Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Λόγω αυξημένης ζήτησης και περιορισμένης διαθεσιμότητας, το αριστούργημα του Άρθουρ Μίλλερ "Ο Θάνατος του Εμποράκου", θα παρουσιάζεται μέχρι τις 21 Απριλίου στην Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ.

Πέραν των ήδη προγραμματισμένων παραστάσεων κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, και λόγω αυξημένης ζήτησης και περιορισμένης διαθεσιμότητας, το αριστούργημα του Άρθουρ Μίλλερ Ο Θάνατος του Εμποράκου θα παρουσιάζεται από αύριο και κάθε Τετάρτη μέχρι τις 21 Απριλίου στην Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ.

«Δεν είμαι γεννημένος ηγέτης. Ούτε κι εσύ! 

Ένας φουκαράς ήσουνα πάντοτε. Ένας εμποράκος που δούλεψε σκληρά και στο τέλος δεν κατάφερε τίποτα. Όπως οι περισσότεροι γύρω μας».

 

Στο σπίτι της τετραμελούς οικογένειας Λόμαν η άλλοτε χαρούμενη ατμόσφαιρα είναι πια τεταμένη και αποπνικτική. Ο πλανόδιος μικροπωλητής Ουίλλυ Λόμαν, εξουθενωμένος και απογοητευμένος από την αποτυχία του για αναγνώριση και υλική πληρότητα, κατακλύζεται από υπαρξιακή απόγνωση. Ανίκανος πια να πουλήσει τα προϊόντα του, απολύεται από τον εργοδότη του, ενώ τα όνειρα που έπλασε για την ευτυχία των δύο γιων του, Μπιφφ και Χάππυ, αποδεικνύονται ανεδαφικά. Στο πλευρό του βρίσκεται η σύζυγός του, Λίντα, η οποία προσπαθεί στοργικά να του συμπαρασταθεί, αδυνατώντας όμως να τον κάνει να αποδεχθεί την πραγματικότητα.


Ο σκηνοθέτης Νεοκλής Νεοκλέους, με απόλυτο σεβασμό στην αρχιτεκτονική του κειμένου και το ιστορικοκοινωνικό του πλαίσιο, ανοίγει έναν διάλογο που περιλαμβάνει σημερινούς προβληματισμούς και αποπειράται να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα που εξακολουθούν να παραμένουν αναπάντητα. Τον Ουίλλυ Λόμαν ερμηνεύει ο Γιώργος Μουαΐμης. Μαζί του έμπειροι και νεότεροι ηθοποιοί συνθέτουν ένα εξαιρετικό σύνολο ερμηνευτών που καλείται να μεταφέρει στη σκηνή το σύμπαν του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα.

 

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Νίκος Οικονομόπουλος-Δημήτρης Μπεραχάς

Σκηνοθεσία: Νεοκλής Νεοκλέους

Επεξεργασία κειμένου: Νεοκλής Νεοκλέους-Γεωργία Μεσιήτη

Σκηνικά: Σάββας Μυλωνάς

Κοστούμια: Ρέα Ολυμπίου

Μουσική σύνθεση: Γιώργος Καλογήρου

Σχεδιασμός φωτισμών: Σταύρος Τάρταρης

Βοηθός σκηνοθέτη: Γεωργία Μεσιήτη


Διανομή (με αλφαβητική σειρά): Δέσποινα Βιολάρη, Νίκη Δραγούμη,

Αντρέας Κουτσόφτας, Πάνος Λουκαϊδης, Λέα Μαλένη, Αλέξανδρος Μαρτίδης,

Βασίλης Μιχαήλ, Μαρία Μιχαήλ, Γιώργος Μουαΐμης, Νεοκλής Νεοκλέους,

Φώτης Φωτίου, Βασίλης Χαραλάμπους

 

Παραστάσεις

Λευκωσία: Θέατρο ΘΟΚ, Κεντρική Σκηνή, Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης

Κάθε Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 18:00

 Πληροφορίες / Εισιτήρια

Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717, www.thoc.org.cy


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.