Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ: Εκδήλωση στον Μόλο Λεμεσού για ενημέρωση των πολιτών.


Η Πολιτική Άμυνα διοργάνωσε το Σάββατο, 31 Οκτωβρίου εκδήλωση στο Μόλο Λεμεσού, για ενημέρωση των πολιτών για τους κινδύνους από φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές και την ανάγκη για λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.

 
Σε ομιλία του στην εκδήλωση, ο αν. Διοικητής της Πολιτικής Άμυνας, Κυριάκος Χατζηγεωργίου, αναφέρθηκε στο σύγχρονο ρόλο της Πολιτικής Άμυνας και την συμμετοχή της σε όργανα και ομάδες εργασίας της ΕΕ. Είπε επίσης ότι αυτή την περίοδο διεξάγεται μελέτη για μετεξέλιξη του οργανισμού, με νέα δομή και οργανόγραμμα που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της Κυπριακής Δημοκρατίας στον τομέα της πολιτικής προστασίας. Ο κ. Χατζηγεωργίου πρόσθετε ότι η Πολιτική Άμυνα έχει αποκτήσει πλούσια εμπειρία τα τελευταία χρόνια από την εφαρμογή ευρωπαϊκών προγραμμάτων, μέσα από τα οποία αντλεί σημαντικούς πόρους και τεχνογνωσία. Ο Κ. Χατζηγεωργίου έκανε παράλληλα ειδική αναφορά στις ομάδες διάσωσης της Πολιτικής Άμυνας, καθώς πρόκειται να πιστοποιηθούν βάσει διεθνών προτύπων για να καταστούν πιο αποτελεσματικές και πιο ικανές έτσι ώστε να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους, είτε ανεξάρτητα είτε υποστηρικτικά προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία -  ΕΜΑΚ.
 
Η Ολίβια Μιχαηλίδου, Λειτουργός Πολιτικής Άμυνας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα ζητήματα που σχετίζονται με τον κίνδυνο πλημμυρών, καθώς η περίοδος του Φθινοπώρου χαρακτηρίζεται από ταχυπλημμύρες και χρειάζεται να ληφθούν έγκαιρα μέτρα αυτοπροστασίας. Η Πολιτική Άμυνα συνδράμει τις ουσιώδεις υπηρεσίες για την αντιμετώπιση των πλημμύρων και τη διαφώτιση των πολιτών. Με θεσμική υποχρέωση έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Τμήμα  Αναπτύξεως Υδάτων έχει ετοιμάσει διαδραστικούς χάρτες για περιοχές επικινδυνότητας πλημμύρας. Η Πολιτική Άμυνα κυκλοφορεί επίσης ενημερωτικό υλικό που περιλαμβάνει μια σειρά από μέτρα για την καλύτερη διαχείριση των πλημμύρων.
 
Ο Ανδρέας Ευθυμίου, Λειτουργός Πολιτικής Άμυνας παρουσίασε τη δομή και τα διάφορα τμήματα της Πολιτική Άμυνας, καθώς και την εκπαίδευση που λαμβάνουν τόσο οι εθελοντές όσο και τα υπόχρεα μέλη της. Τμήματα της Πολιτικής Άμυνας συμμετείχαν στην εκδήλωση, παρουσιάζοντας τους εθελοντές και τον εξοπλισμό τους: το Τμήμα Έρευνας και Διάσωσης, το Τμήμα Μέριμνας, Πρώτων Βοηθειών, Επικοινωνιών και Drones.
 

Οι πολίτες που επισκέφθηκαν τα περίπτερα έλαβαν ενημερωτικό υλικό και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα στελέχη και τους εθελοντές της Πολιτικής Άμυνας. Στον χώρο της εκδήλωσης λήθηκαν όλα τα μέτρα με βάση τα πρωτόκολλα για τη μη εξάπλωση της πανδημίας COVID 19.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.