Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Κυρία Μηλιώτη σας ευχαριστούμε, προκαταβολικά, για την φροντίδα για ένα καθαρό και πολιτισμένο περιβάλλον στην πόλη μας.

 


                                               Γράφει η Στρατούλα Τραμουντάνη

Και αφού ο Δήμος Λάρνακας καλοσώρισε στο δυναμικό του την πρώτη γυναίκα οδοκαθαρίστρια στο Δήμο Λάρνακας, ας καλοσωρίσουμε κι εμείς την κυρία Μηλιώτη κι ας της ευχηθούμε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο της. Ας την ευχαριστήσουμε, προκαταβολικά, για την φροντίδα της για ένα καθαρό και πολιτισμένο περιβάλλον στην πόλη μας.

Και αφού η πρόσληψή της, έπαψε να αποτελεί είδηση, ας μιλήσουμε για το αυτονόητο. Η ίση μεταχείριση, οι ίσες ευκαιρίες ανδρών και γυναικών, από τους νόμους τουλάχιστον, αποτελεί πολιτισμική αναγκαιότητα. Ακόμη και σήμερα, στον 21ο αιώνα, δίνονται αγώνες για να εκσυγχρονιστεί και να απλοποιηθεί η νομοθεσία. Η ισότητα στον κόσμο της εργασίας αποτελεί εκτός από θεμελιώδη αξία για την κοινωνία, και ρυθμιστική προτεραιότητα, αλλά και ένα ζήτημα δικαιοσύνης.

Οι εργαζόμενες γυναίκες λαμβάνουν χαμηλότερες αμοιβές, υποεκπροσωπούνται σε θέσεις ευθύνης και εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πληθώρα στερεοτύπων και προκαταλήψεων. Η ανεπάρκεια της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις ευθύνης, αποτελεί πρωτίστως θέμα βαθιάς έλλειψης κουλτούρας, αλλά και θεσμών. Η ισότητα των φύλων πρέπει να αντιμετωπίζεται ως βασική αξία σε κάθε εταιρεία και Οργανισμό, ενώ το θεσμικό πλαίσιο για την ισότητα, είναι αναγκαίο να αξιολογείται διαρκώς.

Χρειαζόμαστε τόλμη, διεκδίκηση και να συνεχίσουμε να ενδυναμώνουμε τις γυναίκες, που απαιτούν την πλήρη ένταξη στην επιχειρηματική ζωή του τόπου, με δίκαιες αμοιβές, ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, στη δια βίου μάθηση και στις τεχνολογίες, ώστε να αναδειχθούν παράλληλα και νέα ταλέντα. Ποιος θα διασφαλίσει συνθήκες ίσης μεταχείρισης και ισότητας στη χώρα μας για την ενύσχιση της εξέλιξης, της κοινωνικής προόδου και ευημερία;

Η Ισότητα είναι θεμελιώδης ανθρώπινη, αλλά και επιχειρηματική αξία, καθώς στην εργασία ενεργοποιεί πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο χωρίς διακρίσεις λόγω φύλου. Η πορεία προς την ισότητα, όμως, δεν πρέπει να εξαντλείται σε θεσμικές υποχρεώσεις στις επιχειρήσεις, αλλά να είναι ζήτημα διαρκούς προόδου προς μια κουλτούρα χωρίς αποκλεισμούς.

Η ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών στον κόσμο της εργασίας συνιστά, εκτός από ρυθμιστική υποχρέωση (στην Κύπρο, την Ευρώπη, και διεθνώς) και ένα ζήτημα δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.