Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Ολοκληρώνονται αυτή την εβδομάδα οι παραστάσεις «Ο ήχος του όπλου» και «Συρανό ντε Μπερζεράκ».


Τις τελευταίες παραστάσεις τους στη Λευκωσία δίνουν αυτή την εβδομάδα οι παραγωγές του ΘΟΚ «Ο ήχος του όπλου» και «Συρανό ντε Μπερζεράκ», που αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από το κοινό.


Νέα Σκηνή
«Ο ήχος του όπλου» της Λούλας Αναγνωστάκη

ΑΘΗΝΑ 1985, παραμονές βουλευτικών εκλογών. Η Κάτια, μια γυναίκα παντρεμένη στην επαρχία, έρχεται στην Αθήνα για να ψηφίσει. Θα συναντήσει μετά από ένα χρόνο το γιο της, Μιχάλη, πρωτοετή φοιτητή της Βιομηχανικής Σχολής. Ο Μιχάλης συζεί με μια νεαρή εργαζόμενη κοπέλα, την Φανή. Ο μικρός αδελφός της Φανής, ο Γιάννης, μπλέκει σε μια περίεργη υπόθεση με ένα παράνομο όπλο. Στο μεταξύ η Κάτια μαθαίνει από μια παλιά της φίλη πως ο γιος της δεν έχει πατήσει στη Σχολή, πως ετοιμάζεται να φύγει για την Αμερική και πως η Φανή είναι έγκυος. Στην προσπάθεια της να αντιμετωπίσει την κατάσταση έρχεται αντιμέτωπη με τον Μιχάλη. Πολλά θα συμβούν μέσα σε λίγες ώρες, ενώ έξω μαίνεται μια προεκλογική ατμόσφαιρα γεμάτη ένταση.

Τελευταίες παραστάσεις
Θέατρο ΘΟΚ, Νέα Σκηνή
Πέμπτη 24, Παρασκευή 25, Σάββατο 26 Ιανουαρίου, 20.30

Σκηνοθεσία: Άδωνις Φλωρίδης, Σκηνικά-Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής
Μουσική-Σχεδιασμός ηχοτοπίων: Χριστίνα Γεωργίου, Σχεδιασμός φωτισμών:
Σταύρος Τάρταρης, Βοηθός Σκηνοθέτη: Νάγια T. Καρακώστα

Παίζουν: Γιώργος Αναγιωτός, Λουκάς Ζήκος, Αντρέας Κουτσόφτας, Μαρία Μιχαήλ,
Ράνια Σχίζα, Βικτώρια Φώτα


Κεντρική Σκηνή

«Συρανό ντε Μπερζεράκ» του Εντμόν Ροστάν

Πρόκειται για μια ρομαντική, ηρωϊκή «κωμωδία», που εστιάζει στα μεγάλα και ωραία της ζωής, υμνώντας τον έρωτα, τη μεγαλοψυχία, την αξιοπρέπεια, τη γενναιότητα, την αυταπάρνηση, το πνεύμα, και, πάνω από όλα, την απόλυτη αγάπη.

Ο Συρανό, δεινός ξιφομάχος και δεξιοτέχνης ποιητής, είναι ερωτευμένος κρυφά με την εξαδέλφη του Ρωξάνη. Όμως, η μεγάλη δύσμορφή μύτη του αποτελεί εμπόδιο για να της εξομολογηθεί τον έρωτα του. Για την ευτυχία της και μόνο θα επιλέξει να στηρίξει τον αντίζηλο του, τον νεαρό Κριστιάν. Με την ευγλωττία που διαθέτει, εφοδιάζει τον Κριστιάν με στιχάκια και ερωτικά ποιήματα, προκειμένου να την κερδίσει.

Τελευταίες παραστάσεις
Θέατρο ΘΟΚ, Κεντρική Σκηνή Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης
Παρασκευή 25, Σάββατο 26 Ιανουαρίου, 20:30 & Κυριακή 27 Ιανουαρίου, 18:00

Η παράσταση θα περιοδεύσει στη Λεμεσό 1 & 2 Φεβρουαρίου-Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, στη Λάρνακα 6 Φεβρουαρίου-Δημοτικό Θέατρο και στην Πάφο 9 Φεβρουαρίου-Μαρκίδειο Θέατρο. Έναρξη παραστάσεων : 20:30. Η παράσταση  την 1η Φεβρουαρίου στη  Λεμεσό θα είναι με αγγλικούς και τουρκικούς υπέρτιτλους.

Μετάφραση: Λουίζα Μητσάκου
Σκηνοθεσία-Δραματουργική επεξεργασία: Αχιλλέας Γραμματικόπουλος
Μουσική: Γιώργος Ανδρέου, Σκηνικά-Κοστούμια: Έλενα Κατσούρη
Χορογραφία-Κίνηση:  Χλόη Μελίδου, Μουσική διδασκαλία: Μαρία Θεοδότου
Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς, Βοηθός Σκηνοθέτις: Μαρίνα Βρόντη
Βοηθός Σκηνογράφος-Ενδυματολόγος: Θέλμα Κασουλίδου
           
Παίζουν: Χάρης Αριστείδου, Αλέξανδρος Αχτάρ, Γρηγόρης Γεωργίου, Σαββίνα Γεωργίου, Πέτρος Γιωρκάτζης, Γιώργος Ευαγόρου, Νεκτάριος Θεοδώρου, Κώστας Καζάκας, Στέλιος Καλλιστράτης, Αντώνης Καλογήρου, Χάρης Κκολός, Βαλεντίνος Κόκκινος, Λώρης Λοϊζίδης, Παντελίτσα Λοΐζου, Αντρέας Μακρής, Παναγιώτης Μπρατάκος, Ήβη Νικολαΐδου, Αντρέας Φυλακτού, Αντωνία Χαραλάμπους












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.