Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Ιστορίες Αγρίων στη Χώρα των Κουμπάρων!!!


Γράφει ο Δημήτριος Γκόγκας

Η Αναστασία χτύπησε ξανά, μια πόρτα που δεν εργάζεται, οι κλινικές της Ελβετίας λυσσάξανε να προσλάβουν κύπριους παθολόγους, οι κουμπαριές ανασυντάσσονται και άλλες μικρές και μεγάλες ιστορίες τρέλας στην Λάρνακα και στη Κύπρο μας.

Στην τελευταία θέση και στο Νο 10 θα τοποθετήσουμε την ανακοίνωση που διαβάσαμε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, σύμφωνα με την οποία Ιδιωτικές Κλινικές στην Ελβετία αναζητούν Γιατρούς- Παθολόγους από την Κύπρο. Γιατί ως γνωστόν στο παγκόσμιο στερέωμα οι παθολόγοι μας είναι εκ των καλυτέρων! Το θέμα δεν είναι όμως εάν οι δικοί μας παθολόγοι μπορούν να σταθούν επαξίως σε ιδιωτικές κλινικές και μάλιστα της Ελβετίας, αλλά γιατί τοποθετήθηκε η ανακοίνωση, εν μέσω ενεργειών για την υλοποίηση του ΓΕΣΥ, δίπλα από την πόρτα του ανελκυστήρα, έτσι ώστε κανείς να μην χάσει αυτή την ευκαιρία! Το ερώτημα που προκύπτει εάν η ανακοίνωση είναι Ιδιωτικής Φύσεως, γιατί επιτράπηκε σε δημόσιο κτίριο να αναρτηθεί και όχι στη καλύτερη των περιπτώσεων σε ένα πίνακα ανακοινώσεων; Τόσοι υπάρχουν σε όλους τους ορόφους! Δικαίως η σήμανση «αίσχος» και όχι επί του ορθού «αίσχος» που μας βρίσκει μερικώς σύμφωνους!

Στην επόμενη Θέση Νο 9: μια πόρτα! Και αναφερόμαστε στη πόρτα, του ενός από τα δύο ασανσέρ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, η οποία για τους δικούς της λόγους «απεργεί» ή κάνει «στάση εργασίας» καθ’ όσον δεν «εργάζεται!» Κύριοι του Νοσοκομείο Λάρνακας που τοποθετήσατε αυτή την ανακοίνωση με μεγάλα τεράστια γράμματα, μην τυχόν και δεν την δει κανείς,  οι άνθρωποι εργάζονται, οι πόρτες είτε λειτουργούν είτε όχι!

Θέση Νο 8: Η Αναστασία που επί δύο χρόνια τώρα καλείται να απαντήσει στο μέγα ερώτημα εάν «θέλει να είμαστε μαζί». Ο βαριά ερωτοχτυπημένος νέος, βρήκε κενό στον ολόλευκο τοίχο του Κέντρου Μαστογραφίας στη περιοχή του Μακέντζυ και με κόκκινη μπογιά έγραψε το παραπάνω μήνυμα. Και άντε αυτός ερωτεύτηκε και τρελάθηκε, οι ιθύνοντες δεν το είδαν ουδέποτε αυτό το άθλιο «γκράφιτι»; Δεν υπάρχει εδώ και δύο χρόνια, ούτε ένα ευρώ να πάρει κάποιος χριστιανός μπογιά άσπρη και να το ασπρίσει! Τόση αδιαφορία!

Θέση Νο 7: Η Δημοτική Αστυνομία της Λάρνακας που προσπαθεί να ρυθμίσει(;) την κυκλοφορία στην πόλη και μοιράζοντας κλήσεις,  δεξιά και αριστερά έχει την αίσθηση ότι συμβάλλει σε τούτο. Γιατί δεν πάει το βραδάκι στο τελευταίο τμήμα της «διάσημης» στο «παγκύπριο», λεωφόρου των Φοινικούδων, όπου για να περάσεις 100 μπλοκαρισμένα μέτρα από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και στις δύο πλευρές του δρόμου, πρέπει να οδηγείς με 0 χιλ/ ανά ώρα; Μην αναφερθούμε στους οδηγούς που με την είσοδό τους στις Φοινικούδες, «σπάνε» πλάκα, οδηγώντας με την μηδενική ταχύτητα, ή κάνοντας περίεργους και επικίνδυνους ελιγμούς. Αλλά ξέχασα είναι η παράδοση και η γραφικότητά μας!

