολλοί υποστηρικτές αυτής της προσπάθειας. Θυμηθείτε ότι χιλιάδες οικογένειες σηκώνουν καθημερινά το δικό τους σταυρό για την επιβίωση. Αύριο μπορεί όλοι μας να βρεθούμε άστεγοι, μετανάστες, άποροι. Η ζωή μας έχει διδάξει πολλά και ο Χριστός περισσότερα!

Μέρες αγάπης και αλληλεγγύης. Ας βοηθήσουμε όλοι μας όλους όσοι δοκιμάζονται σκληρά.

Το συσσίτιο Λάρνακας βρίσκεται δίπλα από το νέο κτήριο της Α.Η.Κ., απέναντι από το δρόμο του νεκροταφείο Αγίου Γεωργίου.

Καλές γιορτές με υγεία σε όλους.

Στρατούλα Τραμουντάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.