Θέση Νο 6: Θα συνεχίσουμε με την αναφορά μας στην Λεωφόρο των Φοινικούδων που επισήμως ονομάζεται «Λεωφόρος των Αθηνών». Στην ταμπέλα γράφει: «Λεωφόρος των Αθηνών. Πρωτεύουσα της Ελλάδας» Κύριοι, κύριοι, κύριοι, η «λεωφόρος των Αθηνών» δεν είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας, αλλά η Αθήνα. Εάν θέλουμε να ακριβολογούμε θα έπρεπε να γράψουμε: «Λεωφόρος των Αθηνών. Αθήνα: Πρωτεύουσα της Ελλάδας».

Θέση Νο 5: Οι ζωόφιλοι και οι φιλόζωοι. Πάντα δίπλα τους, αλλά καλού κακού πάρετε και μια σακουλίτσα για τις ακαθαρσίες των κατοικίδιων! Γι αυτό και η στήλη υποστηρίζει την ίδρυση Αστυνομίας Ζώων! Διότι ως γνωστόν όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος!

Θέση Νο 4: Οι ποδηλάτες (όχι αυτοί που προπονούνται στους δρόμους της πόλης και γενικότερα της Κύπρου) που δεν χρησιμοποιούν, είτε τους ποδηλατοδρόμους όπου υπάρχουν, είτε τους δρόμους, αλλά αρκούνται να χρησιμοποιούν τα πεζοδρόμια, τις διαβάσεις πεζών, τα πάρκα, τους κήπους και σε πολλές περιπτώσεις να οδηγούν στο αντίθετο ρεύμα με μέτωπο προς την αντίθετη φορά των αυτοκινήτων. Ο σεβασμός που απαιτείται προϋποθέτει τον σεβασμό νόμων και κανόνων. Αλλιώς το παιχνίδι έχει χαθεί και είστε εκτεθειμένοι!

Νο 3: Οι Δημόσιες Υπηρεσίες της μεγαλονήσου που στις σελίδες τους και στη θέση επικοινωνία έχουν αναγράψει το e-mail ή την δυνατότητα παραπόνου και ποτέ μα ποτέ δεν απαντούν για τους δικούς τους βέβαια λόγους, δείχνοντας έτσι και το επίπεδό τους αλλά και την απαξίωση που τρέφουν στα σωθικά τους για τον πολίτη που αν δεν κάνω λάθος από την φορολογία του πληρώνονται αδρά!

Θέση Νο 2: Η Κύπρος που με την είσοδο της νέας χρονιάς, δεν έχει κάνει καμία θεαματική αλλαγή, σε κανένα απολύτως θέμα. Οι κουμπαριές ανεμοδέρνονται, το δικαστικό σώμα προσπαθεί να ανασυνταχθεί, στο εθνικό θέμα θα πάρει καιρός μέχρι να προσεγγίσει η μία πλευρά την άλλη, στο εκπαιδευτικό τομέα συμβιβαζόμαστε όπως – όπως, τα προβλήματα της υγείας παραμένουν σε τέλμα και κατά τ’ άλλα θα περάσουμε… Ευχόμαστε το καλύτερο.

Θέση Νο 1: Η θέση της Κύπρου για το μακεδονικό θέμα; Ποια είναι;

«Δεν κινδυνεύει η Ελλάδα από τα Σκόπια, είτε λέγονται Μακεδονία είτε όχι. Μας κλέβει το όνομα. Η Μακεδονία είναι ελληνική», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος. /  iefimerida.gr.

«Η Κύπρος είναι στο πλευρό της Ελλάδας, είπε, καθώς το ζήτημα αφορά ευρύτερα τον οικουμενικό Ελληνισμό και οι όποιες αποφάσεις θα είναι καθοριστικής σημασίας για τις ευρύτερες σχέσεις καλής γειτονίας, μεταξύ των Βαλκανικών χωρών.» / https://www.alphanews.live/politics

Ως συνήθως ξεκάθαρες απόψεις. Τα σχόλια δικά σας!!!

Διάβασμα Ιστορίας παιδιά, διάβασμα και στο τέλος της χρονιάς, αν προλάβουμε διαγώνισμα!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.